Da be zatoa vie domashnive ste za golema Makedonija!?
Pola drzhava Kosovari i 10% muslimani od Albanija ste.
Tie 20-30% se ok i niv nishto ne im gali i ne se custvuvaat obespraveni vo Makedonija.
A tie vo Anglija se 110% kosovari i makedonski albanci i mozhebi po nekoj zalutan kupen od albanija za lanjata cistenje.
Licno imam praeno muabet so Albanci od Valona vo 2004god !
Kosovari nejcat ni na slika da vidat, a vas makedonskive nekako i ve trpat samo zaradi nas makedoncite i shto malce kultura imate primeno od nas.
I
Не биди дебил со муабети од пред 20 години, не можеш ти на мене да ми кажеш за албанците.
Тие во Англија 99% се од Албанија претежно од северна Албанија.
Луѓето произведуваат марихуана по домови фарми и други продтории, ги викаат куќи на "тревата", имаше и преписка помеѓу Еди Рама и британецот.
Овие биле во Австралија,али тој е принципот, и не мора да значи дека албанците се организатори на оваа работа, голем дел се само вработени, се грижат за растот и во случај да биде запленето да лежат малите риби, а организаторите си продолжуваат со други момци кои пак доаѓаат од Албанија бидејќи имаш поставена мрежа.
Трафикантите кои ги префрлуваат од Албанија во Британија ги условуваат младите да работат за нив се додека не ги измират трошоците за нивно доведување во Британија.