Пресвртница за Косово

• Креатор на темата Креатор на темата Vanlok
  • Време на започнување Време на започнување
Видете ги геноцидарците што прават, ги оплакуваат тероростите ѓоа тие биле монаси кои биле стрелани молејќи се на Бога во некоја темна соба далеку од светските работи.

Освен што слават порази, оплакуваат и терористи, у пм.

Напаѓачите жртви, нападнатите терористи, не се токму.

Со месеци се обучувале за овој напад, целосно свесни, прават заседа, убиваат полицаец, го јадат стапот, и сега жртви.

И четникот Џокович изразил подршка за тероростите, цела нација неарни.
Beg-Rizaj-2.jpg

Подигнале споменик на терорист и рекетар кој претежно рекетираше автохтони бизнисмени и објаснува други како оплакуваат терористи. Среќа имаат што има каури да ги одржуваат во живот, не за џабе самиот Груби ги смета за ментално ретардирани и неспособни и проба да истурка закони кој важат само за хендикепирани лица па ајде и неговите да ги вклучи.

Дали ако ликовивте од свадбава магично ги пренесеш во Македонија, а од тука ликови како Пуниша, дрндрнјариња и некои просечни жители на Арачиново и Сарај ги пренесеш во Дагестан ќе се осети некоја разлика? Јас мислам дека апсолутно ништо нема да се смени, освен неколку лични карти.

Никаква разлика нема. Еве и уште материјали за гледање. Од 8:13 натаму.

ЖИМИ СЕ ОД 9:53 ДО 9:55 АКО ТОА НЕ Е АЛБИН КУРТИ ЕВЕ НЕ ЗНАМ. Пртиснете пауза на тие секунди. Оригинал. И на 10:00 го има ама не игра.

Не, не ти треба ќотек заради тоа, туку дека си тотално во делузија, ти треба малце да излезеш од каурската матрица со опсесијава со имињата, ако твојата ќерка се вика Македонка, тогаш вие сте антички македонци. :vozbud:
Што правиме со арванитите во Грција бе, повеќето си ставаа грчи имиња, не христијански, не еврејски, туку грчки, не само дел од нив, туку апсолутното мнозинство.
Албанците немаа простор да си развиваат своја азбука, ниту своја црква, не биле некоја значителна сила покрај римјаните, грците па и словенските империи. Бугарите не само имиња, туку и цел јазик словенски превземале. Власите си ставаат имиња како кај државите каде живеат, којзнае после пола милениум можеби ќе имаат своја држава на Балканот па ќе дебатираат за националноста на Хари Костов, и некој дебил таму ќе инсистира дека името или презимето му е словенско.
Си ставаа словенски имиња, како што си ставаа турски имиња после нив, како што си ставаат италијански имиња во Албанија дури и во денешно време.
Уствари јас сум за ќотек што се нафаќам на ова, Скендербег бил словен, цела светска историја гомна да јаде, некој каур овде со моќта на каурска логика ќе го најде гробот на Александар, не па да дебатира за етносот на Скендербег чиј брат се викал Станиша.

Е добро Африм ај вака. Во чест на фамилијата на најголемиот Албанец Скендербег ти како ултра мега гига тера шиптaр следното дете ќе го крстиш Станиша. Јас ќе ти бидам кум и ќе частам едно цело прасе, таман знам еден тип што одгледува фантастични свињи од Агино Село, узпат ми е за накај тебе. Ми го откри една Бугарка мажена за Македонец и ми кажа дека во Бугарија имало некоја изрека дека од прасе не се фрлало ништо. Арно ама после кога ќе го запишеш во ОУ Наим Фрашери и кога другите деца ќе му маваат заушки и чврги пошто јебига се вика Станиша Пуној и учи во шиптaрско школо немој јас да ти бидам крив, туку ќе им објасниш фино-лепо на шиптaрчињата дека Станиша е as shqiptarë as it gets. Бива? Станиша Пуној, да го видам тоа на извод од матично па да си умрам раат.

Џокович само подржува или можеби и финансира тероризам ?

Уф кога ги читам тие малку либерални хрвати и бошњаци како се згрозени од до вчера скриениот четник, опуштен дечко, југословен.

976d8-16959054580808-1920.jpg

Последно уредено:
Диши бе земо, аман, смирете се двајцата. Ништо не праите на форумов, нема тука пропагандна војна што треба да ја добиете за каузата. Нема да има војна, симнете се до чајторе и искулирајте, трет ден напади добивате на темава, не е ова на арно.

Диши бе земо, аман, смирете се двајцата. Ништо не праите на форумов, нема тука пропагандна војна што треба да ја добиете за каузата. Нема да има војна, симнете се до чајторе и искулирајте, трет ден напади добивате на темава, не е ова на арно.

Трет коментар ми е за денес, има многу материјал ама бираме нешто повредно.

Замисли Надал да сочуствува со терористи од ЕТА кои што убиле шпански полицаец кој ги спречил во обид да направат масакар.

Или Салах да сочуствува со пилотите на авионите на 11 септември ?

Неверојатно е што неколку словенски народи на Балканот закарани помеѓу себе дозволија едно нециливизирано племе да се рашири како канцер. Глупите политики уште од Балканските војни се до војните во Југославија донесоа најнеписмената и најнецивилизираната багра да има 2 и пол држави.

Сега, до новото престројување на силите во светската политика може само да ни кисне.

Последно уредено:
Неверојатно е што неколку словенски народи на Балканот закарани помеѓу себе дпзволија едно нециливизирано племе да се рашири како канцер. Глупите политики уште од Балканските војни се до војните во Југославија донесоа најнеписмената и најнецивилизираната багра да има 2 и пол држави.

Сега, до новото престројување на силите во светската политика може само да ни кисне.

Така е, славјаните се истребија меѓусебе а истребија и други народи, причинители се за најкрвничките масакри во Европа после втората светска војна.

Имаш 600.000 протерани срби од Хрватска, а пред тоа еден куп убиени избркани хрвати од местата каде србите биле мнозинство, масакри, уништување хрватски градови и села, католички цркви.

Во БиХ веќе нема потреба да се објасни, цел свет знае, геноцид.

На Косово се деси најголемото протерување на еден народ, во светски размери.

Црна Гора трепери од страв за воени немири, имаше обид за воен пуч преку српски и руски организации.

Македонија беше соголена од цел воен арсенал во 1991, обид за дестабилизација, потикнување немири преку тајните служби, негирање на македонската православна црква а потоа обид за создавање паралелна црква преку Вранишковски, моментално со културна асимилација.

Словенија мораше воено да ја оствари својата слобода, највредниот народ во Југославија, и они мораа воено да се докажат за да се осамостојат, а пред 100 години имаа само 6% неписмен народ.

Војводина претрпе планско етничко чистење, некогаш србите чинеа 1/3 од населението, сега се повеќе од 2/3.

Е добро Африм ај вака. Во чест на фамилијата на најголемиот Албанец Скендербег ти како ултра мега гига тера шиптaр следното дете ќе го крстиш Станиша. Јас ќе ти бидам кум и ќе частам едно цело прасе, таман знам еден тип што одгледува фантастични свињи од Агино Село, узпат ми е за накај тебе. Ми го откри една Бугарка мажена за Македонец и ми кажа дека во Бугарија имало некоја изрека дека од прасе не се фрлало ништо. Арно ама после кога ќе го запишеш во ОУ Наим Фрашери и кога другите деца ќе му маваат заушки и чврги пошто јебига се вика Станиша Пуној и учи во шиптaрско школо немој јас да ти бидам крив, туку ќе им објасниш фино-лепо на шиптaрчињата дека Станиша е as shqiptarë as it gets. Бива? Станиша Пуној, да го видам тоа на извод од матично па да си умрам раат.
Еј, знам дека не си во делузија, да бидеме искрени, ова е државна каурска пропаганда, да се негира постоењето на православните албанци.
И не се негира само семејството на Скендербег, туку и за Андреа Гропа исто викате и ред други историски личности.
In Kosovo, especially in its eastern part, most Albanians were gradually assimilated into the Eastern Orthodox faith by numerous methods, including the baptism of infants with Serbian names and the conducting of all religious ceremonies such as marriages in the Serbian language. In Montenegro entire tribes such as the Kuc, Bjellopavliq, Palabardha, Piprraj and Vasovic were assimilated; those who resisted assimilation retreated into the hills of what is now northern Albania.
The civil wars in Byzantium in the mid-fourteenth century had destabilised the European provinces of the Empire, thus opening the way for the Balkan conquests of the most powerful of all the Serbian kings, Stefan Dusan (1331-55), an undertaking easily accomplished with the aid of the local nobility. The conquest by the Serbs of the Albanian-speaking lands within the area formed by Antivar (Bar), Prizren, Ohrid and Vlora was mainly accomplished in 1343 when Dusan launched a great invasion of the territory now known as Albania. With the proclamation of the empire, the patriarchal throne was permanently established at the Pec monastery in 1346. Serbia's rulers subsequently dotted the fertile land lying between Pec, Prizren, Mitrovica and Pristina with churches and monasteries, and the whole region eventually acquired the Serb name Metohija (from the Greek metoh, meaning an estate owned by the Church). Thus the Metohija region became the spiritual nucleus of the Serbian nation. There followed a policy of enforced conversion of both Catholic and Orthodox Albanians to the Serbian national church -- conversion to the Serbian church being a priority of Serbian state policy, as can be shown by the Code of Stefan Dusan. This Code -- a form of constitution of the mediaeval Serbian kingdom -- contained so-called 'anti-heresy clauses' demanding that all subjects of the Serbian kingdom and members of foreign communities be baptised into the Serbian church. The Code laid down the role of the Serbian king as the defender of the Serbian church and the extirpator of `heresy'.
Линк

Не е случајно ниту наивно негирањето на православните албанци, ама кармата не чека долго па сите соседи вас ве тераат и детските приказни да ги смените.
Не е ниту ваше дело ова, ова се српска стратегија, тоа е јасно за мене.

Неверојатно е што неколку словенски народи на Балканот закарани помеѓу себе дозволија едно нециливизирано племе да се рашири како канцер. Глупите политики уште од Балканските војни се до војните во Југославија донесоа најнеписмената и најнецивилизираната багра да има 2 и пол држави.

Ова, ова е тоа што викам, каурската логика како да се справиш со доминицилното население.
Најголемата грешка што албанците ја направиле некогаш е во тоа што не постапувале како вас кога имаа помоќен сојузник и кога имаа можност.
Византијците ве донесоа како робови и топовско месо за да денес ми глумите цивилизирани.

Трет коментар ми е за денес, има многу материјал ама бираме нешто повредно.

Замисли Надал да сочуствува со терористи од ЕТА кои што убиле шпански полицаец кој ги спречил во обид да направат масакар.

Или Салах да сочуствува со пилотите на авионите на 11 септември ?

Па ти три поста немаш штракнато во минатава пола година, овие три дена здиве. Успокој се, овие војни на твитер се водат. Овде сме 30тина аутисти собрани и никој не го интересира што збориме, да беше битен форумов Комерцијална и Стопанска ќе се рекламираа, не он-лајн продавница за вибратори и пластични пички. :icon_lol:

Еј, знам дека не си во делузија, да бидеме искрени, ова е државна каурска пропаганда, да се негира постоењето на православните албанци.
И не се негира само семејството на Скендербег, туку и за Андреа Гропа исто викате и ред други историски личности.

Линк

Не е случајно ниту наивно негирањето на православните албанци, ама кармата не чека долго па сите соседи вас ве тераат и детските приказни да ги смените.
Не е ниту ваше дело ова, ова се српска стратегија, тоа е јасно за мене.

А кој тоа негира постоење на православни Албанци а со тоа и Албанска Православна Црква? Реално постојат.

Добро де, архиепископот „малку„ е Грк, ама тоа не е проблем...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom