Ska Maniac
Бараба
- Член од
- 2 октомври 2013
- Мислења
- 10.505
- Поени од реакции
- 26.102
Dr. Trax are you here ?Ne, samo bi go utopil u HSbF₆ I stay away from people who mix their feelings about the Palestine-Israel issue with their views on Albanians
Dr. Trax are you here ?Ne, samo bi go utopil u HSbF₆ I stay away from people who mix their feelings about the Palestine-Israel issue with their views on Albanians
Знаеш како велат - вистината е првата жртва во секоја војна.Ова истовремено е и војна на информации.
Кога би можеле да пратиме извори кои не се никако поврзани со Палестина и Израел, би било супер...посебно за оние кои не може сами да согледаат што е релевантно, а што не, што е пропаганда, а што вистина.
Hamas or Israel?Cui bono?
Муабетот ми беше дека веднаш од кога се разбра дека има напад, виновниците ги прогласија истиот момент.
Не знам што се случило. Знам дека веднаш настанот мора да биде искористен.
Затоа и ги спомнав Украинците. Или Русите, сеедно. Веднаш после било каков напад кога имаше цивилни жртви, од двете страни се знаеше кој е виновен. Исто и тука.
Така е. Жена ти и сестра ти измиени ми дојдоа, па редно е и ја да бидам.za uck da zboruvash ti treba da ja izmiesh prvo ustata smrdena
Ако е крената во воздух воопшто. Еве една подетална нишка:
Исто како што се надевав дека не постојат 40 бебиња со отсечени глави, и овде се надевам дека нема 500 мртви.
Toa се гледа од исходот. Засега како ти се чини? Хамас ја ослободува Палестина, или Израел ја чисти Газа? Што е поизгледно?Hamas or Israel?
Јас не сфаќам, како може воопшто да помислат дека Палестинците сами себе се бомбардирале?Ovde e jasna rabotata od včera-palestincite nemaat vakva moćna raketa što bi napravila vakva razorna eksplozija.
Tie sve bi dale da imaat vakva raketa....no nemaat
Не е проблем да помислат, туку проблем им е објективно да ја анализираат таа можност.Јас не сфаќам, како може воопшто да помислат дека Палестинците сами себе се бомбардирале?
Само малку логика???
Многу лесно. Намерно за да предизвикаат револт кај останатите према Израел и муслиманскиот свет да се обедини.Јас не сфаќам, како може воопшто да помислат дека Палестинците сами себе се бомбардирале?
Само малку логика???
Епа ај објасни го тоа на оние што развија теорија дека Израел намерно го пуштил нападот на Хамас за да има изговор за атак врз Палестина.Јас не сфаќам, како може воопшто да помислат дека Палестинците сами себе се бомбардирале?
Само малку логика???
Мене повеќе ми влечи работата натаму. Еве гледаме кој има корист од уривањето на болницата. Само што вистинските играчи кои требаше да наседнат и да се вклучат во војна против Израел не наседнаа, знаат тие чие е срањето. Израел нема никаква потреба за таков потег, само губи во очите на светот и може да испровоцира вмешување од некое друго исламско срање, затоа не ми се верува дека болницата е нивно дело... Ако Израел има цел да убие цивили за тоа има толку многу можности надвор од болници. Е сега, можно е Израел да ја рекетирал болницата ако била полна со муџи и оружје т.е ако муџите ја користеле како скривалиште или склад, за такво нешто секако има интерес, но во тој случај болницата е легитимна цел и загинатите цивили одат на душа на тие што се криеле во болница или таму чувале оружје....Сериозно мислиш сами си ја кренале болницата во воздух?