Политички случувања во Израел

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.861
овој Шапиро сите го дупат у коментари за видеото, ова со Израел Палестина му е добар план да ги загуби тие десничари што го следат.
Кои десничари? Македонските десничари ваљда. Во Америка десничарите/републиканците се во огромно мнозинство про-Израел. Тие сигурно нема да ги изгуби.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.638
Поени од реакции
42.181
Кои десничари? Македонските десничари ваљда. Во Америка десничарите/републиканците се во огромно мнозинство про-Израел. Тие сигурно нема да ги изгуби.
па не би рекол, не се сите американци како Линдзи Греам. Поготово не гласачите на Трамп, Трамп јавно го критикуваше Нетањаху деновиве за неспособноста. Додека пак ДеСантис му ги гланцаше. Многу од републиканците се и против било каква помош за Украина.

:icon_lol:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.255
Поени од реакции
18.205
па не би рекол, не се сите американци како Линдзи Греам. Поготово не гласачите на Трамп, Трамп јавно го критикуваше Нетањаху деновиве за неспособноста. Додека пак ДеСантис му ги гланцаше. Многу од републиканците се и против било каква помош за Украина.

:icon_lol:
Ja bi rekol deka lupetas gluposti, kako i za bilo koja tema do sega.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.638
Поени од реакции
42.181
Ja bi rekol deka lupetas gluposti, kako i za bilo koja tema do sega.
брат ти благе везе немаш ни од геополитика ни од политички дешавки у светов. Ни па од енергетика за што ми глумиш експерт. Шупелка не ти е рамна. Башка со дудлачиве другари твои ме убедувавте крим дека ќе го освајате цело лето. Немаш допир со реалноста и мене ќе ми викаш сум тресел глупости кога ја те шупчам цело време.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.012
Поени од реакции
24.510
Само да не заборавиме дека тука не станува збор за војна меѓу две држави што се на слично рамниште и опрема, без странски влијанија, пример Иран и Израел, па ајде тука ќе навиваме за некоја страна и да држи вода аргументот “скруца ми е од муслимани и вонземјанци да се симнат против нив, јас за вонземјанци ќе сум“.

Па глејте што им прават бе, им даваат рок да се отселат за да им освојат пола Газа да срушат се таму до темел, да си постават нивна армија, нови ѕидови и да населат Израелци и таму. Нема никад да престанат дур не го убијат/иселат последниот Палестинец на територијата на државата Израел. Настани ко фестивалот само може да ја убрзаат/успорат постапката, они посекако на секојдневнаа база си таманат по 10тина, сакаш преку ракети онака за проба како функионираат, сакаш некој рендом што им се приближил до тоа зоната за предупредување близу ѕидовите. Целта на Израел е таа, ако некој мисли дека целта на Израел е мир и хармонија и чекаат да се смират Палестинците па после да срушат ѕидините, да си одат на баклави кај нив и да си играат заедно севивон на Ханука, тогаш нека се разбуди од сонот. Ако некој може да поддржува таква цел, не знам што да кажам, јас не можам, ирелевантна ми е религијата и народот врз кој се случува вакво нешто. Милион Палестинци ги имаат напуштено домовите само деновиве, тоа ти е малтене популација ко Македонија, замислете некој сеа 2 дена да ни даде сите да ги напуштиме домовите во спротивно ќе не потаманат, а притоа од чиста мира и тие што ги напуштаме домовите да не млатат да се поднамалиме, да не правиме премногу гужва таму каде што сме се упатиле.

Патем Американциве осечајни пази ги, они ќе зголемеле помошта, викаат не било хумано да се влезе така со рокови да се дава, ама ги нема да им кажат на алијансава нивна “не смеете така да направите, ако напраите тоа ќе ви се деси ова" како на нас што ни правеа, толку од причата дека ги интересира мир и стабилност.
Не го сфаќај ова лично ама ова е еден од главните проблеми со муслиманската миграција во Европа посебно во либтардираните земји како Шведска. Мислиш дека муџите си викаат-Чекај бе овие луѓе не сожалија, не примија, ни плаќаат живеалиште, социјално, ни нудат бесплатно образование, детски додатоци, здравство, најмалце што можеме е да се однесуваме пристојно во нивната земја? Не, они си викаат-Види ги идиотиве, им ги силуваме жените им ги палиме колите, им ги ограбуваме домовите и им правиме шеријат со џамии и гета насекаде, а они не ни објавуваат статистики за криминалот по демографија затоа што било премногу расистички и одозгора не жалат и ни помагаат.

Сфатете еднаш-засекогаш. Они се вистинската сатанистичка религија, онаа реалната и ако мислите дека претерувам се имам објаснето тука

https://forum.kajgana.com/threads/Сатанизам.22465/page-76#post-8557528

Можам до утре сабајле да објавувам линкови, вести и статии што се дешава со малцинските групи секаде каде што се они мнозинство. Они не почитуваат никого, они не сожалуваат никого. Нема ништо полошо од тоа да го сожалуваш и помагаш на оној што тоа го користи после да ти се сере на глава. Мислите дека се трогнати од поддршката кон нив? Не си викаат ние ќе им ебеме матер, а они оти се добри ќе трпат, подобра комбинација здравје.

И искрено ме заболе курот за разрушени згради и тела низ Газа. Миљарда видеа можам да постирам од запалени цркви, силувани индијки и христијанки, убиени немуслимани од секоја врста од Пакистан, Кано и други делови на северна Нигерија, Египет, Авганистан, делови од Индонезија како на пример Ацех провинција, арапските држави (не ми го зборете ОАЕ кој е претворен во Лас Вегас и нема ни И од ислам освен на хартија), секаде кај што доминираат. И тоа ни за ништо, не дека се побуниле против власта или извршиле напад врз војска, градови и села. Некоја нивна организација се буни против ова? Се казнуваат сторителите што секој локалец од тие места знае кои се? Има реципроцитетна правда, емпатија?

Да ми кажат можеш да спасиш 10000 Палестинци или само 10 Шпанци, Боливијци, Конгоанци, Кинези, Свети Китс и Невижани или што и да е ќе го одберам второто знаејќи дека помалку штета сум направил на човештвото отколку ако сум ги спасел нив.

Кој ги ебе. И тоа е проблемот, што никој не вика почесто кој ги ебе, држави како Полска или Унгарија каде што имаат најстрога антиисламска политика и каде што кога ретко има барем еден муслимански инцидент сите донер бутки горат бил или не бил газдата муџа крив за инцидентот, немаат никаков проблем со терористички напади или со шеријатски зони.

Најправи на светот да се во овој конфликт тие гнаси не заслужуваат почит, сожалување, помош. Не заслужуваат ништо.

И колку и да сум суров, не сум ни јас ни остатокот од светот ни 10% суров колку нив и тоа што они го прават и тоа е и главниот проблем, а вие како христијани, атеисти, куротресисти или што год и да сте доволно е 1 месец да проживеете со тие ваши (не)религиозни а воедно и немуслимански убедувања во тие зоните што ги спомнав горе.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.670
Поени од реакции
33.846
Треба да сме свесни дека сето тоа безумно насилство плански и со умисла се поттикнува од некој погоре... Тоа е нешто што треба да се знае. Чисто од аспект на фокусирање на гневот, ако не за друго.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Треба да сме свесни дека сето тоа безумно насилство плански и со умисла се поттикнува од некој погоре... Тоа е нешто што треба да се знае. Чисто од аспект на фокусирање на гневот, ако не за друго.
Што ќе кажеш за изјавата на Бајден каде вели дека Палестинците заслужуваат државност, ама прво да се уништат терористите Хамас?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.670
Поени од реакции
33.846
Што ќе кажеш за изјавата на Бајден каде вели дека Палестинците заслужуваат државност, ама прво да се уништат терористите Хамас?
Ќе кажам дека се обидуваш да видиш дали ќе кажам нешто што ќе можеш да го извадиш од контекст. :D
Автоматски споено мислење:

Но сериозно, Брендон (или поточно неговите хендлери) само верглаат флоскули додека во исто време на Израел им праќаат бомби и оружје (и преќутно ги поддржуваат во етничкото чистење). Истото што го правеа со Шќиптарите во Косово. Итн.

Навистина, што прават САД во моментов освен давање безначајни необврзувачки изјави во јавност, и праќање повеќе бомби и морнарица за Израел? Ги убедуваат сите можни актери во театарот да не се обединат против нивниот асет Изреал. Дури и Кина се обидоа да ја врбуваат за да се вмеша да влијае врз Иран, С. Арабија, итн.

Последно уредено:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Ќе кажам дека се обидуваш да видиш дали ќе кажам нешто што ќе можеш да го извадиш од контекст. :D
Хаха..Нема да извадам од контекст, не се секирај. И Бајден рече дека мора да се размислува за Палестинска државност, но пред тоа треба да се уништи Хамас. Абас после тоа излегува со осуда за дејствијата на Хамас. Блинкен на средбите со арапските држави, неофицијално побарал да подзамижат за уништувањето на Хамас во Газа, во замена за тоа дека во наредните 4-5 години ќе бидеме сведоци на оформување на Палестинската држава, и прекинување на доселувањето Евреи на Западниот брег.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.670
Поени од реакции
33.846

На македонскиот Рамбл не треба најавување, слободен е за гледање документарецот.

Последно уредено:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.021
Нормално дека ова е апсолутно неточно.
Тоа што го пиша Сусаро, се случува долги години пред Америка да стани фактор на планетава.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.670
Поени од реакции
33.846
Нормално дека ова е апсолутно неточно.
Тоа што го пиша Сусаро, се случува долги години пред Америка да стани фактор на планетава.
Сакаш да кажеш дека мојата теза била неточна пред САД (да станат фактор), или дека сега во моментов е неточна?
Затоа што истите САД ги направија сите тие „арапски пролети“ (читај сите државни удари преку обоени револуции, во северна Африка и на Блискиот Исток). САД ги направија ИСИС, Исламското Братство (да, и Хамас), исто и муџите во Авганистан, муџите на Осама (исто нивни човек), Боко Харам, итн, итн... Ај да те видам - кажи ми дека не е така.

Фак! Во јeбенaта Либија каде со децении се живеше најдобро во целиот тој поширок регион, таму немаше ни колења ни силувања пред САД да ја уништат Либија. Што се дешава сега таму? И кажи ми дека САД не се виновни и 100% одговори. И на крај да! Да скроз е точно дека муслите се најподложни на правење ѕверства, ама тие не го прават тоа по дифолт туку кога некој ги подбуцнува, провоцира и овозможува.

САД ги продуцираат тие работи и со тоа САД ги продуцираат тие (нас) што ги мразат муслиманите. Сусаро скроз го разбирам од каде доаѓа, ама јас отидов чекор понатаму - чекор понатаму во осознавањето кој е вистинскиот непријател!

Погледај на 42ра минута - буваквално истото што се случува сега. Буквално јeбеното исто што се дешава сега!

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom