Политички случувања во Израел

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.667
Поени од реакции
33.842
Ова истовремено е и војна на информации.
Кога би можеле да пратиме извори кои не се никако поврзани со Палестина и Израел, би било супер...посебно за оние кои не може сами да согледаат што е релевантно, а што не, што е пропаганда, а што вистина.
Знаеш како велат - вистината е првата жртва во секоја војна.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.866
Поени од реакции
12.959
Муабетот ми беше дека веднаш од кога се разбра дека има напад, виновниците ги прогласија истиот момент.
Не знам што се случило. Знам дека веднаш настанот мора да биде искористен.
Затоа и ги спомнав Украинците. Или Русите, сеедно. Веднаш после било каков напад кога имаше цивилни жртви, од двете страни се знаеше кој е виновен. Исто и тука.

Јас реков да те прашам, дали мислиш дека се рокнале сами.

За тоа демагогиите мора само да те исправам. На тема Украина во рок од 3 минути беа Руси лошите.
Немој сега тука да тврдиш поинаку дека е.

Тука ме буни малце тезата што ја испиша. Демек во Украина во Украинците биле одма виновните, а всушност понаку е. Русите таму од субхјуманс со лопати што се тепаат, до дегустатори на животни од зоолошки во недостиг на храна па до незнам ходачи вајд волкери што таргетираат породилишта и цркви беа нели?

И тоа општо прифатено беше од западот. Е сега во најголем случај демантирани беа после 24/48 часа. Последно беше тоа со пазарчето и СтоурмШадуот. Претходно беа пример само акушерската клиника во Мариупљ и плавушата што ја изнасликаа и пуштија во жута штампа. За на крај да сосема поинаку заврши цела приказна.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.866
Поени од реакции
12.959
Ако е крената во воздух воопшто. Еве една подетална нишка:

Исто како што се надевав дека не постојат 40 бебиња со отсечени глави, и овде се надевам дека нема 500 мртви.

Викаш магистрирале и Палестинциве на тема пропаганда ?

Член од
13 април 2021
Мислења
3.427
Поени од реакции
11.263
Ovde e jasna rabotata od včera-palestincite nemaat vakva moćna raketa što bi napravila vakva razorna eksplozija.
Tie sve bi dale da imaat vakva raketa....no nemaat
Јас не сфаќам, како може воопшто да помислат дека Палестинците сами себе се бомбардирале? :D
Само малку логика??? :D

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.667
Поени од реакции
33.842
Автоматски споено мислење:

Јас не сфаќам, како може воопшто да помислат дека Палестинците сами себе се бомбардирале? :D
Не е проблем да помислат, туку проблем им е објективно да ја анализираат таа можност.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.505
Поени од реакции
26.102
Во 21 век, во земјите на демократскиот запад забрането е и виртуелна поддршка да дадеш за нивните противници или противнците на нивните пулени, но не е забрането тие отворено да даваат вооружена поддршка за нивните пулени да можат што е можно повеќе да вршат воени злосторства.
Анти Русија 2.0.

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.299
Поени од реакции
1.806
Има 3-4 варијанти за масакрот
- Израел случајно
- Израел нарочно
- Палестинските востаници случајно
- Палестинските востаници намерно
- трета страна
Израел случајно е мала шанса, Израел нарочно е најверојатното, тука се две верзии ако од таму палестинците стрелаат по Израел, имаат некаква касарна е донекаде в ред, другото не е убаво.
Ако се палестинците случајно е колатерална штета, ако е нарочно не е убаво.
Ако е трета страна исто не е убаво.
Но уствари тоа не е важно војна како војна, има праведна и неправедна војна, другото методи, провокации и слично не е толку важно.
Палестинците треба да имаат своја држава минимум во границите од 29 ноември 1947 г. по резолуција на ООН. Со коридори меѓу енклавите на двете страни.

UN_Palestine_Partition_Versions_1947.jpg

Ако ме прашат мене не би им дал држава на Израел. Колку треба да си силен и конспириран да потчиниш, поткупиш, платиш на држава Франција после Англија да направат етнички чистења за да населиш твој евреи.
Така или иначе светото писмо треба да се исполни, џамијата Ал-Акса треба да биде разрушена, на нејзино место за три дена биде изграден третиот израелски храм, таму да го стават на трон мошијахот. Сите треба да му се поклониме.
Дури нешто да е измислено додадено во тие книги, тука некаде се стварите.
Никој не сака да живее во тие тешки библиски времиња, но таква ни е судбината, ќе бидеме сведоци на расплетот, ахтихристот /мошијахот/ ќе биде победен, третиот храм разрушен, доброто ќе победи.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.292
Поени од реакции
7.648
Многу лесно. Намерно за да предизвикаат револт кај останатите према Израел и муслиманскиот свет да се обедини.
Исто како што Ха-биби, дозволи со моторчиња да навлезат Хамасовци и 6ч никој да не реагира. Претходно немало шанси покрај таква утврдена граница, при најмал аларм, да не реагира војска.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Ne bi otfrlil momentalno niedna moznost ama pa i ne me cudi ekstremisti so muslimanska pozadina da se pretstavat kako zrtvi. Sekogas tie se zrtvite, na Balkanot, na Bliski istok, niz evropskite metropoli...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.360
Поени од реакции
113.714
Епа ај објасни го тоа на оние што развија теорија дека Израел намерно го пуштил нападот на Хамас за да има изговор за атак врз Палестина. :ROFLMAO:

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Сериозно мислиш сами си ја кренале болницата во воздух?
Мене повеќе ми влечи работата натаму. Еве гледаме кој има корист од уривањето на болницата. Само што вистинските играчи кои требаше да наседнат и да се вклучат во војна против Израел не наседнаа, знаат тие чие е срањето. Израел нема никаква потреба за таков потег, само губи во очите на светот и може да испровоцира вмешување од некое друго исламско срање, затоа не ми се верува дека болницата е нивно дело... Ако Израел има цел да убие цивили за тоа има толку многу можности надвор од болници. Е сега, можно е Израел да ја рекетирал болницата ако била полна со муџи и оружје т.е ако муџите ја користеле како скривалиште или склад, за такво нешто секако има интерес, но во тој случај болницата е легитимна цел и загинатите цивили одат на душа на тие што се криеле во болница или таму чувале оружје....

Kajgana Shop

На врв Bottom