- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 25.636
- Поени од реакции
- 42.169
Без Крим е 41. Ова дека се останати 23 милиони е тешко за верување посебно што тоа го тврди поранешен украински премиер кој не зборува украински и од2015та е пребеган во Русија. Најверојатно толку ќе биде за 3-4 години ако продолжи војната и народ од таа безизлезност ќе фати пат.
За цифрите одамна зборувавме и не можевме да се договореме, како и за се што не можеме,Бројката е премала, тешко дека има само 23 милиони од 41 милион жители. Повеќето проценки се нешто над 30 милиони , оптмистичките дека се 35 милиони.
не знам дали е вистина или не, немам докази да потврдам, ама ќе си кажам мислење зошто мислам дека е фејк.Прегледај го приврзокот 392807
According to a document from the Migration Service of Ukraine, as of May 16, 2023, 23.37 million people lived in Ukraine.
Taking into account the summer offensive and the further flight of Ukrainian citizens abroad, this number will continue to decline. One can already confidently say that under Zelensky this figure will drop below 20 million.
Let me remind you that “independent Ukraine” started with 51.7 million people.
Таман си е. Револуционерите од Будимпешта 54-та и Прага 68-ма, Кинезите во 69-та, Афганите и други, сите се бореле против СССР, а не биле нацисти.не сум знаел за ова. Лошо не учеа по историја у школо.
На први септември 1939 година Хитлер на нападна Полска. Седум дена подоцна Сталин ја нападна Полска. Пољаците се бореа против нацизмот и Хитлер, а се бореа и против комунизмот, СССР и Сталин. Нацисти ли се штом се бореле против СССР?не сум знаел за ова. Лошо не учеа по историја у школо.
мене све ми е јасно, но они не зборат за тоа ти што го збориш, него за тој што бил дел од Вафен СС да го исперат со чланакот Плус вакви вести се тешка контроверза пошто СССР ја напиша историјата со победата над Германија иако имал ете претходно некои неспоразуми со Полска.Н
На први септември 1939 година Хитлер на нападна Полска. Седум дена подоцна Сталин ја нападна Полска. Пољаците се бореа против нацизмот и Хитлер, а се бореа и против комунизмот, СССР и Сталин. Нацисти ли се штом се бореле против СССР?
дај повеќе контекст да видиме што пишале, вака изјавата е точна
ах, го знаеме контекстотН
На први септември 1939 година Хитлер на нападна Полска. Седум дена подоцна Сталин ја нападна Полска. Пољаците се бореа против нацизмот и Хитлер, а се бореа и против комунизмот, СССР и Сталин. Нацисти ли се штом се бореле против СССР?
Многу глуп пример што нема врска со тоа шо се зборуе.Н
се испосраа и тој газ не се пере. Го величеа нацистот, шо сакаат сега нека речат, криви се.мене све ми е јасно, но они не зборат за тоа ти што го збориш, него за тој што бил дел од Вафен СС да го исперат со чланакот Плус вакви вести се тешка контроверза пошто СССР ја напиша историјата со победата над Германија иако имал ете претходно некои неспоразуми со Полска.
Сојузницитe кои отвориле нов фронт од страв дека цела нацистичка европа ќе биде ослободена од СССР.се испосраа и тој газ не се пере. Го величеа нацистот, шо сакаат сега нека речат, криви се.
СССР напиша историја со битката за Берлин
СССР немаше да дојде ни до Полска ако не ги имаше сојузниците и ленд лис
Само идиот може да мисли дека СССР ќе победеле ако немаа помош од сојузниците.Сојузницитe кои отвориле нов фронт од страв дека цела нацистичка европа ќе биде ослободена од СССР.
Се знаело каков ќе биде исходот уште кога нацистите ја изгубиле битката за Москва.
Прегледај го приврзокот 392844
Да додадам.
Тоа следело откако енглеска потпишала договор со кој немачка слободно ќе окупура делови од чешка, па на крај мирно си седеле и откоа фашистите целосно ја окупирале. Сигурно го имаш видено тој премиерот како мафтал со тоа безначајниот лист...Само идиот може да мисли дека СССР ќе победеле ако немаа помош од сојузниците.
Само идиот може да мисли дека сојузниците ќе победеа ако не војуваше СССР.
Љубителите на СССР многу се широки во градите кога зборуваат дека "Црвената армија маршираше во Берлин" ама не кажуваат дека со американски чизми маршираше.
Автоматски споено мислење:
Да додадам.
Ја ослободиле Европа од фашизам, многу мајката, забораваме ли на сојузништвото со Хитлер? Молотов-Рибентроп е пакт за ненапаѓање и воен сојуз за освојување на Полска, Естонија, Летонија и Литванија.
Ќе си ќутиме за тоа? Воената соработка пред и за време на војната пред Барбароса ќе си ја преќутиме?