Политички случувања во Израел

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Хамас екипата на форумов беше брза со пропаганда ама сепак и ова со болницата испадна дека е нивно срање.

Класични терористи, депоа и складови за муниција под болница. Отпад.

Грозно ако е точно дека има стотици жртви.
Алооо виде ли колкава е ексползијата, како може една водоводна цевка да собере толкав ексползив, па уште доманаправен да е толку моќен, оди испуши тоа травата можеби ќе полеташ некаде.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.784
Поени од реакции
10.589
Касниш Антон, ова веќе е дебанкирано... И IDF веќе го избришале од страната. :LOL:
Не касни он… хендлерите му каснат!
Ама работа си е работа, и мора да се одработи!

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Видеото што го постираа докажа дека и не се лансирани ракети од болницата, дали се криел или не се криел не е многу важно.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.676
Поени од реакции
33.847
Видов. Е сеа сакам да ми објасниш како си сигурен на пример дека тоа не се стари снимки, наместени снимки, измислени снимки, пропаганда снимки, како што тврдиш за секое ебано видео поврзано со израелски жртви. Prove it.
Што да сум сигурен? 24/7 идат снимки од милион новинари и цивили ширум Газа. Не е една снимка, туку стотици, илјадници има. И ги објавуваат на секаде по медиуми и телевизии, ама послабо на CNN и останата западна медумска сфера... Искрено жално е ова. Интелегентен момак си, не знам зошто ги затвараш очите - само заради инает?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.360
Поени од реакции
113.715
Што да сум сигурен? 24/7 идат снимки од милион новинари и цивили ширум Газа. Не е една снимка, туку стотици, илјадници има. И ги објавуваат на секаде по медиуми и телевизии, ама послабо на CNN и останата западна медумска сфера... Искрено жално е ова. Интелегентен момак си, не знам зошто ги затвараш очите - само заради инает?
Не се разбираме очигледно. Нека остане на ова дискусијата, не ми се губи време за верглање во место.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.784
Поени од реакции
10.589
Види, ако во болницата се криеле повеќе Хамасовци, или имало депо полно со оружје, легитимна цел е.
Да, да… сите куќи и згради беа депоа и скривници! Затоа и експлодираа исто како во Украина… oh wait! They don’t?!

А убедливо најшизофрена приказна им се 24564345км тунели ископани под Газа!

Али битно мине… а штом мине, терај магарето!
Еве @Stefan-kobe утре со багер ќе докажува дека стварно, ама стварно постоеле тие тунели…
Автоматски споено мислење:

@Stefan-kobe не биди тажен… те зафркавам!
Не ти даваме багер ;)
Ќе им веруваме на израелците дека биле на 50м длабина, и целосно уништени од 2.5t бункер-бастери…
Се е по закон шефе…

Последно уредено:
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.292
Поени од реакции
7.649
Да, да… сите куќи и згради беа депоа и скривници! Затоа и експлодираа исто како во Украина… oh wait! They don’t?!

А убедливо најшизофрена приказна им се 24564345км тунели ископани под Газа!

Али битно мине… а штом мине, терај магарето!
Еве @Stefan-kobe утре со багер ќе докажува дека стварно, ама стварно постоеле тие тунели…
Јас кажав "ако". Дали имало или немало, самите Израелци нека си бараат одговорност од своите. Имаа шанса место Ха-биби друг да постават, они пак истиот си го поставија за главен. Епа кога ќе ги бркаат од Палестина нека си знаат дека самите си се виновни, со нивниот избор Ха-биби да ги води.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.676
Поени од реакции
33.847
Не се разбираме очигледно. Нека остане на ова дискусијата, не ми се губи време за верглање во место.
Како сакаш. Не дека имам желба да го губам времето, ти ја почна препискава... Но немој да мислиш дека го заборавив она со Бајден. Дужиш две пива.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Муџите се очајни, никој не се вмешува и помош од никаде. Во очај прават срање со болницата за да испровоцираат вмешување на некој, или прават алиби за нечие вмешување. Нема да им пројде.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
Јас кажав "ако". Дали имало или немало, самите Израелци нека си бараат одговорност од своите. Имаа шанса место Ха-биби друг да постават, они пак истиот си го поставија за главен. Епа кога ќе ги бркаат од Палестина нека си знаат дека самите си се виновни, со нивниот избор Ха-биби да ги води.
Еве и на GeoConfirmed, пресретнат мисил на Хамас, еден од деловите слетува во дворот на болницата и доаѓа до експлозија поради тоа што имале склад таму многу веројатно.

Колку провидна пропаганда тера екипата тука, тажно.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.012
Поени од реакции
18.828
Муџите се очајни, никој не се вмешува и помош од никаде. Во очај прават срање со болницата за да испровоцираат вмешување на некој, или прават алиби за нечие вмешување. Нема да им пројде.
Муџите и фајтер џетови да не склопиле у некој бункер?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.268
Поени од реакции
15.381
Хамас екипата на форумов беше брза со пропаганда ама сепак и ова со болницата испадна дека е нивно срање.

Класични терористи, депоа и складови за муниција под болница. Отпад.

Грозно ако е точно дека има стотици жртви.
Прв пат вака брутално се обраќам тиквару низаеден...каде си видел палестинска бомба да е вака моќна? Нивните се близу петарда дегену низаеден

Впрочем, има луѓе кои прават скриншути каде официалниот портпарол на Нетанјаху признава за нападот. Џабе го бришеше постот...

Имаш ли грам мозок да тибам семката расипана
photo_2023-10-17_22-30-07.jpg

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Навистина брутален и најмизерен потег е бомбардирање на болница, независно од кој и да е.

Јас да сум како Израел (ако веќе толку се сигурни дека тие НЕ ја погодиле болницата), уште вечерва да наредат прекин на огнот, да дозволат уште вечерва влез на меѓународни експерти за да проверат (а, лесно се проверува) со каков проектил е погодена болницата. Ако се испостави дека Хамас е тој што намерно или по грешка ја погодиле болницата, ИДФ нема што да бара повеќе во Израел, Палестинците сами треба да го решат Хамас (иако и досега требаше).. Малку и моментумот пара мозок, Бајден во посета на Израел, пасивноста на другите Исламски земји, и со оглед дека се работи за терористи а терористите се убијци и не им е гајле дали убиваат сопствен или туѓ народ, не би ме чудело и намерно да ја рекетирале болницата.

Ако се докаже дека Израел намерно испалил проектил на болницата, тогаш тој што ја издал наредбата за тоа, треба да му се одземат сите воени чинови, и да се изведе пред Меѓународен суд и да му се даде доживотна робија и да ја издржува во Техеран.

Kajgana Shop

На врв Bottom