Пресвртница за Косово

• Креатор на темата Креатор на темата Vanlok
  • Време на започнување Време на започнување
Игор, Стефан и Бојан се тројцата терористи убиени од косовската полиција.
"Kad se vojska na Kosovo vrati" :cool:

5cda8209ec41f3c87fa1a8a44a5324db.jpg

Ova vcera beshe edna golema pobeda za Albancive vo Kosovo. Megunarodnata javnost gi priglasi kako vinovnici, a pak tie jadeja 4 viktimi, i plus direktno od Kosovskata armija, bez nitu eden pomosh od KFOR. Ova e golema pobeda.
Ti gi imas dojavite u kladža, trebase da ja igras 1 u 1..

Се појави снимка од моментот кога бандитите го напуштаат манастирот и бегаат кон Србија.

Како стока се качија на еден од блиндираните возила, значи имале повеќе од едно такво возило.

Косовските медиуми известуваат дека повреден бил и Милан Радојчиќ еден од најмоќните српски криминалци кој по потекло е од Косово а важи и за водач на сите кримо групи, истиот успеал да избега во Србија.

Egal повеќе шиптaри умреа живи изгорени во изминатите години, одошто срби на Косово.
А колку од рак умреа во Косово изминативе 25 години после интервенцијата на Нато?

Вечерва приведени уште двајца во селото Бањска поточно во хотелот кој се наоѓа во село,пронајдено големо количество оружје.

Приведените срби почнале да соработуваат со истражителите, кажуваат детали за групата, ќе има приведувања сега.

Вечерва приведени уште двајца во селото Бањска поточно во хотелот кој се наоѓа во село,пронајдено големо количество оружје.

Приведените срби почнале да соработуваат со истражителите, кажуваат детали за групата, ќе има приведувања сега.
Сијка Пиштолова, за Кајгана форум, од лице место...

Читам коментари на Facebook на албански медиум каде што го објави тоа видеото како се снима колоната Срби што се качуваат по ридот од дрон. Во коментарите Албанците ги нарекуваат ,,терористи" и се лутат што КФОР и ЕУЛЕКС ги пуштиле да избегаат прво, па дури потоа дале дозвола на косовската полиција да влезе. :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

Дечки да се уозбилиме малце. Мора да го разбереме и него. Како и впрочем секој шиптaр и Дрндрнјариња нема никаков индивидуален идентиет и е класичен примерок за еден просечен шиптaр. Никогаш ништо сопствено и уникатно нема да има, главата му е празна како третиот кат во ГТЦ. Единствено нешто што му преостанува во животот е да се радува на некоја шпoнска акција, убиени Срби и Руси и некоја америчка политичка победа. Толку е од неговиот беден и мизерен живот како и впрочем сите други шиптaри, затоа што он лично нема да постигне ништо значајно, ништо вредно, една поразвиена мисла нема да има. Таквите примероци се дичат на колективот и матрицата од кој се дел, како компензација за немањето ништо индивидуално кое може да го обмисли, креира и преку тоа да се идентификува како единка. Затоа како и со сите други луѓе со пречки во менталниот развој, оставете го да си шерува слики и видеа од коха диторе, да прослави со по некој голден игл и да си го издрка, пошто тоа и му преостанува, утре треба да стане и да служи чај бркати, смрдливи и исклучиво мажи муслимани дур играат домино и пушат некој канцероген качак. Едноставно, заобиколете го или барем не се впуштајте во озбилна дискусија со него.

Едно прашање?Зошто ни еден албанец не излезе на протести за случувањата на Онкологија?Па сигурно и албанци пациенти се лечеле таму им се криеле лекови трпеле огромни болки,биле осудени на огромни маки за некој кретени да се богатат?Така се гради соживот,кога за проблемите шо сите не мачат во државава да излезиме сите заедно.А не да ве трујат само со национализам.
Еве јас за тебе едно прашање! Зошто лажеш дека ни еден албанец не бил на овие протести?
Дали оти су глуп, дали оти не си бил информиран, дали оти сакаш намерно таква да ја покажеш ситуацијата?
Чисто за твоја информација, групата што протестираше, директно била неколку пати во координација со членови на иницијативата За подобро Тетово, и неколкѕ членови директно присуствуваа во протестите!
п.с. син ми 19 годишен ги гледа снимките , и неговиот коментар е: Не ми се верува дека вакви сцени се уште има во Европа. Му вратив па за жал вашите родители и дедовци се магариња, да се надеваме дека новата генерација ќе може да се надмине себеси, и да најдат начин да живеаат заедно.
Жално е и за тие млади српски момчиња кои беа изманипулирани, да така рано одат од овој свет.

Последно уредено од модератор:
Чекај, сакаш да кажеш дека овие Србиве што избегаа од Косово работат за Курти и Американците? Па тогаш Вучиќ треба да ги стрела по брза постапка, не да ги лечи.
Не не, али дека добро ја искористија ситуацијава со помош на нивните чувари Американците да го свртат притисокот повеќе према Белград во светската јавност сеа Белград е тој што изгледа кој ги праи проблемите.
Овде има мн нејаснотии, мене не ми е јасно не ни имаше детали што и како се случува, посебно читам Белград било мрак околу настанот, мн малку информации.
Мн ме интересира при таков арсенал на оружје што им извадија, па 28 возила кои минимум чинат 500 000 евра, оружје да не праиме муабет они му ја киднаа по снимките од дронот со голи раце.

Се појави снимка од моментот кога бандитите го напуштаат манастирот и бегаат кон Србија.

Како стока се качија на еден од блиндираните возила, значи имале повеќе од едно такво возило.

Косовските медиуми известуваат дека повреден бил и Милан Радојчиќ еден од најмоќните српски криминалци кој по потекло е од Косово а важи и за водач на сите кримо групи, истиот успеал да избега во Србија.
wagnerci ima li megju ubienite i uapsenite?

Не не, али дека добро ја искористија ситуацијава со помош на нивните чувари Американците да го свртат притисокот повеќе према Белград во светската јавност сеа Белград е тој што изгледа кој ги праи проблемите.
Овде има мн нејаснотии, мене не ми е јасно не ни имаше детали што и како се случува, посебно читам Белград било мрак околу настанот, мн малку информации.
Мн ме интересира при таков арсенал на оружје што им извадија, па 28 возила кои минимум чинат 500 000 евра, оружје да не праиме муабет они му ја киднаа по снимките од дронот со голи раце.
Моја претпоставка е дека Вучиќ не ја контролира ситуацијата толку колку што медиумски прикажува, и ова му е група избегана од контрола. Веројатно поддржана од проруски струи, за да му намалат маневарски простор за седење на две столчиња.

Ама и Курти е далеку од таа морална некорумпираност и високиот коњ што медиумски обожава да го јава. Ги имаше опколени, можеше сите да ги испоапси во најмал случај, реши да ги пушти во замена за некоја дневно-политичка компензација.

Моја претпоставка е дека Вучиќ не ја контролира ситуацијата толку колку што медиумски прикажува, и ова му е група избегана од контрола. Веројатно поддржана од проруски струи, за да му намалат маневарски простор за седење на две столчиња.

Ама и Курти е далеку од таа морална некорумпираност и високиот коњ што медиумски обожава да го јава. Ги имаше опколени, можеше сите да ги испоапси во најмал случај, реши да ги пушти во замена за некоја дневно-политичка компензација.

Да ги испоапси не верувам, поготово покрај толку оружје, а дека можеше да ги утепа сите 30+ секако дека можеше ги имаше опколено веќе , но работава е што требаше да ги утепа внатре во Манастирот, а тоа немаше да биде добро за него(Курти) политички а и на меѓународно ниво ќе имаше последици, гарант сметале дека од жртви можеле многу брзо да бидат оценети како агресори, србите што избегале во Манастирот знаеле многу добро што прават тоа им бил exit план 100% ако нешто иде наопаку... Ако ги испотепаше сите од групава а според снимките 100% знаеле каде се движат, ќе имаше многу гнев во јавноста во Србија...

Јас сметам дека и сега билансот е поразителен за србите, 4мртви и 8 уапсени, овие 8 ги сметам како веќе мртви, ќе го јадат доживотно сигурно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom