Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.302
Поени од реакции
9.084
Не е православно, и да било, нема врска, Албанците се муслимани, православни, христијани итн. Религијата никогаш не ни била приоритет. Oна што нè одвојува од другите народи е јазикот, а и ние не сме како вас кои ги исклучувате другите само затоа што имаат различна религија.
Господ гледа.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.175
Поени од реакции
25.962
Религијата никогаш не ни била приоритет.
:lolzz::lolzz::lolzz::lolzz:

Абе,

who have gone abroad to join the Islamic State, the highest number per capita in Europe.

те знае оџата од село дека пишуваш вакви работи? Немој принтскрин да му пуштам на фљамур гаши па да видиме на кој тоа "вие" не ви била религијата приротет.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Мене само не ми е јасно како на самите Албанци не им пречи тој звук. Ама за албанската/исламската кауза и ќе оглуват Албанците само штета на Каурот да му направат.
И крв од уши да ми искача од звукот на џамиите нема да сум за регулурање на јачината на звукот, ако ви пречи вам фашистите.
Ги заслужувате исламистите, едноставно е.
Вашите државници го употребуваа исламот за потиснување на национализмот кај албанците, не случајно најекстремните исламисти се во Македонија.

Shahbaz

Транс Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
535
Поени од реакции
1.105
Ако примети, до сега не постои лева шиптaрска политичка партија од 91-ва наваму како што се пример кај нас сдс, лдп, дом, мом итн... Сите биле/се ултранационалистички. имер селмани демек ќе пробуваше нешто ама на крај и он отиде фул учк. Едноставно нема пазар за тоа. Ова и малку е јас да сум шиптaр лидер на политичка партија ќе кажувам и дека ќе го кољам секој каур и џамија ќе има на 300 метри по една.
Се ова е точно, ама има многу добра причина зошто не забегуваат во тотал “кољам каури” мод. Шиптаpите се инфериорен џган комплетно неспособен да организира држава, и каурската држава им е неопходна за паразитирање. Ако се сомневаш, види само што беше целта на војната од 2001, кога борците за човекови права бараа запослувања во каурските државни јасли. Двојазичности, патокази и сличен арнаутлак беа само пропагандни финти, африм да ја разбуди џемиле рано сабајле да гласаат, 103% одзив на гласачи до 9 саат.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.947
Поени од реакции
22.135
И крв од уши да ми искача од звукот на џамиите нема да сум за регулурање на јачината на звукот, ако ви пречи вам фашистите.
Вашите државници го употребуваа исламот за потиснување на национализмот кај албанците, не случајно најекстремните исламисти се во Македонија.
Исто вика и сестра ти.
И крф од гз да ми искача, ја сакам Парва да ме ебе.

Член од
22 мај 2022
Мислења
138
Поени од реакции
309
Нема врска ова со тоа што го кажав, зборував за изградба на албанска нација затоа што темата беше двоглавиот орел. Во секој народ каде што имаше голем број муслимани, имаше екстремисти кои учествуваа во ИСИС, но тоа не може да го негира фактот дека Албанците се секуларно општество. Ако од Косово имаше многу шо одеа во Сирија, во исто време има голем број имами кои повикувале да се оди таму што сега се во затвор заедно со борците кои беа вратени.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.175
Поени од реакции
25.962
Нема врска ова со тоа што го кажав, зборував за изградба на албанска нација затоа што темата беше двоглавиот орел. Во секој народ каде што имаше голем број муслимани, имаше екстремисти кои учествуваа во ИСИС, но тоа не може да го негира фактот дека Албанците се секуларно општество. Ако од Косово имаше многу шо одеа во Сирија, во исто време има голем број имами кои повикувале да се оди таму што сега се во затвор заедно со борците кои беа вратени.
Значи вака од прилика би се одвивала дискусијата во просечно шиптaрско семејство:

Шемсије: Тато, имам дечко многу е добар и прекрасен, ама не е муслиман.
Селим: Нема врска ќерко, религијата никогаш не ни била приоритет. Башка, секуларно општество сме, гледај таму оџи што повикувале во исис се сега во затвор, така да терај, уживај.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.925
Поени од реакции
37.011
Значи вака од прилика би се одвивала дискусијата во просечно шиптaрско семејство:

Шемсије: Тато, имам дечко многу е добар и прекрасен, ама не е муслиман.
Селим: Нема врска ќерко, религијата никогаш не ни била приоритет. Башка, секуларно општество сме, гледај таму оџи што повикувале во исис се сега во затвор, така да терај, уживај.
А во реалноста.

Селим; Шемсије не си играј со оган, да не паѓаш од карпите кај Матка. Ете го братучед ти од Вешала, здраво и силно момче роди сестра ми. Плус чесен е, едно женско нема пипнато, само на овци се има учено.

Член од
22 мај 2022
Мислења
138
Поени од реакции
309
А во реалноста.

Селим; Шемсије не си играј со оган, да не паѓаш од карпите кај Матка. Ете го братучед ти од Вешала, здраво и силно момче роди сестра ми. Плус чесен е, едно женско нема пипнато, само на овци се има учено.
sekako deka i ti ne veruvas na ova no koga nemas intelekt za diskusija na povisoko nivo togas normalno deka sve so ti ostane se predrasudi i stereotipi :vozbud:

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.753
Поени од реакции
9.356
Знаеме.

Тебе ти е побитно што на свинска глава имаш декларација напишана и на албански јазик отколку изгор цените за јунешко месо.

1698604547597.png

Исто така, битно е што Албанец е директор на МЖ. Ти е гајле што ти ги скина возовите за Романовце и Черкези. Сега засега може да се возиш во некој полуисправен голф на некој ваш див таксист, додека вашата Миликије не ви воведе локален хеликоптерски транспорт Чаир-Харачина-Куманова.

Член од
28 март 2023
Мислења
640
Поени од реакции
1.006
кажи а и гомна ќе јадеш само на каурот да му е лошо

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.487
Поени од реакции
31.034
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.860
Поени од реакции
38.026
Не е православно, и да било, нема врска, Албанците се муслимани, православни, христијани итн. Религијата никогаш не ни била приоритет. Oна што нè одвојува од другите народи е јазикот, а и ние не сме како вас кои ги исклучувате другите само затоа што имаат различна религија.
...како бе, само јазикот? ем го сечите сунетисан пенис, ем не јадете свинско, ем дупето не го бришете со хартија, можете да имате повеќе од една жена званично, уште да набројувам, ами како не се разликувате од другите!

Kajgana Shop

На врв Bottom