- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 25.638
- Поени од реакции
- 42.181
овој Шапиро сите го дупат у коментари за видеото, ова со Израел Палестина му е добар план да ги загуби тие десничари што го следат.
Кои десничари? Македонските десничари ваљда. Во Америка десничарите/републиканците се во огромно мнозинство про-Израел. Тие сигурно нема да ги изгуби.овој Шапиро сите го дупат у коментари за видеото, ова со Израел Палестина му е добар план да ги загуби тие десничари што го следат.
па не би рекол, не се сите американци како Линдзи Греам. Поготово не гласачите на Трамп, Трамп јавно го критикуваше Нетањаху деновиве за неспособноста. Додека пак ДеСантис му ги гланцаше. Многу од републиканците се и против било каква помош за Украина.Кои десничари? Македонските десничари ваљда. Во Америка десничарите/републиканците се во огромно мнозинство про-Израел. Тие сигурно нема да ги изгуби.
Ja bi rekol deka lupetas gluposti, kako i za bilo koja tema do sega.па не би рекол, не се сите американци како Линдзи Греам. Поготово не гласачите на Трамп, Трамп јавно го критикуваше Нетањаху деновиве за неспособноста. Додека пак ДеСантис му ги гланцаше. Многу од републиканците се и против било каква помош за Украина.
брат ти благе везе немаш ни од геополитика ни од политички дешавки у светов. Ни па од енергетика за што ми глумиш експерт. Шупелка не ти е рамна. Башка со дудлачиве другари твои ме убедувавте крим дека ќе го освајате цело лето. Немаш допир со реалноста и мене ќе ми викаш сум тресел глупости кога ја те шупчам цело време.Ja bi rekol deka lupetas gluposti, kako i za bilo koja tema do sega.
Toa за сонце се заслони, сончево е таму во Израел.
Не го сфаќај ова лично ама ова е еден од главните проблеми со муслиманската миграција во Европа посебно во либтардираните земји како Шведска. Мислиш дека муџите си викаат-Чекај бе овие луѓе не сожалија, не примија, ни плаќаат живеалиште, социјално, ни нудат бесплатно образование, детски додатоци, здравство, најмалце што можеме е да се однесуваме пристојно во нивната земја? Не, они си викаат-Види ги идиотиве, им ги силуваме жените им ги палиме колите, им ги ограбуваме домовите и им правиме шеријат со џамии и гета насекаде, а они не ни објавуваат статистики за криминалот по демографија затоа што било премногу расистички и одозгора не жалат и ни помагаат.Само да не заборавиме дека тука не станува збор за војна меѓу две држави што се на слично рамниште и опрема, без странски влијанија, пример Иран и Израел, па ајде тука ќе навиваме за некоја страна и да држи вода аргументот “скруца ми е од муслимани и вонземјанци да се симнат против нив, јас за вонземјанци ќе сум“.
Па глејте што им прават бе, им даваат рок да се отселат за да им освојат пола Газа да срушат се таму до темел, да си постават нивна армија, нови ѕидови и да населат Израелци и таму. Нема никад да престанат дур не го убијат/иселат последниот Палестинец на територијата на државата Израел. Настани ко фестивалот само може да ја убрзаат/успорат постапката, они посекако на секојдневнаа база си таманат по 10тина, сакаш преку ракети онака за проба како функионираат, сакаш некој рендом што им се приближил до тоа зоната за предупредување близу ѕидовите. Целта на Израел е таа, ако некој мисли дека целта на Израел е мир и хармонија и чекаат да се смират Палестинците па после да срушат ѕидините, да си одат на баклави кај нив и да си играат заедно севивон на Ханука, тогаш нека се разбуди од сонот. Ако некој може да поддржува таква цел, не знам што да кажам, јас не можам, ирелевантна ми е религијата и народот врз кој се случува вакво нешто. Милион Палестинци ги имаат напуштено домовите само деновиве, тоа ти е малтене популација ко Македонија, замислете некој сеа 2 дена да ни даде сите да ги напуштиме домовите во спротивно ќе не потаманат, а притоа од чиста мира и тие што ги напуштаме домовите да не млатат да се поднамалиме, да не правиме премногу гужва таму каде што сме се упатиле.
Патем Американциве осечајни пази ги, они ќе зголемеле помошта, викаат не било хумано да се влезе така со рокови да се дава, ама ги нема да им кажат на алијансава нивна “не смеете така да направите, ако напраите тоа ќе ви се деси ова" како на нас што ни правеа, толку од причата дека ги интересира мир и стабилност.
Што ќе кажеш за изјавата на Бајден каде вели дека Палестинците заслужуваат државност, ама прво да се уништат терористите Хамас?Треба да сме свесни дека сето тоа безумно насилство плански и со умисла се поттикнува од некој погоре... Тоа е нешто што треба да се знае. Чисто од аспект на фокусирање на гневот, ако не за друго.
Ќе кажам дека се обидуваш да видиш дали ќе кажам нешто што ќе можеш да го извадиш од контекст.Што ќе кажеш за изјавата на Бајден каде вели дека Палестинците заслужуваат државност, ама прво да се уништат терористите Хамас?
Хаха..Нема да извадам од контекст, не се секирај. И Бајден рече дека мора да се размислува за Палестинска државност, но пред тоа треба да се уништи Хамас. Абас после тоа излегува со осуда за дејствијата на Хамас. Блинкен на средбите со арапските држави, неофицијално побарал да подзамижат за уништувањето на Хамас во Газа, во замена за тоа дека во наредните 4-5 години ќе бидеме сведоци на оформување на Палестинската држава, и прекинување на доселувањето Евреи на Западниот брег.Ќе кажам дека се обидуваш да видиш дали ќе кажам нешто што ќе можеш да го извадиш од контекст.
Нормално дека ова е апсолутно неточно.Треба да сме свесни дека сето тоа безумно насилство плански и со умисла се поттикнува од некој погоре... Тоа е нешто што треба да се знае. Чисто од аспект на фокусирање на гневот, ако не за друго.
Сакаш да кажеш дека мојата теза била неточна пред САД (да станат фактор), или дека сега во моментов е неточна?Нормално дека ова е апсолутно неточно.
Тоа што го пиша Сусаро, се случува долги години пред Америка да стани фактор на планетава.
Death of America
GEOPOLITICS Vs. One of our readers Bobby McGee suggested this video, and it is a good one. It gives a quick introduction to the roots of the conflict from the birth of "Zionism" to the first Nakba (Arabic for Catastrophe). It then goes into the development of a propaganda campaign named by...t.me