Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 август 2022
Мислења
139
Поени од реакции
480
Zosto da ne se sporeduvame (vise ne ni mozeme) koga sme stari rivali i koga Bitola ima edna navivacka grupa a Skopje ima za 10 grada zaedno?Vo Skopje ima i mnogu doselenici i zgora na se zosto nejkete da priznaete deka Komiti otisle daleku pred site? Priznajte ,toa te pravi pogolem. I pak ke kazam ne mi bese poentata da stigne do ova si kazav samo moe mislenje deka nisto posebno ne bese obicno platno dignato stil going strong veke videno kuzne kolku pati samo od moe oko
нема што да се прават споредби глупости доста го труеме форумов со глупости
прославата според мене беше сосеме океј , кореографија добра на тој коп и таа трибина нема и многу да се експериментира за корео , бројката фалеше уште 150 200 за да изгледа топ вака некако слабо ко за прослава ми изгледаше ,навивање повеќе од добро само мора од корен сите песни да се сменат звучи смешно многу со тие гробарски песни препеани со се текстови само сменети на Македонски сигорен сум дека младава генерација што сега ја водат трибинава ке поработат на тоа во нареден период исто како што поработеа на графити и се далеку подобри од пред неколку сезони , дај боже да се врати бројката и на фудбал и тие дерби навивачи што идат само против вардар да почнат и на обични утакмици да идат .

Член од
25 мај 2023
Мислења
64
Поени од реакции
132
Posle se cudite oti nikoj ne pisi i nema kvalitetna diskusija, tvoeti mislenje e na ramniste na 8mo odelenec.
Preku takvoto vekje od sporebi komiti vaka komiti taka vie onaka, baki koj ima pisano be deka ckembari se najdobri? jas eve nemam procitano takvo nesto od ovie momci so gi znajme (ne zboram za decinja novi) ima sporedba na nekoj si “akcii” itn, ama nemam procitano negde NIE SME NAJDOBRA NAVIVACKA GRUPA.
Pa od usta ne mozi da gi izvadite ckembari be, nw znam so e ova teska dijagnoza. Ovaj Shok Spenser ima folder vo komp 400 sliki od Ckembari.
38 godini ne e jubileen rodenden pa da se prat nevideni spektali, ova e obelezvanje na obicen rodenden i spored mene e sosema okej. Dobro piro, dobro koreo (prolazna ocenka, ne deka e e nesto nevideno, dobra brojka cel
kop poln ako ti izgleda malce toj del sobira po stolici 400 dusi, a gledas kako se nastegani.
Sporedete se so torcida kolku sezonski karti prodadovte vie klubot na narodot, dosta se sporedvate so gradoj 40-50.000.
Amnezija imaat vo glavata pred 2-3 godini po 30 dusi bea na tribina

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.774
Поени од реакции
6.569
Многу групи што се контра Комити кажувале демек срамота Скопје град со 700.000 - 800.000 жители требало да бидеме повеќе бла бла ..

Мислам дека е правен муабетот ама бидејки не живееете во Скопје еве пак ке ви кажам..

1. Околу иселувањето кога зборите дека се селат од другите градови треба да знаете дека и од Скопје се селат , па Комити има еден куп во Германија и Малта , познавам доста луѓе што што оделе редовно на Запад а сега се таму подолго време, сигурно бројка од над 100 души е таа ..

2. Во Скопје треба да знаете дека имаше/има повеќе навивачки групи кој си навиваат за своите локални клубови

Фемили Аеродром
Сити Парк Бојс

Автокоманда и Пирати никогаш од тој дел не навивале за Вардар , Лавови исто така си навиваа за Ѓорче .
Не дека немаме челенови од Аеродром, Автокоманда и Ѓорче ама тоа е помал број баш заради овие нивни локални клубови .

3. Знаете дека има доста Албанци во Скопје во Чаир , Бутел , Топанско и Сарај и нормално од навивачка група Шверцери ..

За крај да резимираме , тоа што Лавови и Пирати ги нема не значи дека сега се префрлиле во Комити , тие никогаш не го сакале Вардар ..
Фемили и Сити Парк Бојс какви такви се уште си имаат нивна база на членови и од нив нема никакава поддршка Вардар

Да не биле овие 4 групи во Скопје во минатото , факт е дека Комити ке беа многу побројни и подобри, така да тој муабет Скопје толкав град не ви држи муабет, а пример Битола има само еден клуб и една навивачка група, поздрав .

Член од
24 август 2017
Мислења
613
Поени од реакции
1.395
Многу групи што се контра Комити кажувале демек срамота Скопје град со 700.000 - 800.000 жители требало да бидеме повеќе бла бла ..

Мислам дека е правен муабетот ама бидејки не живееете во Скопје еве пак ке ви кажам..

1. Околу иселувањето кога зборите дека се селат од другите градови треба да знаете дека и од Скопје се селат , па Комити има еден куп во Германија и Малта , познавам доста луѓе што што оделе редовно на Запад а сега се таму подолго време, сигурно бројка од над 100 души е таа ..

2. Во Скопје треба да знаете дека имаше/има повеќе навивачки групи кој си навиваат за своите локални клубови

Фемили Аеродром
Сити Парк Бојс

Автокоманда и Пирати никогаш од тој дел не навивале за Вардар , Лавови исто така си навиваа за Ѓорче .
Не дека немаме челенови од Аеродром, Автокоманда и Ѓорче ама тоа е помал број баш заради овие нивни локални клубови .

3. Знаете дека има доста Албанци во Скопје во Чаир , Бутел , Топанско и Сарај и нормално од навивачка група Шверцери ..

За крај да резимираме , тоа што Лавови и Пирати ги нема не значи дека сега се префрлиле во Комити , тие никогаш не го сакале Вардар ..
Фемили и Сити Парк Бојс какви такви се уште си имаат нивна база на членови и од нив нема никакава поддршка Вардар

Да не биле овие 4 групи во Скопје во минатото , факт е дека Комити ке беа многу побројни и подобри, така да тој муабет Скопје толкав град не ви држи муабет, а пример Битола има само еден клуб и една навивачка група, поздрав .
Vidi vaka to sho vo Sk se desavat so cbp family pirati lavovi I drugi greski na prirodata si e po krivica na Komiti I nikoj drug. Ednostavno ne mojt da se dozvolit partisan I dzvezda da imet pogolemo vlijanie nego Vardar vo sopstvena drzava a ne pa vo maticen grad kao Sk, Sk se iselvit sho e tocno ali za razlika od drugive niz MK najpoke se naseluvat, taka da od 600k Makedonci realno bi bilo barem brojka od 5000-6000 dusi na derbi domasen natprevar i so nad 50.000 clenovi na Vardar I Komiti...Sramota e da se sporedvite ili trolate po drugive grupi koa I onaka se na kislorodna podrska, poso osven Komiti I Vardar nikoj drug nemat ni mali uslovi za da se izdignit do nekoe nivo od grobari delije bbb etc

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.152
Поени од реакции
8.122
vinari sekogash ne ebele hahaha sho e ova komitski pesni da ne se pojachani od metropolata za protiv pelister i ckembari

Член од
25 август 2023
Мислења
414
Поени од реакции
751
Vidi vaka to sho vo Sk se desavat so cbp family pirati lavovi I drugi greski na prirodata si e po krivica na Komiti I nikoj drug. Ednostavno ne mojt da se dozvolit partisan I dzvezda da imet pogolemo vlijanie nego Vardar vo sopstvena drzava a ne pa vo maticen grad kao Sk, Sk se iselvit sho e tocno ali za razlika od drugive niz MK najpoke se naseluvat, taka da od 600k Makedonci realno bi bilo barem brojka od 5000-6000 dusi na derbi domasen natprevar i so nad 50.000 clenovi na Vardar I Komiti...Sramota e da se sporedvite ili trolate po drugive grupi koa I onaka se na kislorodna podrska, poso osven Komiti I Vardar nikoj drug nemat ni mali uslovi za da se izdignit do nekoe nivo od grobari delije bbb etc
[/QUOTE
pa ne bas taka ima mnogu klubovi vo skopje postoi fk skopje fk mkd gp kk mzt kk rabotnicki rk metalurg fk sloga i sega da poveke bi trebalo da ima navivaci ama niz drugite grupi sto bi sakale da idat so Komiti ne idat od neznam do mene kako sto stigale od Fa se sirat niz aerodrom bozem Komiti peele site ste za vardar samo ne priznavate pa radi toa nemale podrska od Aerodromci ,( ne deka nema od Aerodrom decki sto idat so Komiti) kako golema naselba, isto taka i cpb si teraa svoja prikazna pa znam deka odamna imase i opredelba opredeli se ili ides so Komiti ili so cpb , pa mnogu od tie naselbi se odlucija so cpb da si teraat zosto sepak im e od maalo i koga ti vikaat odluci se dali ke si so tvojve od maalo ili so nas sekako poveketo ke si odberat svoeto maalo i taka natamu da ne nabrojuvam i 99ta loyal fans se oformija toa bese isto golem udar za grupata, eve ako mislite deka e izgovor glejte sto se slucuva so grobari posle formiranje frakcija vo grupata od 10000 brojka na 1000 padnaa i mozam da nabrojam uste mnogu ama neznam vie sto vi nabrojale koga vo vasiot grad ima eden klub a ste po 20 dusi…
Автоматски споено мислење:

Se sto e napisano od moja strana e pod quote.

Член од
29 август 2022
Мислења
139
Поени од реакции
480
vinari sekogash ne ebele hahaha sho e ova komitski pesni da ne se pojachani od metropolata za protiv pelister i ckembari
Едните песни од комити , другите песни од гробари

95% групите мора да поработат на песни не само дизајни мајци коцки

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.730
Поени од реакции
3.111
Odma nesto mrciye demek ckembari originali sve pejat. Odlicna brojka na Vinari I solidno navivanje, so ogled na toa deka nemaat kontinuitet so sportski ekipi.
Prvo vlaganje na ckembari odma bitolski picki:)) da se znae HC do kraj :))

Член од
22 мај 2023
Мислења
71
Поени од реакции
129
Odma nesto mrciye demek ckembari originali sve pejat. Odlicna brojka na Vinari I solidno navivanje, so ogled na toa deka nemaat kontinuitet so sportski ekipi.
Prvo vlaganje na ckembari odma bitolski picki:)) da se znae HC do kraj :))
Mnogu HC, peele bitolski picki koga vlegle ckembari :ROFLMAO::ROFLMAO: . I tie teletabisi kako tebe. Kakvo crno solidno navivanje, cela utakmica ja gleam, peat 2 pesni, pauza 10 minuti. Dobro ja ubodija edino parolata na pocetokot, gi pecnaa Ckembari i Lozari za zbratimuvanjeto, nesto so gej parada imase, ostanatoto tezok debakl. Staile zname mentalitet, kakov crn mentalitet be. Uste MNOGU imaat za rabota

Член од
19 август 2010
Мислења
4.129
Поени од реакции
10.207
Верувам дека момакот ги искоментира настапите на Чкембари во Лига на шампиони, бидејќи самите они пишуваат дека тоа е невидена атмосфера, пекол, нешто невидено во ЛШ во ракомет. Ние кои сме биле на натпреварите на Вардар на ЛШ, да не барам сеа клипови ги има на youtube, (против ПСЖ и Барса во Борис, против Металург, против Рајн Некар у Јане, и многу други да не набројувам) од кореографии до навивање и атмосфера било бар 2 левела појако. Ова не го кажувам како некоја провокација или нешо слично, само мислам дека секој нормален навивач може да го воочи тоа. Мислам дека и затоа беше искоментирано.

Член од
26 март 2022
Мислења
246
Поени од реакции
774
А како проценвате кај била подобра атмосверата, а не сте присуствувале на тие утакмици или сте биле во навивачки коп или на неутрална? Од клип, тв пренос? Сите ќе си ја носат водата на своја воденица...

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.152
Поени од реакции
8.122
Верувам дека момакот ги искоментира настапите на Чкембари во Лига на шампиони, бидејќи самите они пишуваат дека тоа е невидена атмосфера, пекол, нешто невидено во ЛШ во ракомет. Ние кои сме биле на натпреварите на Вардар на ЛШ, да не барам сеа клипови ги има на youtube, (против ПСЖ и Барса во Борис, против Металург, против Рајн Некар у Јане, и многу други да не набројувам) од кореографии до навивање и атмосфера било бар 2 левела појако. Ова не го кажувам како некоја провокација или нешо слично, само мислам дека секој нормален навивач може да го воочи тоа. Мислам дека и затоа беше искоментирано.
igrata vo rakomet e ta sho ja praj atmosferata, da ne se zaboraj deka vie imavte skap tim sho sekoj pobeduvashe i duplo pogolema sala so podobra akustika i podobri uslovi za snimanje
za atmosferata na rakomet nekni beshe solidna kaj nas ama malata brojka na lugje si ja praj svojata rabota, plus igrata da ne zborame klasichno machenjena nishto ne vodi, ne samo godinava celo vreme od ko prkna rakometot zato nikogash ne se ni napraj prava atmosfera kaj nas na rakomet

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom