- Член од
- 25 март 2012
- Мислења
- 8.571
- Поени од реакции
- 5.147
Па треба да решиш и ти, или сум тежок шиптaр националист кој спие со рацете правејќи орел или сум муслиман терорист кој подржува терористички напади направсни од страна на муслимани.Каурите за разлика од шиптaрите не се толку монолитна структура и од една или од друга причина навиваат за едната или другата страна. Јас не се двоумам, пишав за кој сум, запамти еднаш за секогаш освен со еден исклуок секогаш сум за немуслиманската страна. Ако е судир на шиити и сунити сум за шиитската страна. Ако е судирот меѓу 2 сунитски фракции сум за помалку шиптaрската од двете. Ти за кој си, ама искрено? Батали ги стварно говориве за Мис Свет или за говорницата на Обединети Нации. Душичката што ти вика? Еднаш бе кажи си машки што посакуваш, наши сме си, никој нема да каже во штабот што си кажал. Кажи сакам да победат тие и тие.
Ако сум првиот тогаш го подржувам Израел, ако сум вториот тогаш ги подржувам палестинците.
Реално сум за двете страни односно ниту едната, потсвесно секогаш ја подржувам послабата страна, во овој случај не знам кој е слабата страна, освен децата, жените и постарите кои погинуваат од двете страни, да, навивам за нив.
Можеби не сум како тебе напреден смрта да ја гледам како природна трансформација на енергија, ентропија. Изгледа прост сум па ме боли кога умира човечкиот род.