Не е дека се баш тиквари. Тиквари не може да изградат било што. Јапонија и Германија беа целосно уништени, па види ги каде се сега. Русија и Кина двете ги сјеба комунизмот. Но Кина после дозволи
економијата да им се развива скоро целосно слободно, кој колку го бива, додека Русија не дозволи и евидентна е разликата.
Народот испадна дека се тиквари што дозволи историјата да им се повтори, односно му дадоа моќ на системот, не реагираа за невладеење на правото. Но се тоа е намерно направено од страна на паразитите, кои се одговорни за глобализацијата.
Walter Cronkite Quotes:
#1. 5:56 "First we Americans are going to have to yield up some of our sovereignty. That's going to be to many, a bitter pill. It will take a lot of courage, a lot of faith and a lot of persuasion."
#2. 6:53 ...applies today to the approximately 200 soveignties in our global village. All of which are going to have to be convinced to give up some of that sovereignty to the better, greater union."
#3. "Those who don't obey international law will be dealt with effectively"
#4. 08:29. Funny thing is, that was the goal of Marx, who had a unrealistic viewpoint of human nature.
#5. 14:00 :"Join me... I'm glad to sit here at the right hand of satan."
Walter Cronkite, congratulated via video by
Hillary Clinton, accepting the World Federalist Association "Norman Cousins Global Governance Award", including the call for countries having to be "convinced" to give up their respective sovereignty, praise for an array of UN treaties and the writing of George Soros (12:09) and then the somewhat disturbing sentiment at:
13:51 "
Well join me, I'm glad to sit here at the right hand of satan".
Значи не е дека не знаат што прават или глупи биле, напротив точно ги знаат последиците од сите нивни чекори, за да ја постигнат својата цел, а тоа е владеење на цела планета.
Последна пречка им беше САД, затоа и мораа прво да внатре да им се инфилтрираат, исперат мозокот на народот и како секоја империја, од внатре самата од себе се распаѓа, како гнило ткиво.
Другите држави одамна им се под нивна контрола. Доволно е само да си постават јаничари на челните позиции и после самиот систем си ги оддржува. Народот од својот труд си плаќа даноци. Со тие даноци се финансира полиција, обвинителство, судство, а и цела влада. Кога ќе поставиш јаничари, тие после ја злоупотребуваат моќта на системот и доволно е само наредба да дадат уапси кој им смета, а џандарите и судиите само следат наредби. Значи ние самите си го финансираме системот кој не јебе, кој не третира како робови. За таа од Финска и за таа од Нов Зеланд видовме каде отидоа после оставките, а такви јаничари ги има во сите држави.
Прегледај го приврзокот 393233