Не вреди за кавга на форум да ја правите големата, мада добро знаеш пошто доволно долго си тука дека стариот јузер ми го затворија заради иста таква кавга.
Лонг стори шорт, фамилија ми замешаа, ги кренав у курац и ми блокираа профил (на некој му се стресија гаќите пошто дадов ветување при следното спомнување мајка виртуелните неспоразуми лично да ги разрешиме - адреси посекако им знаев, особено на тоа лиглето Трајковски, а и на тие 2 што го штитеа).
Како и да е, јунаци на тастатура има колку сакаш. Патриоти 20 пати повеќе и не, не мислам на Кано, на тебе или на мене - нема да ставам сега никој пример пошто свилени се многу и ќе се увредат. Верувај, дури јас, ти и Кано сме морални величини во споредба со нив. Небитно.
Периодот 2016-2017 овде секојдневно се коеше мајка, шајка, сестри, до петто колено (сето тоа потпомогнато од тогашни модератори) па еве не живи сме...
Искрено, мене лично ми смета кога некој го омаловажуваат и земаат наудолу. Ќе ти дадам два глупи примери:
1. Онаа докторката КУЛ шо беше многу со прошлиот профил, па откако сама побара да и се делетира и се збогува од форумот еве ја сега се врати и уште мрси муда и секој втор пост и е цитат кон Бјонс или Топлата.
Нема да навлезам колку се светци бјонс или топлата оти сигурно не се АМА да дојдиш бе цуре и да се регистираш вчера на форум па да земиш да вреѓаш луѓе, да ги омаловажуваш јавно оти така ти се трефнало, денот не ти е погоден или приватно животот не ти е среден - е повеќе од бедно.
Ја имав напикано во на мајка и. Нормално без да и вреѓам семејство или било што такво, само на начин како што им потенцирав на Димитрије и на Бафра така и неа и имав потенцирано дека НЕ е целта да си најпаметен, егоист, самобендисан и саможив па преку омаловажување на другиот да се издигнуваш себе си.
Зеде заради други приватни проблеми, плус тука несредени односи со члановите си го делетира профилот. Поголем погребен епитаф во животот немам прочитано, Дамби буквално ја погреба во Драга кајгана. И за шо?
За да воскресни со 2 профил и ете ја пак истото... секој 2 пост и е цитат или реплика на нешто напишано од Бјонс.
Еднаш дури и на двете им реплицирав и ги означив мислам, не се сеќавам, како не ви е мака да си ги мерите уште? Не бе брат. ТРУП. Бадијала. Години се поминати, истото.
2. Вториот пример ти е со Бафра.
Го изгорил некој во животот, па сите му се криви, особено тие што живеат во странство. Остајте не ние ќе ја оправаме тука стопанка му.
А убаво ја оправил, наместо на избори да гласа ЗА, гласал ПРОТИВ. Па нормално еве исходот сите го гледам и тоа што сме дробеле го сркаме.
А не дека гревот го нападнав, напротив, дискутирав и ништо немаше во мојата дискусија ад хоминем се' додека не зеде да ме меша и да ми вика аман бате не не браните, ќе дојдите ќе не стрелате и уште други работи кои не вреди да ги спомувам. Па почна да ми докажува колкав патриот е, колку јас не сум и слични бедотии.
Прво, никаде никому не сум рекол дека ќе го стрелам. Второ, ако јас кој сум се иселил ти сметам ти кој си тука да живееш, тогаш навистина сум имал големи и натприродни моќи - фала ти за комплиментот. Абдал пар екселанс.
И ден денес абдалот не ми смета, не го гледам ко единка, него како дискутант на форум, ги ценам дискусиите што ги пиши и на истите соодветно може да изреагирам. Ене пред некој ден секташите во религија му извадоа прљав веш (ваљда од лични преписки), па ги отерав секташите у пичку матер.
Мразам кога некој се изживува врз друг, ничим изазван. Особено кога нема аргументи за дискусија.
Исто, после бафричовски еве го сега и Димитрије. Некни му се акна на човекот ајде бе Кинез ваков таков, во стил ЈА ќе ти кажам тебе. Глумење морална величина, па кога овој соодветно му врати еве го 2 дена квичи. После сите не му чинат.
А пази, со мене се објаснува и во истиот пост за човекот што претходно го навреди вика, абе како да не го дупиме (во смисла, види шо е глуп)?
Ти се сметаш за возрасен маж, со акал во глата или некое детиште заостанато во развојот од пубертетски денови па на форумот се логираш за да „го дупиме некој“?
Ниту е маж, уште помалку сериозен во дискусиите. Само не знае да дефлектира и избегнува одговори, па кога ќе се насанка одма ад хоминем и ставање од високо.
Практично, мене ми е грешката шо ми се кратки фитлите и кога ќе видам некој така да му се става на друг од нигде никаде за КУР здравје, па да вреѓа на лична основа знам да му изреагирам ете вака.
Од друга страна, ако во дискусија со некој не можам да се разберам за одредена тема (ко со тебе, на пример) едноставно ќе се цитирам и ќе се одминам - без да го непотребно млатам во кал.
п.с. Олади маубетот со Кано. Јас се кладам дека во реален живот три пати побрзо со него ќе се согласиш во светогледот отколку со пар ликови кои ги спомнав или други за кои тука имаш некој впечаток.
Многу луѓе се токму спротивно од тоа што тука се претставуваат - и во позитивна и во негативна смисла.
Ти па, ти па, одма фитли да палиш.