Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    725

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.393
Поени од реакции
24.548
Маргинализирана во споредба со кого? Со Индија и Филипините? Тие се поинтересен пазар од Европа? Секоја Руска фирма многу порадо би ги продавала своите производи на богатиот Европски пазар него ли во Индија или Бразил.

Тоа дека ЕУ пропаѓа без трговска и економска размена со РФ е апсолутно неточно. Не знам како дојде до тој заклучок.
evropa e znacitelno posiromasna od pocetokot na vojnata. kamati, inflacija, poskapo plateni energensi, preselba na industriski kapaciteti, migranti od site strani, namalena bezbednost i terorizam plus red drugi raboti im se slucuvaat. poleka ja stigaat azija, zboram za onaa sredna klasa drzavi u azija, bogatite aziski drzavi se daleku ponapred od jebivetrovcite sto ja slavat ukraina.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.825
Поени од реакции
36.860
Европска Унија е завршена работа, нови играчи и пазари се издвојуваат, гасот и нафтата одат на тие нови пазари. Економски Русија не изгуби ништо и допрва ќе следат жетвите. Африка, Азија, С. Америка се новите можности и места каде живее повеќе од 2/3 од популацијата на Земјата.
Воена опрема и така ќе се штанца секако и пари ќе одат таму а оваа со поминат рок и рок на изминување не е толку за жалење....не дека нема загуби ама тоа не е многу. Шлагот на тортата Русија ќе добие популација од неколку милиони нови руси и најплодната земја у Европа.
Крајот ти не го гледаш а уствари крајот е блиску, Украина ќе искрвари и толку ќе биде од неа.
Камерун и Чад се соодветна замена за Германскиот и Британскиот пазар. Руските милијардери нема веќе да купуваат имоти во Лондон и Виена туку ќе купуваат во Абуџа и Киншаса. Оооокеј :D

И на најоптимистички настроените руси им е јасно во какви гомна заглавија, само тука на форумов владее победничка атмосфера. Алал вера стварно.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.825
Поени од реакции
36.860
evropa e znacitelno posiromasna od pocetokot na vojnata. kamati, inflacija, poskapo plateni energensi, preselba na industriski kapaciteti, migranti od site strani, namalena bezbednost i terorizam plus red drugi raboti im se slucuvaat. poleka ja stigaat azija, zboram za onaa sredna klasa drzavi u azija, bogatite aziski drzavi se daleku ponapred od jebivetrovcite sto ja slavat ukraina.
И пак како заеднички пазар е најголем и најбогат пазар во светот. И тука се убедуваме дека биле небитни за русите и Африка и некои рандом земји во Азија ќе го заменеле тој пазар.

Дечки бидете малку реални што зборите.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.393
Поени од реакции
24.548
Камерун и Чад се соодветна замена за Германскиот и Британскиот пазар. Руските милијардери нема веќе да купуваат имоти во Лондон и Виена туку ќе купуваат во Абуџа и Киншаса. Оооокеј :D

И на најоптимистички настроените руси им е јасно во какви гомна заглавија, само тука на форумов владее победничка атмосфера. Алал вера стварно.
apsolutno. afrika i azija bez problem ke ja zamenat eu kako pazar. seedno koj kupuva be covek...

i ukluci malku tikvata koj gubi ako ruskite miljarderi ne investirast u london i viena... :kuracc: toa sekako probuvaa odamna da go stoprat sega ova ko kec na desetka dojde...tie pari ke si se vlozat doma.

mnogu glupo rezoniras....

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.592
Поени од реакции
33.747
И пак како заеднички пазар е најголем и најбогат пазар во светот. И тука се убедуваме дека биле небитни за русите и Африка и некои рандом земји во Азија ќе го заменеле тој пазар.

Teзата не е дека се небитни, туку дека тие самите трпат многу повеќе штета од санкциите и изолацијата од РФ... И да, со таква самоубиствена политика (по диктат од САД), ЕУ полека но сигурно стануваат нерелевантни во однос на другите пазари.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.045
Поени од реакции
9.389

За Русија е многу поважно да не се летаат руските богаташи да купуваат имоти на Запад отколку ова што ти го викаш. Умреа тие џет сет срања, кој русин ќе го сака тоа ако се шири русофобија со светлосна брзина.
Ова е многу поголема битка со позадина која и да нема врска со Украина ама ајде...ти знаеш што се случува хахахх

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.393
Поени од реакции
24.548

najnebitno e dali e najgolem i najbogat. rusija ne proizceduva roleksi, proizveduva gubriva, energensi i razni drebulii sto se nameneti za sekojdnevna upotreba i najcesto sekako nemaat zamena. proizveduva hrana sto vo momentot e barana... sto si kupil be ti rusko u EU? od druga strana jas sum videl toni ruska obleka niz azija vklucuvajki i jakni sto duri i cudno e...

ti si bre beter od mali dzokica kako zamislja svet...

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.825
Поени од реакции
36.860
apsolutno. afrika i azija bez problem ke ja zamenat eu kako pazar. seedno koj kupuva be covek...

i ukluci malku tikvata koj gubi ako ruskite miljarderi ne investirast u london i viena... :kuracc: toa sekako probuvaa odamna da go stoprat sega ova ko kec na desetka dojde...tie pari ke si se vlozat doma.

mnogu glupo rezoniras....
Кој ќе ја замени ЕУ Кано, леб немаат да јадат дур просечен Германец има три илјади евра плата. Лондон и Виена ги заболе што руси нема да купуваат кај нив, ќе купуваат Арапи и други богаташи. Русите со купување имот таму ги оплодуваат парите и купуваат влијание, е е обратното дека некој ги молел.
Автоматски споено мислење:

Teзата не е дека се небитни, туку дека тие самите трпат многу повеќе штета од санкциите и изолацијата од РФ... И да, со таква самоубиствена политика (по диктат од САД), ЕУ полека но сигурно стануваат нерелевантни во однос на другите пазари.
Не е точно. ЕУ и е многу побитна на Русија отколку обратното. Русија извезува неколкукратно повеќе во ЕУ отколку обратното. И сега веќе тој богат пазар не купува. Не се совпаѓаат бројките со ова што зборите, нема ништо вистина.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.393
Поени од реакции
24.548
Кој ќе ја замени ЕУ Кано, леб немаат да јадат дур просечен Германец има три илјади евра плата. Лондон и Виена ги заболе што руси нема да купуваат кај нив, ќе купуваат Арапи и други богаташи. Русите со купување имот таму ги оплодуваат парите и купуваат влијание, е е обратното дека некој ги молел.
pa ti se sekiras nesto za rusite be covek ne jas...

ostatokot na svetot veke ja zameni kurvata vavilonska... ti ne sfakas deka nadvor od evropa bukvlano nikoj ne se zamara so eu...

svaba ima 3000e prosecna plata ama i kredit od 2000 evra sto do pred vojnata mu bese 800.... azijcite se slicni na makedoncite, uglavno nemaat krediti taka da tie 500-1000e sto gi zarabotuvaat im se za ziveenje a imaat nekolku kratno pomali smetki.

ps. vidi koj kupuva u evropa...

1697872763283.png

ova e pred balenciaga u paris. kolku belci gledas?

najjako e sto EU nemoze da ja zameni rusija, toest ja zameni pa mesto eftina ruska nafta sega kupuva riga miks i indijska nafta... :pos: bitno gi steluvaat statistikite i lupaat sve toa pod other i slicni gluposti...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.621
Поени од реакции
42.149
1 милијарда значи спичкал овој Резников. и овде ќе ми зборат за некакви правдини и слобода се бореле. Гинат за да пунат туѓи џебови како на овој. А знаејќи таму дека корупцијата им е од еден обичен старешина до министер, има многу фаци што сакаат да се офајдат.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.851
Поени од реакции
12.940
@kano Vartolu i овој исти калап се. Да не се чудиш.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.592
Поени од реакции
33.747
Не е точно. ЕУ и е многу побитна на Русија отколку обратното. Русија извезува неколкукратно повеќе во ЕУ отколку обратното. И сега веќе тој богат пазар не купува. Не се совпаѓаат бројките со ова што зборите, нема ништо вистина.
Што увезува ЕУ од РФ? Многу работи ама ако се издвојува една работа - тогаш тоа се енергенси. За што им требаат енергенси на ЕУ? За се ама најмногу за индустријата. Што се случува сега со индустријата во ЕУ? ... Која индустрија, тоа е прашањето/одговорот.

РФ има пазар за енергенсите, и за другите добра што ги извезуваат. Точно е дека загубата на европскиот пазар е голема, но не и ненадоместлива. За разлика од загубите на ЕУ во целава работа, они енергенси по таа цена едноставно не можат да набават освен од РФ... На крај ти ова го знаеш, само одлучуваш да го игнорираш. Твоја работа. Но тоа што ги верглаш истите западни приказни, тоа го прави целиов муабет исклучително глуп.

На крај од ова имаат корист само САД, и тие што сега им ги препродаваат на ЕУ истите тие руски енергенси (со своја маржа). Во убедливо најголем зијан се ЕУ.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.825
Поени од реакции
36.860
pa ti se sekiras nesto za rusite be covek ne jas...

ostatokot na svetot veke ja zameni kurvata vavilonska... ti ne sfakas deka nadvor od evropa bukvlano nikoj ne se zamara so eu...

svaba ima 3000e prosecna plata ama i kredit od 2000 evra sto do pred vojnata mu bese 800.... azijcite se slicni na makedoncite, uglavno nemaat krediti taka da tie 500-1000e sto gi zarabotuvaat im se za ziveenje a imaat nekolku kratno pomali smetki.

ps. vidi koj kupuva u evropa...

Прегледај го приврзокот 395058

ova e pred balenciaga u paris. kolku belci gledas?

najjako e sto EU nemoze da ja zameni rusija, toest ja zameni pa mesto eftina ruska nafta sega kupuva riga miks i indijska nafta... :pos: bitno gi steluvaat statistikite i lupaat sve toa pod other i slicni gluposti...
Кој ја замени курвата вавилонска, дај да видам бројките? Може ја лоши статистики гледам.

Види кој купува во Европа… :pos:

Дечко не ми треба слика да видам кој купувал во Баленсијага, има бројки знам кој купува во Европа.

Kajgana Shop

На врв Bottom