Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.169
Поени од реакции
6.365
Прегледај го приврзокот 393203
Ај да земеме и од друг агол, зошто Каракачанов прашува? нели он беше главен за шиткање на пасоши, па што не му го одземе пасошот на малиов, еве јас да сум бугарин би се прашувал дали можеби малиов ги работи бугарските служби, ама бугарите освен да се исмејуваат со случајов друго не разбираат.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.626
Поени од реакции
8.442
Прегледај го приврзокот 393203
A ako tatko mu e bugarin?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.317
Поени од реакции
15.489
Татко му Леонид е влав со потекло од Москополе.
татко му ми беше професор пред.....31 година...:vozbud:

колку имам пофални збориви за Леонид, толку имам лоши зборови за неговиот брат близнак Мирослав.

Леонид го нарекуваа ,,ледени,, бидејќи само со поглед ги смрзуваше студентите.....но изразито принципиелен и добар човек. Никогаш повишен збор, никогаш укор со збор, закани...увреди..ништо

феноменален човек

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.225
Поени од реакции
6.275
татко му ми беше професор пред.....31 година...:vozbud:

колку имам пофални збориви за Леонид, толку имам лоши зборови за неговиот брат близнак Мирослав.

Леонид го нарекуваа ,,ледени,, бидејќи само со поглед ги смрзуваше студентите.....но изразито принципиелен и добар човек. Никогаш повишен збор, никогаш укор со збор, закани...увреди..ништо

феноменален човек
Не се близнаци,Леонид е роден 1951 а Мирослав 1955 година.
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.317
Поени од реакции
15.489
Не се близнаци,Леонид е роден 1951 а Мирослав 1955 година.
Автоматски споено мислење:

Така кажуваа додека студирав...не сум знаел

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.225
Поени од реакции
6.275
Така кажуваа додека студирав...не сум знаел
И фино лепо си пишува дека државното знаме е дизајнирано од Мирослав Грчев а јас викам дека е плагијат на влашкото знаме само офарбано во жолто црвена боја:

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.169
Поени од реакции
6.365
Македонското знаме е едно, има 15 сончеви краци, и црвен Букефал во горниот агол.
136404549_216748576783167_7181802880554011318_n.jpg

https://va.media.tumblr.com/tumblr_s22tk3XS5z1a9xeiy.mp4

И се ова пред да се откопа фамозната гробница на Филип откопана во 1977
На Чуповски во 1914 не му требало да копа како грците за да си ги знае националните симболи.

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.182
Поени од реакции
13.460
Ова е се што треба да знаеме за Грчев, нека ви одѕвонува изјавата во глава секогаш кога ќе се соодвестувате со знамето креирано од него. Мој предлог е масовно да се отфрла знамето, исто како што се отфрла новото име, бидејќи и едното и другото насилно биле сменети. Нека се креираат и финансираат акции од типот замени го вентилаторот со вистинското или па вистинско знаме за секој Македонец нешто налик бугарското педерче што дели бесплатни пропагандни книги, па почнувајќи од фудбалските натпревари на репрезентацијата со посилен противник пример Англија кои се масовно посетени нека има 100% Кутлеш знамиња, исто така и на секој протест и секоја манифестација. Новите генерации не сфаќаат што е погрешно и во какви околности е сменето, баш дете родено во новиот век ми рече дека мислел дека тоа е политичко знаме на една партија. Мора да се подигне свеста, кој е во можност нека има во себе повеќе знамиња, па ако наиде на некој со вентилатор нека му го подари вистинското знаме. Подобар живот нема да имаме, ама барем ќе живееме со чувство на лична сатисфакција дека сме покажале пркос, отпор и дека не сме генерација што прифаќа тоа што и е наметнато.

Kajgana Shop

На врв Bottom