Дежурна Ординација! #2

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.523
Поени од реакции
37.361
За особа која е неверник на новите ковид боцкања, голем верник си за претходните дека има корист од нив :neetaka:
...автомобили има со различно гориво, бензин, дизел, плин и електронски батерии.
...плинот како демек поевтин, а електронските како демек и еколошки поисплатливи.
...автомобил не мора да се вози и решен проблем, но е потреба, па мој личен избор е бензинец, дизел не би, плин поарно нема да возам сметам дека е тоа подвижна бомба, а електрично возило со таква батерија на цел под никогаш и никаде не би се возела, тоа е атомска бомба која сама од себе може да експлодира ма колку сакаат да кажуваат за штедливоста и екологијата!
...вакцини кои се генетски како што се антиковид вакцините никогаш и никаде за вакви вирусни инфекции како коронавирусот, кој последната варијанта омикрон разви цели 36 мутации, каде е гола вода генетските антиковид вакцини, за класичните не коментирав.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.180
Поени од реакции
10.157
За особа која е неверник на новите ковид боцкања, голем верник си за претходните дека има корист од нив :neetaka:
Тебе ако те касне куче или се набодеш на некоја рѓосана шајка, нема ли одиш на лекар да примиш тетанус!?

Член од
22 ноември 2018
Мислења
325
Поени од реакции
622
па мој личен избор е бензинец
Ако сакаш бензинец тоа значи дека ја сакаш кинеската антиковид вакцина, нешто си ми контрадикторна со изјавиве.
тоа е атомска бомба
Атомска бомба се и мобилните
за класичните не коментирав
за одреден број на години и овие вакцини што не ги сакаш ќе станат класични

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.862
Поени од реакции
8.422
...автомобили има со различно гориво, бензин, дизел, плин и електронски батерии.
...плинот како демек поевтин, а електронските како демек и еколошки поисплатливи.
...автомобил не мора да се вози и решен проблем, но е потреба, па мој личен избор е бензинец, дизел не би, плин поарно нема да возам сметам дека е тоа подвижна бомба, а електрично возило со таква батерија на цел под никогаш и никаде не би се возела, тоа е атомска бомба која сама од себе може да експлодира ма колку сакаат да кажуваат за штедливоста и екологијата!
...
Значи ти како доктор го избра горивото полно со бензоли кои предизвикуваат леукемија.

Златен дизел.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.523
Поени од реакции
37.361
Ако сакаш бензинец тоа значи дека ја сакаш кинеската антиковид вакцина, нешто си ми контрадикторна со изјавиве.
...ниедна антиковид вакцина не е ,,вакцина", а бензинец е најНЕпроблематичен автомобил кога е во прашање моторот, имав дизел вектра, аман, се отарасив, добра беше во брзина, ама проблематична во моторот.
Атомска бомба се и мобилните
gif.gif

...не баш ,,атомска" не можат да убијат (види гиф, никој дури не е повреден).

expolding-vape-2.gif

... како кога би експлодирала батеријата на електричното возило, тогаш е друга приказна многу поопасна по живот, споредбата не е соодветна ниту батеријата ниту експлозијата не се исти.

bf403b52688bd2bb7d024e4597834f62.gif

за одреден број на години и овие вакцини што не ги сакаш ќе станат класични
... со менување на ДНКто на клетката никогаш тие не можат да бидат класични вакцини впрочем од кога се мачат да најдат решение за канцерот, а ова е перење мозок за вирусна заштита на човекот од мутирачки вирус со антиковид вакцина, но секој со свое размислување, да го испочитувам и туѓото мислење кое незначи дека е точно или се сложувам со него.
Следен пат и болдирај немој само вака, може и сите големи букви и од страна некои звездички нешто да трепка да л´ска.
:toe:

Последно уредено:
Член од
3 мај 2019
Мислења
19.180
Поени од реакции
10.157
Ти ако ме каснеш да, иначе не.
јас ако те каснам со тетанус не проаѓаш :P...Ти не веруваш во вакцини,не веруваш во носење на маски...(сигурно си им љут на твоите што те вакцинирале кога си бил бебе)

Член од
5 октомври 2023
Мислења
32
Поени од реакции
21
Eeejj @Stern @bijons pa ova mi povtori od vcera. Samo sea ne se peruta kozata na glavata samo e pa suva i crvena kao so bese i cesa a pazam na higiena i ne masturbiram tolku kao porano ona na maratonce lol

Член од
28 ноември 2022
Мислења
382
Поени од реакции
659
Eeejj @Stern @bijons pa ova mi povtori od vcera. Samo sea ne se peruta kozata na glavata samo e pa suva i crvena kao so bese i cesa a pazam na higiena i ne masturbiram tolku kao porano ona na maratonce lol
Dg. Idem
Th.
2x dnevno Canesten //10 dena//

Momce gabite se ,,dosadni,, ne se ,,unistile,, celosno od prviot pat, sega prodolzi so mackanje nautro i navecer 10 dena iako kje ima podobruvanje po 2 dena i ke pomine.

Член од
5 октомври 2023
Мислења
32
Поени од реакции
21
Член од
3 мај 2015
Мислења
213
Поени од реакции
181
Здраво на сите, сакам да ве замолам доколку некој има неделен план на исхрана за гастритис, ако може да постира тука. На интернет има се и сешто, ама би сакала некој реален план, план којшто му помогнал на некого. Поздрав до сите

Член од
14 октомври 2023
Мислења
3
Поени од реакции
0
одеднаш осетив енормно голема болка на раката и не можев да ја движам, ме однесоа со итна во болница онаа шугавата стара градска, ме снимаа, ме легнаа во гипс сала, дојде некој си доктор ми ја извлече раката и болката речиси помина. После пак ме снимаа и кажаа дека е добро. АМА не ми дадоа извештај на хартија и не ми кажаа што ми се случило. Само ми ја ставија раката во импровизирана митела, уствари еден круг завој околу врат преку рака каква розева митела и ми рекоа да пијам аналгетик ако ме боли а и не ме боли за аналгетик искрено.
Може ли некој да ми каже што ми се случило според снимкава? Ова здравство не е здравство, тие ќењефи тако звани болници и персоналот такозвани доктури да ми ја пијат урината можат само. Пали тоа комплет барем да се знае дека не постои сосема такозвано здравство.
Јас како пациент во тој ќењеф никој жив да не ми каже и напише што ми се случило и што понатаму, башка рикав од болки саат ипол, но добро барем ЦД ми изрежаа после снимање но само едното кога не можев да стојам од болка.
Гаси светло на оваа држава аман некој нека го игаси тоа светло што побрзо.
Без недолични коментари, ако знае некој овде нека ми напише зошто ме интересира за мое здравје е, снимкава ја ставам во прилог.

Attachments

Kajgana Shop

На врв Bottom