Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    725

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.851
Поени од реакции
12.940
Со Абрахамсите што се случи?

Напролет? Пак Путин ја користи зимата како оружје?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.825
Поени од реакции
36.860
@Ne_sum_ja што се дешава со абрамсите? Ги спремаат за Роботне да го разбијат?
Уште уље и ламела да смениме и спремни ќе се. Да прашам доле во сервисот па да ти пишам.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.621
Поени од реакции
42.149
Уште уље и ламела да смениме и спремни ќе се. Да прашам доле во сервисот па да ти пишам.
ги немаат овие супер тајните технологии како оклопот од адамантиум и невидливоста.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.592
Поени од реакции
33.747
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.592
Поени од реакции
33.747
„Ако Украина победува, зошто (ескалираат) им даваат ATMCS?

Тие што не ја срушија Каховка браната, сега се спремаат за десант преку значајно смалениот Дњепар. :unsure:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.991
Поени од реакции
83.361
Миљарди и миљарди за Украина, а за тоа време милиони бескуќници дома, во САД.

И одеднаш ќе се избаци некој ваков од Украина кој соли памет за тоа како Русија можела градинки да изгради со парите у рат што ги вложила.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.435
Поени од реакции
5.149
Не е точно. ЕУ и е многу побитна на Русија отколку обратното. Русија извезува неколкукратно повеќе во ЕУ отколку обратното. И сега веќе тој богат пазар не купува. Не се совпаѓаат бројките со ова што зборите, нема ништо вистина.
Веќе доби одговор, ама нема да биде уште еднаш да се повтори, знаеш повторувањето е мајка на знаењето.
Сега кога таа ЕУропска и супер богат пазар не купува од РФ, од каде купува?
Зошто од еднаш Индија, Азербејџан, Казахстан и... станаа големи извозници во ЕУропска, а сите знаат дека нивното производство не е во тој обем...
Што мислиш ти чиј производ е тоа, да не е случајно од РФ?

исто за да знаеме што не` чека сега кога се самоукинуваме - пардон, блескаме.
Вака, јас не сум учествувал во етноцидот, сум бил гласен против.
Никогаш не се случило тиранија да почитува волја на народ па така и во Македонија...
Ако имаш учество во етноцидот, тогаш напиши ве самоукинавме, а не се самоукинавме, навидум мала ама суштинска разлика.

I posle nekoj ce reci, albancive ne gi poddrzhuvaat ukraincive!

Двајца Албанци загинаа во борбите во источна Украина

Мислам дека Арнаутите не се никакви подржувачи на Украинците, тие се таму на повик на нивните газди.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.825
Поени од реакции
36.860
Веќе доби одговор, ама нема да биде уште еднаш да се повтори, знаеш повторувањето е мајка на знаењето.
Сега кога таа ЕУропска и супер богат пазар не купува од РФ, од каде купува?
Зошто од еднаш Индија, Азербејџан, Казахстан и... станаа големи извозници во ЕУропска, а сите знаат дека нивното производство не е во тој обем...
Што мислиш ти чиј производ е тоа, да не е случајно од РФ?
Какви производи бе друже, што извезува Русија во ЕУ освен сировини и енергенси? Памет, технологија ли, некои машини ли?

Енергесите се само и Русија го изгоре тој џокер. Сега доаѓа до стратешко и долготрајно разделување на ЕУ производството од рускиот енергенс.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.621
Поени од реакции
42.149
Какви производи бе друже, што извезува Русија во ЕУ освен сировини и енергенси? Памет, технологија ли, некои машини ли?

Енергесите се само и Русија го изгоре тој џокер. Сега доаѓа до стратешко и долготрајно разделување на ЕУ производството од рускиот енергенс.
вештачки ѓубриња, пестициди и еден тон ствари праат русија и украина за хемиска и фармацевтска индустрија. Не значи дека ако не праат ајфони и слично дека немаат извоз.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.934
Поени од реакции
12.331
Вака, јас не сум учествувал во етноцидот, сум бил гласен против.
Никогаш не се случило тиранија да почитува волја на народ па така и во Македонија...
Ако имаш учество во етноцидот, тогаш напиши ве самоукинавме, а не се самоукинавме, навидум мала ама суштинска разлика.
Добро, коментарот на мене повеќе ми се однесуваше на мнозинството гласови кои молчат, а како што знаеме молчењето значи одобрување.

Јас не спаѓам во тоа мнозинство бидејќи не молчев во 2018 и 2019 година, но бидејќи мојот глас е неважен во споредба со масовното мнозинство кое си молчи, за мене важат истите последици кои важат и за мнозинството кое со своето молчење го одобрува самоукинувањето на македонската нација и на македонската држава.

Исто како што и мнозинството Германци не учествувале во Холокаустот и не биле активни нацисти, но со своето молчење им ги одобрувале постапките и злосторствата на Адолф Хитлер и на нацистите, така и мнозинството Македонци со своето молчење ги одобруваат постапките и злосторствата на плавите жолтици, пвеводбениците, рамковнистите и останатите анти-македонисти.

На Германците им следуваат вината и одговорноста за Втората Светска Војна и за Холокаустот, иако мнозинството Германци не биле нацисти и не учествувале активно ниту во Втората Светска Војна ниту во Холокаустот, а истото важи и за Македонците кога станува збор за вината и одговорноста за самоукинувањето на македонската нација и на македонската држава, иако мнозинството Македонци не се ниту активни припадници, ниту активни поддржувачи на плавите жолтици, на пвеводбениците, на рамковнистите и на останатите анти-македонисти.

Можеш да кажеш дека не си се фатил за орото, но кога ќе се вратиш дома подеднакво ќе ти ечат ушите од живата музика исто колку што ќе им ечат ушите и на тие кои се фатиле за орото.

Така е бре Берибери. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom