Политички случувања во Израел

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.508
Поени од реакции
26.125
Добрите евреи по коишто треба да плачеме :
Коренот да им се сотре.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
Nikade, ali tuka za civilite pravime muabet, caktis :cautious: .
Civili si se civili, vamu tamu, onamu, sekade.
Ali posto ako te sfativ dobro Ti gi osuduvas izraelskite sili koga ubivaat nedolzni palestinski civili togas Ok.
Samo uste nekoj post da napises okolu toa ne ke bidi loso, onaka nedvosmisleno, za da trepka ;)
Никаде? Епа зошто ги споредуваш двете ситуации? Русија врши непровоциран масакр и бомбардирање на Украина. Ти го подржуваш тоа. :toe:

Израел одговара на акт на војна- извршени масакри на нивна територија, сега бараат Хамас да се предаде и да им вратат заложници. Наместо тоа Хамас одново си жртвува цивили за нувната кауза, не ги евакуира.

Што не ти е јасно владе?

D

Diferans

Гостин
kade sto denes se palesticite nacukani kako u konc kamp
Па и на западниот брег се како во конц камп, чекпоинти и репресии, што од израелците, што од нивните. Некаде по нашиве весници прочитав наслов - "реквием за еден народ" и тоа е ми се чини вистинскиот израз

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.264
Никаде? Епа зошто ги споредуваш двете ситуации? Русија врши непровоциран масакр и бомбардирање на Украина. Ти го подржуваш тоа. :toe:

Израел одговара на акт на војна- извршени масакри на нивна територија, сега бараат Хамас да се предаде и да им вратат заложници. Наместо тоа Хамас одново си жртвува цивили за нувната кауза, не ги евакуира.

Што не ти е јасно владе?
Mene se mi e jasno antonce, tebe izgleda ne ti e jasno.
Tuka ne zboram za opravdanosta na intervencijata, bessmisleno e.
Ali od druga strana koga Ukraina zrtvuva civili koga ke postavi legitimna voena cel na sred civili togas e ok, koga hamas istoto go pravi togas koj gi eba. Sto ne gi evakuira i Ukraina koga sme kaj toa. Pamtis civili se civili, nema civili i pomalce civili.
I za kraj, mislam mnogu nedvosmisleno ti napisav deka mene me zabole za tamu nekoj si civili. Ne se pritresvam ni koga ukraincite rokaat ruski, uste pomalce koga rusite gi trebat ukrainskite kako voski, uste pomalce za izraelskite ili palestinskite. Eden post najdi mi kade go pravam toa. Od druga strana Ti pak sosem obratno, se otepa od solzi leenje za ukrainskite ali za palestinskite nekako slabo, skoro ic. E toa ja pravi razlikata pomegju mene i tebe. Mene kur me boli za site, za tebe nekoi se povekje civili, nekoi skoro ic. E toa e hipokrizija Antonce, a tebe te pravi licemer.
P.s sekako mozes vo recnikot da si proveris i za dvete ako ne mi veruvas mene koga ti velam i tebe i na site ko tebe deka ste najobicni licemerni gomna od ljuge. Cisto dno, talogot na edno opstestvo, stetni bubacki :toe:

Член од
4 август 2018
Мислења
1.532
Поени од реакции
3.300
Полека, полека.
Тоа е сосема new level за нививе и терасиве ограничени на форумов. Тие уште не можат да испроцесираат човек што имал позитивни гледишта за нивната држава, нивниот народ дека не може да им биде непријател него слушаат некој од надвор што ќе каже за него и што е најлошо веруваат.
Примерот ти е со пропагандата на убедувањето кај нас што се врши дека сме бугари, Гоце, Кики и Мето, Самоил се Бугари. Ние збориме бугарски дијалект. Дека кољачите од 2 светска војна сега се администратори и едно опшество.
Верувај дека сега нас ни е mindfuck ама за 2 генерации ќе им биде нормала како што сега на Игорче му е нормала дека Хитлер бил лош за Германија и Австртија и дека сега е нормала да се ги силуваат и колат нигери и арапи. Кога од мали нозе ќе те испроцесираат да веруваш во тоа после тоа нема назад.
Затоа имаме 100000 мантри сега, 6 милиони, 40 бебиња, Србите се геноцидаши, Русите се терористи, Слава Украини до последниот Украинец.
Па не Аргентина и Антарктик на месечина ќе избегаш кога ќе видиш како ти ја масакрираат иднината, младината и државата.

Јозеф Менгеле е 1 човек а ги има многу и тоа во највисокиот врв на партијата а и на СС. Прво и најбитно мајка му на уметникот била еврејка. Што значи тој бил пола евреин.

За овој дел : " Оние кои се преставуваат за евреи,тие го направија и геноцидот над нив."
Ја имам прочитано теоријата дека уставри нацистите и комунистите на власт ги донеле ционистички струи кои биле една против друга. Најголемите тaјкуни што ги спонзорирале нацистите да дојдат на власт биле амерички евреи.
Ама полека ти викам. Некои овдека уште не можат да испроцесираат лаги и трикови од 6 оделение на голем одмор а не пак вакви теории.
Не дупат како сакаат..во рацете ги држат сите информации,религии,целата историја,наука итн. а ние како гуски во магла не можеме да ги видиме јасно кои се и што се пошто се кријат како змија нозе и не можеме да го издефинираме и изнијансираме кој ни е вистинскиот непријател кој ровари со векови..

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.333
Поени од реакции
4.133
Работава ми стои дека утре ке има плачки, а убаво им кажаа да се тргнат. Тешки бомби од небо ке се срушат, козоебачите и под земја ке изгинат како глувци, џабе ги жртвуваат цивилите.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.264
Работава ми стои дека утре ке има плачки, а убаво им кажаа да се тргнат. Тешки бомби од небо ке се срушат, козоебачите и под земја ке изгинат како глувци, џабе ги жртвуваат цивилите.
Emi ko taka resen problem za site vojni, konflikti ili sto da e.
Ete utre Rusite neka im kazat na ukraincite da se evakuiraat od novorusija, neka im dadat rok 48 casa pa neka izramnat posle toa. Bitno izvesteni ke bidat :toe:

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.333
Поени од реакции
4.133
Emi ko taka resen problem za site vojni, konflikti ili sto da e.
Ete utre Rusite neka im kazat na ukraincite da se evakuiraat od novorusija, neka im dadat rok 48 casa pa neka izramnat posle toa. Bitno izvesteni ke bidat :toe:
Русија има опции, Израел нема опции. Кој е изборот на Израел? Што треба да прават во оваа ситуација? Еве ти да си некој одговорен фактор во Израел, како би се справил со оваа ситуација?

Член од
28 август 2013
Мислења
4.370
Поени од реакции
13.318
Русија има опции, Израел нема опции. Кој е изборот на Израел? Што треба да прават во оваа ситуација? Еве ти да си некој одговорен фактор во Израел, како би се справил со оваа ситуација?
Рамковен договор со племето.
Пропорционална сила како што викаа Кавиер соЛајна. У 2001 АРМ требаше да го запали Арачиново?

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
Ali od druga strana koga Ukraina zrtvuva civili koga ke postavi legitimna voena cel na sred civili togas e ok, koga hamas istoto go pravi togas koj gi eba. Sto ne gi evakuira i Ukraina koga sme kaj toa. Pamtis civili se civili, nema civili i pomalce civili.
Никаде не жртвува Украина народ како палестинците, украинската војска не си ги носат децата со експлозиви у оган и не се кријат во катакомби за да го јаде невин народ во име на алах.

Русија бомбардира без да извести каде, наизменично низ цела украина за да предизвика жртви и терор. Израел ги извести точно што ќе прават заради масакрите.

Сакаш да споредиш муџахедин кој има култура да жртвува деца во име на исламот со украинец кој не води иделошки војни туку си спасува држава.

Тие работи може да му ги продаваш на нркој сличен ретард со мозочен удар како тебе, на нормален народ тешко.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.701
Поени од реакции
21.199
Она што го пишав пред некој ден започна, на цела територија на Франција е прогласена тревога од можни терористички напади:

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.333
Поени од реакции
4.133
Рамковен договор со племето.
Пропорционална сила како што викаа Кавиер соЛајна. У 2001 АРМ требаше да го запали Арачиново?
Требаше, да бевме салам држава требаше. Да бевме салам држава немаше ни да дојде работата до Арачиново.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.370
Поени од реакции
13.318
Требаше, да бевме салам држава требаше. Да бевме салам држава немаше ни да дојде работата до Арачиново.
Истите пријатели што викаа да се користи пропорционална сила и ги собраа козоебачите од арачиново со автобуси за израел друго викаат.

Kajgana Shop

На врв Bottom