Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.183
Поени од реакции
6.387
Курти жали за убиениот полицаец а ги слави терористите од диво насеље, во каква жизофренија живеат албанциве :LOL: :LOL:
Плус тие од Диво Насеље нападнаа држава која е член на ОН со меѓународно дефинирани граници и им ги гарантира сите права, се ова не е случај со нивната псевдо држава Косово.

Последно уредено:
Ф

Флеш

Гостин
Совршенство постои.
Всушност постојат две совршенства. Едното се вика Врање, другото се вика Никола Груевски.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.592
Поени од реакции
5.309
Тоа што ја фалам Левица, а го критикувам ДПНЕ и СДС, не значи дека сум на норма. Не сум ни член на Левица. Впрочем јас ги поддржувам сите македонски партии што вистински, но вистински ја сакаат државава и не би ја трампале за никаков ќар. Така што ја поддржувам и Родина, па дури и Интегра. А за ДПНЕ, јавно насекаде им ги откриваат криминалите, предавствата и нивното лицемерие. Тоа што јас овде ги споделувам, може да значи дека ги оцрнувам, но сепак секое разоткривање на нечиј ќар или дил на сметка на својот народ не треба да се сфати како негативно нешто. Па така преку овие јавно достапни докази за ,,добрата работа на ДПНЕ", само ви отворам очи на сите вас кои планирате да гласате за ДПНЕ сметајќи ја како преостанатата последна надеж, да се сетите добро што направија кога беа власт и што прават сега кога се во опозиција.
Не, не мора да си на норма, ама знаеш радознал сум.
Останатите твои определби, кого подржуваш е твое право исто како и јас да коментирам дали твоите преференции се ок или не, се разбира според мене.
Околу ДПсНЕ и криминалот на неговите е ирелевантен за националните прашања, како името и другите национални интереси.
Поголем проблем со ДПсНЕ е што е во функција на Германија и нејзините интереси, ама како што реков тоа е мое видување другите велат дека Груки купил мерцедес и затоа треба да си лежи, моето е дека треба да си лежи но заради измама на гласачите дека ќе го брани името и уставот и дека одработува за Берлин...

Кога сме кај очите, те молам немој, прво скикни па речи оп, или отвори ги своите па барај и од останатите да ги отворат.

Инаку што се однесува до “сите вас кои планирате да гласате за ДПНЕ“, а празници се ближат чекај избори беа мојот глас и повик до сите кои го знам ќе биде да го дадат својот глас за оној што ќе вети дека за 100 дена го поништува преспански и го враќа името Македонија во согласност со резултатот од референдумот, декларација за отфрлање на тиранска пљатформа и раскинување на бугарски договор, отпочнување на постапка за излегување од ОТАН, воспоставување на односи со сите држави во светот кои го почитуваат македонскиот народ и македонската држава,.... а може и место на набљудувач во БРИКС++++++ за почеток!!!

Ете ако ова ти смета ти продолжи со лепење на етикети.
А јас ветувам дека ќе продолжам да ги промовирам овие мои ставови.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.517
Поени од реакции
24.302
Владе немој да губиш простор и време со СдСесовциве особено не ги ставај во иста реченица и контекст со КПМ, ги навредуваш десетиците илјади Македонци кои ја создале-воскреснаа Македонија во 1944-та.

И уште нешто немој да ги убедуваш останатите дека овие од ДПсНЕ биле за независна Македонија, зарем сакаш да речеш дека овој

треба да се спомнува за таквата работа, не ги навредувај Македонците, не е во ред!
Faktite se tie mu se dopagjalo nekomu toa ili ne, SDSM e praven naslednik na KPM , koja prvo se rebrendira vo SKM PDP pa potoa vo SDSM.
Isto fakt e deka togas VMRO ja zastapuvase idejata za nezavisnost, dodeka SDSM bas i ne bese za toa. Bugarofil vakov takov, togas za togas rabotite bea postaveni taka.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.318
Поени од реакции
15.489
Faktite se tie mu se dopagjalo nekomu toa ili ne, SDSM e praven naslednik na KPM , koja prvo se rebrendira vo SKM PDP pa potoa vo SDSM.
Isto fakt e deka togas VMRO ja zastapuvase idejata za nezavisnost, dodeka SDSM bas i ne bese za toa. Bugarofil vakov takov, togas za togas rabotite bea postaveni taka.
Пратениците на КПМ а подоцна СДС се притивеа прво да се интонира македонската химна. Голема караница беше која химна прво да се интонира. Нормално, комуњарата бараа прво да се интонира ,,Хеј словени,,

И сега тие биле патриотите....:pos:

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.592
Поени од реакции
5.309
НЕ, фактите не се такви, особено не се такви затоа што ти и не изнесуваш некакви факти туку твои лични видувања и перцепција.
Разбирам дека секој по долги години на миење на мозок (дека фашизмот и комунизмот е едно те исто) едноставно ќе се помири со таквиот наратив и самиот ќе почне да верува дека сто пати изговорената лага ете најпосле станала вистина.
Но дали лагата може да стане вистина?

Како прво не правиш разлика што е правен а што ПОЛИТИЧКИ наследник, ако воопшто во политиката може да се говори за правни наследници.
Правен може да стане секој што го поседува правниот систем и тогаш според силата на законот станува правен наследник, но попусто ќе пишувам ти си одучил да веруваш и јас немам намера да го спорам твоето верување (кај верувањето не помага никаква аргументација едноставно тое е одлука некој да верува во нешто и нему не му требаа никаков доказ за да верува -тој сака да верува) иако нема никаква допирна точка со реалноста или со теоријата за политички системи и уште помалку со теоријата на управување.

Ова твоево дека тогашниот политички субјект сегашен ДПсНЕ застапуваше такви ставови, од денешен аспект се гледа дека тоа е правено со цел да се анимира јавноста и преку наратив за артикулација на интересите на Македонците да се спроведе агенда која и не е во полза на Македонците.
Односно ова твоево “togas VMRO ja zastapuvase idejata za nezavisnost“ е истоветно како да ме убедуваш дека германија и... сакале да ја растурат ЕхЈУ за да им ја исполнат желбата на оние кои сакале своја самостијна држава (се гледа денес, сите се самостојни колонии а од суверенитетот им недостаува само буквата с), со други зборови кога некому продаваш нешто мораш да му говориш онаа што тој го сака, за да купи.
И секако за крај, не се сметаат добрите желби туку резултатот, а денес тој резултат е поразителен за Македонците и македонската држава, за сега државата е донесена пред амбис а постоењето на Македонците е на пат да се конечно реши така што нема да постојат, и се разбира сето оваа благодарение на ихграта “добар лош полицаец“ која од самиот почеток им е доделена на СдСесовците и ДПсНЕовците.

И уште нешто, никогаш не го профилирав СдСС затоа што ги сметам за гробари на Македонија, но во нивната задача цело време ја извршуваат заедно со ДПсНЕ, како што реков важни се резултатите а не кој што сакал и како играл.

Член од
2 април 2023
Мислења
338
Поени од реакции
741
Грујо се јави. Навистина се јави. :D:D
Груевски не се враќа во Мк само затоа што почнал кариера како професионален глумец, многу сакал да снима филмови со Маџарки, познати глумици на филмови, шо ги пуштаат на ТВ1000 на полноќ
Која легенда е 1695676252615.png

Ф

Флеш

Гостин
Јави се Жмицко !!!! Грујо рече дека СеДеСе се на стаклени нозе од 2020 година .... Жмицко јави сее ...
ГРУЈО ЦАРЕ

mickoski-i-gruevski-telefon.jpg

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.891
Поени од реакции
7.194
10к гледачи на лајв стрим на фејсбук и иде нагоре цело време бројката :eek::eek::eek:
Ова заради Груевски, не заради Арсовска.

@1307

Значи сепак господинот Груевски покрај сè што направи е повторно омилен (за жал) меѓу Македонците.

Kajgana Shop

На врв Bottom