/// Opet prazna prica i spin .... niko ne trazi nikakve plusice ... nego ono sto realno klima --- koju nudite bez ikakvih relevantnih podataka ---- moze da uradi u nasim uslovima .... Merace, sonde u ruke --- pa snimite neki test. Ovako .... bar na forumu nikome necete prodati nistaTaj ti Eurovent ne vredi nista 1 od 20 jedva culi sto je Eurovent, a i taj jedan nema pojma sto te cifre i brojke oznacavaju....dobro bi bilo da pocnemo od nule i da evo ti kao poznavac Euroventa dolovis nama neupucenima sto od toga mozemo nauciti, jer reklame smo se iznaslusali ima ovo ima ono filtre jonizatore ....ovde se kod nas recimo trazi da klima malo trosi i ima 3 plusiica a da kosta jeftino ispod 500eura jer ih prodavci tako rekloamiraju, jer ima na Euroventu model neki sa 3plusica i da je jeftina klima ?
Штоо, Грее амбер стига до скоро 3 кВ потрошња?! Па ја досега сум мислем GREE прави клими а не панелкиДа те потсетам како пред 2 години сум те наредил чаши за тоа видеото твое од Амберот, кога гасниш снимка штом почне да намалува потрошната на Амберката од 2800w па надолу и одма кинеш снимка оти
Луѓето разбираат дека инвертерот најпрво е добар поради штедење на пари/енергија. Ако беше најголемата предност во капацитет, тогаш ќе немаше потреба ништо да менуваат и купуваат инвертери, па 3 панелки имаат капацитет кој ниедна клима нема да го постигне на -5 и поладно, или едно термо 4-ка кое уште работи со СООР 2 на ефтина и на -30!Kasno e da se objasnuvam, ama tvoi dve treba da kupis za da ja stigne mojata u kapacitet,
Lesno ti e tebe….hahahaha….izgleda postojano si nasmeanШтоо, Грее амбер стига до скоро 3 кВ потрошња?! Па ја досега сум мислем GREE прави клими а не панелки
Луѓето разбираат дека инвертерот најпрво е добар поради штедење на пари/енергија. Ако беше најголемата предност во капацитет, тогаш ќе немаше потреба ништо да менуваат и купуваат инвертери, па 3 панелки имаат капацитет кој ниедна клима нема да го постигне на -5 и поладно, или едно термо 4-ка кое уште работи со СООР 2 на ефтина и на -30!
Ти си само за ќумбе амберка еве @Sv B ќе те упати што како понатамуГоспода здраво , дали некој што се разбира во клими може да ми помогне? Немам друго решение освен греење на клима уред оваа зима , на спрат од 32квадрата без изолација. Имам спремано околу 60.000денари за клима па ако може да ми предложите што најдобро може да се земе за таа цена и дали реално можам да се стоплам бидејки се работи за куќа на поткровје без изолација. Фала
Искрено нема форумџии што купуваат парапетна затоа што обично е со многу повисока цена, баш ќе ни биде пријатно еве ти ако ја земеш и да споделиш искуство понатамуDali e solidna klimava (5,5kw modelot 116k) ili ima i podobri za taa cena, za greenje/ladenje golema dnevna (45 m2)
p.s mnogu mi se svigja floor heating opcijata
Парапетна Bi-Flow Единица - Најдоброто од Toshiba во Aircon
Парапетна Единица е помала од стандарден радијатор, а со функција на ладење и греење. Може да бирате помеѓу различните видови на струење...www.airconshop.mk
Упс.. грешка 38 квадрати се .. ајде ке го чекаме за одговор . Фала
Многу тешко да се грееш во поткровје без изолација на таван затоа што топлината ќе бега нагоре.Господа здраво , дали некој што се разбира во клими може да ми помогне? Немам друго решение освен греење на клима уред оваа зима , на спрат од 38квадрата без изолација. Имам спремано околу 60.000денари за клима па ако може да ми предложите што најдобро може да се земе за таа цена и дали реално можам да се стоплам бидејки се работи за куќа на поткровје без изолација. Фала
Се работи за поткровје со гипс картон од едната страна плафонот е спуштен на 1.80м , одозогора има стаклена волна (мислам 10цм) па кров со штици даски греди керамиди… една соба долга 10 метри на 4 (цик цак е вака отприлика ти кажувам ама ма долго е собата) .. моментално гледам попусти во нептун/сетек и траат до утре и морам за земам … иначе од доле е друг спрат кој се грее.Многу тешко да се грееш во поткровје без изолација на таван затоа што топлината ќе бега нагоре.
Што имаш на таван трска малтар, гипс картон...?
Над тоа има нешто тервол?
Кровот барем искојан е со штици?
Јас на твое место кога немам веќе никаква изолација прво би го премачкал таванот од внатре со Термо Стоп премаз во три слоја. Колку толку би добил изолација.
Клима уред би купил Јапонски, иначе овој сега што го чекаш ќе ти понуди некое кинеско срање валјда Gree.
Пример за околу 60000
Daikin Sensira стариот модел FTXF 4.2kw 61110 денари со попуст во ICS
Само не кажа овие 38 квадрати како се, една отворена просторија, дневна, спална, салон...?
Значи не е без никаква изолација сепак има. Јас замислував немаш ништо.Се работи за поткровје со гипс картон од едната страна плафонот е спуштен на 1.80м , одозогора има стаклена волна (мислам 10цм) па кров со штици даски греди керамиди… една соба долга 10 метри на 4 (цик цак е вака отприлика ти кажувам ама ма долго е собата) .. моментално гледам попусти во нептун/сетек и траат до утре и морам за земам … иначе од доле е друг спрат кој се грее.
Gree Amber Nordic momentalno e 49.990Многу тешко да се грееш во поткровје без изолација на таван затоа што топлината ќе бега нагоре.
Што имаш на таван трска малтар, гипс картон...?
Над тоа има нешто тервол?
Кровот барем искојан е со штици?
Јас на твое место кога немам веќе никаква изолација прво би го премачкал таванот од внатре со Термо Стоп премаз во три слоја. Колку толку би добил изолација.
Клима уред би купил Јапонски, иначе овој сега што го чекаш ќе ти понуди некое кинеско срање валјда Gree.
Пример за околу 60000
Daikin Sensira стариот модел FTXF 4.2kw 61110 денари со попуст во ICS
Само не кажа овие 38 квадрати како се, една отворена просторија, дневна, спална, салон...?
Zemi go ovoj model na KlimatizerСе работи за поткровје со гипс картон од едната страна плафонот е спуштен на 1.80м , одозогора има стаклена волна (мислам 10цм) па кров со штици даски греди керамиди… една соба долга 10 метри на 4 (цик цак е вака отприлика ти кажувам ама ма долго е собата) .. моментално гледам попусти во нептун/сетек и траат до утре и морам за земам … иначе од доле е друг спрат кој се грее.