Политички случувања во Израел

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
Danok plakjale be , danok. Sto danok gospod znae.
Ako zborame za danok na imot, osven ako nemate nekoj zamok, sramota e da se spomni. I za nas standard danokot na imot za edna prosecna familija na godisno nivo e pomal od edna prosecna smetka za struja ili pretplata kaj nekoj operator.
A so patriotizmot zavrsivte onoj moment ko se nacrtavte pred bugarska ambasada za da go dokazite vaseto bugarsko poteklo, za da zemite pasos sekako i zatoa sekoj tukasen ima polno pravo da vi reci aj gledajte si ja masata tamu ili eventualno sekirajte se za bugarija
Tuka mislam na prsti se brojat clenovite sto emigrirale so nas pasos. Se drugo se bugarska dijaspora, a interesno obicno tie se najglasni okolu patrioticeskite prasanja za republikata .
Автоматски споено мислење:

Kako rekle, 100 stapa po tugj grb ic ne bolat.
Bitno danok platile, da ne recam go navinaja.
Pa uste i ko ke tresnat kako tie republikata ni ja krepat, finansirat, mi idi sam kloca da si manam.
Mislis fabriki otvorile, kapaciteti so iljadnici vraboteni. Gi krepat zabarite i kafanite vo leto , ete to krepat :toe: .
Barem da bea ko siptаrskata dijaspora, kapa ke im spustev, temane ke im napravev, ali ovie zijan si na ulica da gi sretnis, da se pozdravis so se veli.
Ајде Владе не туку се препраај, признај ваке ги пречекуете вашите од дијаспора.
FB_IMG_1697817076035.jpg

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.637
Поени од реакции
42.172
за ова што мислите? Кога реков дека евреите се незадоволни за целава работа што испадна и го криват Нетањаху ми се смееја. 80% го криват него, ако тоа не е огромно мнозинство не знам што е.

Голем број од Израелците веруваат дека нивниот премиер Бенјамин Нетанјаху е одговорен за неуспехот да се спречи нападот на Хамас. Тоа го покажуваат резултати од анкетата на јавното мислење објавена денеска.

Според неа, дури 80 отсто од Израелците веруваат дека Нетанјаху треба да ја преземе одговорноста за безбедносните пропусти откриени со нападот на Хамас врз Израел на 7 октомври, покжуваат истражувањето на „Маарив“.

Началникот на Генералштабот на армијата, шефот на военото разузнавање и шефот на разузнавачката служба Шин Бет признаа дека нивните служби не успеале да го спречат нападот, во кој загинаа околу 1.400 Израелци во најсмртоносниот ден во 75-годишната историја на Израел.

Дури и меѓу гласачите во владејачката Ликуд на Нетанјаху, високи 69 отсто веруваат дека тој треба да преземе одговорност за она што се случи.

48 отсто од анкетираните сметаат дека поранешниот министер за одбрана Бени Ганц би бил подобар премиер во споредба со 28 отсто за Нетанјаху.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.000
Поени од реакции
83.379
Цели нации, раси, религии да ги класифицираш како зло, не е баш нормално и како да си спремен за во нов крстоносен поход :toe:
Не класифицира он ништо, само ти кажува како стојат работите по светот.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.004
Поени од реакции
24.481
@Sussaro

Едуцирај се малце кои се муслиманските браќа. Чиј копиљ е Ердо. Кои центри го подржувале тоа движење во борбата против комунизамот.

Пралелите што ги направи ти се многу само промашени.

Патем никој не напиша дека сечените се добри. Незнам од кај ти е таа теза.

Ама дека ја вадеа почвата за исламот ЈуесЕј и Бритснија на блискиот исток, тоа е непобитлив факт.
Таа теза за сечените Бафра ја држи.

Кажи ми што е промашено? Гласаат или не мнозинството Турци за Ердоган? Гласаа или не мнозинството Еѓипјани за Морси?

А почвата дека ја вадеа, ја вадеа де, ама плодна почва се вади не се вади негде кај што нема услови за да никне ништо. Види, не ме сфаќај грешно да сум бил жив тоа време ќе сум бил за антиамериканската страна. Еве денес сум жив и сум проасад и антиамериканската страна и супер ако можат да ги сиктеросаат од таму. И ќе е од некоја олеснителна околност ако не интервенираат во Азија. Ама дека драстично ќе се смени нешто, нема.

Би живеел Мароко, Катар, Иран, Обединети Емирати, Малезија, Индонезија, Истанбул. Авганистан, Ирак и Либија би живеел пред западот да ги направи тоа што се сега.

Види го сега каков е Сан Франциско, Чикаго и остали слични места што ја лапнаа мамката. Уствари сам си кажа дека ќе идат во Полска да молат за влез. Сигурен сум дека си свесен дека цел свет иде надоле, ама ти некако само за муслите се фати. :toe:
Со среќа Бафра. Еве на пример си во Мароко и си јадеш за рамзан оти не си муслиман нели пример де:

Еве ти Индонезија, ама во доминантно муслиманскиот дел, не Бали, Мали и туристички локации:

А во ОАЕ и јас сакам со елитни курви во дводелни купачи на плажа, виски и свинско дур се преправаме сите дека е муслимански тертип. И јас така сум вегетаријанец ама вторник, четврток и недела сум на печење некаде отиден.

Тоа во Америка одењето у курац е друга тема, за тоа си има други кривци зошто и како е така. Не викам дека муслимани се криви за тоа.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.862
Поени од реакции
12.950
Таа теза за сечените Бафра ја држи.

Кажи ми што е промашено? Гласаат или не мнозинството Турци за Ердоган? Гласаа или не мнозинството Еѓипјани за Морси?

А почвата дека ја вадеа, ја вадеа де, ама плодна почва се вади не се вади негде кај што нема услови за да никне ништо. Види, не ме сфаќај грешно да сум бил жив тоа време ќе сум бил за антиамериканската страна. Еве денес сум жив и сум проасад и антиамериканската страна и супер ако можат да ги сиктеросаат од таму. И ќе е од некоја олеснителна околност ако не интервенираат во Азија. Ама дека драстично ќе се смени нешто, нема.

Со среќа Бафра. Еве на пример си во Мароко и си јадеш за рамзан оти не си муслиман нели пример де:

Еве ти Индонезија, ама во доминантно муслиманскиот дел, не Бали, Мали и туристички локации:

А во ОАЕ и јас сакам со елитни курви во дводелни купачи на плажа, виски и свинско дур се преправаме сите дека е муслимански тертип. И јас така сум вегетаријанец ама вторник, четврток и недела сум на печење некаде отиден.

Тоа во Америка одењето у курац е друга тема, за тоа си има други кривци зошто и како е така. Не викам дека муслимани се криви за тоа.
Не не за Турција. Туку за Ирак. Таму комунистите Садам ти пеплоса, тие прогресивните додека САД го финансираа. После ја знаеме приказната. Имено неможеш демократ да очекуваш од некој муџа што до вчера си го хранел со прикзната дека исламот е добар и дека советите се лоши. Тоа движење САД со кучињата го правеа С.Арабија и Катар.

Египет. Мубарак беше диктатор, надворешни фактори ги донесоа браќата на власт таму. И додека се мирни ќе бидат океј за Западот. Патем прочитај малце за Арапската студена војна. Победникот од тој период диктираше и уште диктира кој владее таму.

За Индонезија. Исто под капа на ЈуесЕј. Муслимани. Главен непријател Кина. Секако све тоа спонзорирано од ункл Сем.
Познаник од Индонезија, муслиман. Ожени девојка од Индонезија но Кинескиња. Друга вера. Си ја смени верата момичето. Го прашав еднаш уз муабет за вера, Кина и тн. Дали би ја оженил девојката доколку немаше да ја смени верата. Си кажа не.

Најбројна религија во иднина.
Со лесно нека е.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.287
Поени од реакции
7.638
Не класифицира он ништо, само ти кажува како стојат работите по светот.
Сум шетал низ светот, но дека 90% од муслите се орки, не е точно.
Пред распад на СФРЈ, нордиските земји, не заклучувале по дома. После виделе мака и сега треба да заклучиме дека 90% од Југословените се криминалци, мрзи и неинтелигентни луѓе!
Имаш луѓе и нелуѓе, а во криза се гледа кој е кој.

Благодарам и тебе со среќа во крстоносниот поход, ако воопшто земеш учество, а не си провокатор :cautious:.

Врска јадењето за рамазан, културно е да ги почитуваш правилата на домаќинот. :D

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.322
Поени од реакции
5.358
Исто ко Грците у Егејска. Каков папак боже сачувај, да се ситиш на туѓа мака, а доаѓаш од народ кој е бркан и раселуван и едвај дошол до мало парче земја кое веројатно ќе го изгуби во некоја блиска или далечна иднина.
И сега зошто Македонците биле протерани пред 100год јас треба да подржувам џихад. И ако збориш за народ кој бил раселуван и бркан како тогаш баш ги скокаш Евреите. Па баш тие се народ кој се најмногу раселувани низ вековите, се до моментот кога ги истовараат во Палестина по што најверојатно сфаќаат дека нешто треба да сменат.

И друга работа, до кога ќе бидете снегулки. Покажување емоции, сожалување и давање права на народи со кој ама баш немаме ништо заедничко. Така си ја уништивме државата и така си еба матер цел континент. Пушти ги греота се, пушти ги мака имаат. Пушти ги и еве до кај дојдовме, граѓани од втор ешалон, деца убивани на празници Европјани убивани и силувани секојдневно, делови кој личат на Багдат.
Со такво зло само со зло можеш да вратиш. Друг начин да победиш немаш, или ќе бидеш силен ќе им вратиш со иста мера или ќе те снема. Затоа секогаш ќе подржувам секаков вид на неправда спрема нив.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.012
Поени од реакции
18.827
И сега зошто Македонците биле протерани пред 100год јас треба да подржувам џихад. И ако збориш за народ кој бил раселуван и бркан како тогаш баш ги скокаш Евреите. Па баш тие се народ кој се најмногу раселувани низ вековите, се до моментот кога ги истовараат во Палестина по што најверојатно сфаќаат дека нешто треба да сменат.

И друга работа, до кога ќе бидете снегулки. Покажување емоции, сожалување и давање права на народи со кој ама баш немаме ништо заедничко. Така си ја уништивме државата и така си еба матер цел континент. Пушти ги греота се, пушти ги мака имаат. Пушти ги и еве до кај дојдовме, граѓани од втор ешалон, деца убивани на празници Европјани убивани и силувани секојдневно, делови кој личат на Багдат.
Со такво зло само со зло можеш да вратиш. Друг начин да победиш немаш, или ќе бидеш силен ќе им вратиш со иста мера или ќе те снема. Затоа секогаш ќе подржувам секаков вид на неправда спрема нив.
А демек ја поддржувам џихад? Тешко е да се размислува, па наједноставнo е да се почне со осуди и стереотипи.

Палестинците прават се, ама не водат џихад за некаква религиозна или територијална експанзија. Приказната е многу проста, се собрале маса на луѓе кои за себе викаат дека се Евреи и го читаат талмудот и се повикуваат на таа книга во која пишува дека Господ нив ги избрал да живеат на таа земја и дека тие биле избраниот божји народ од сите луѓе на планетава. Тоа им се папирите со кои што тврдат некаква сопственост.

Да ги споредиш Евреите со Македонците е смешка, па макар што и двата народа немале долго време држва. Евреите во која и земја да отишле да живеат имале и имаат големо економско и општествено-политичко влијание кое го користат за колективни еврејски цели. На некој му скиснало од нив, па решил да им покаже кај им е местото.

Со кои народи имаш ти заедничко бе? Со Ханс од Нојшванстеин и со Брајан од Ипсвич?

Да, Исламот, радикалниот Ислам е голем проблем, само постои логичен след на нештата дека оган не се гаси со повеќе оган. А од ова што јас го гледам е дека Израел го разгорува огнот и го пренасочува кон Европа.

Друго, тоа што ти не можеш да им вратиш на Албанците ко што сакаш (ваљда да скинеш 5-6 души за време на Рамазан) и си решил да колнеш и да пцуеш на форум све муслиманско е исто така друг проблем за посматрање. Само ко што кажав, оганот раѓа повеќе оган и треба да бидеш спремен и да изгориш кога живееш во таков мајндсет, а некако не мислам дека си спремен за тоа.

И за крај, тоа што Европа замижува за сите срања што се дешаваат по арапскиот свет и решава слепо да ги следи интересите на Америка и Израел ќе резултира со многу нови Палестинци во Европа кои ќе си го истурат гневот на овој или оној начин. Карма се вика тоа.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.399
Поени од реакции
9.027
Да, плаќате данок на имот кој во повеќето случаи го поседуваат ваши блиски, кои наместо вас плаќаат данок, а може ви плаќаат и станарина за тоа што седат кај вас.
Ние покрај данок на имот плаќаме и персонален данок на приходите што ги остваруваме, па и данок на целокупна потрошувачка.
Ние ја издржуваме државата, а вие мудрувате. :D
абе вие од што ја издржувате и се грижите за државата ја изгубивте и сега од ново почнавте да правите нова држава т.е си играте држава.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.287
Поени од реакции
7.638
Приказната е многу проста, се собрале маса на луѓе кои за себе викаат дека се Евреи и го читаат талмудот и се повикуваат на таа книга во која пишува дека Господ нив ги избрал да живеат на таа земја и дека тие биле избраниот божји народ од сите луѓе на планетава. Тоа им се папирите со кои што тврдат некаква сопственост.
Некои велат дека треба да правиме разлика меѓу евреи и зионисти:

Овој мангава па кога раскажува бајките, се туку така нив им се посреќува кралските фамилии да соработуваат со нив, од нигде никаде, ептен се харизматични :D

Kajgana Shop

На врв Bottom