Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 јули 2009
Мислења
6.774
Поени од реакции
6.569
Еве пишал некој од Битола после долго време и што ке прочиташ , повторно Комити лажеле па акцијата не била успешна бла бла, во обид да ги одбранат Лозари кои самите се свесни дека добија пораз и не пишуваат тука, освен еден два члена кои се нови и пробуваат да ја спасат групата ...

Ова ти го кажува Чкембар каде што Комитискиот напад група на група во нивни град на нивни терен во Кавадарци било педерски , а нивното зимање на знамето Вардар во Струга каде што го оставил на ограда фамијалерен човек со дете (знаат убаво дека неможе да е на Комити бидејки не бевме во Струга)е тоа според нив е ултрас и океј :facepalm:

Член од
15 септември 2023
Мислења
5
Поени од реакции
21
IMG_20230920_161649.jpg
Зошто ова мислење беше избришано 10 минути од како беше поставено, да не сакавте да скриете нешто, 8 "хаха" реакции за 8 минути, или во тој момент не очекувавте дека ќе излезат видеата и ќе се види дека земате БЕЛО ПЛАТНО?

Член од
26 март 2022
Мислења
613
Поени од реакции
5.668
Побрзајте сите да пишете збор-два против Комити, зошто наскоро доаѓа викенд, а тогаш пак ќе мора да бојкотирате, поточно МОЛЧИТЕ од срам и жал зошто не сте ниту 1% од тоа што сме.

А до тогаш, ајде да си праиме муабет:)

"Паролата "В тиквешко негде" била срамна"

Група која пее за земјотресот во 63та, која сака цело Скопје да се сруши, збори за етика. Група која кукавички одзема транс од татко и ќерка, збори за етика...

Прво, песната е земена како подлога, за сосем легитимна навивачка провокација. Контекстот е сосема различен од тој што се обидувате, патетично, дури и смешно да го претставите. Многу поразлично би било, да направевме како "Ултра Семендрија", кога за да ги испровоцираат навивачите од Крагујевац, истакнаа парола со стихови од песна посветена директно на загинатите во масакрот кој се случил во Крагујевац за време на Втората светска војна, без притоа да менуваат ништо. Овде друже скроз е сменето се. Навистина ли нас ќе ни зборите за патриотизам и за Македонија? До толку ли ве спобудалевме?:)
Дури и срам ми е за што "дебатирам". Искрено, не верував дека сте толку навивачки неписмени.

"Скопската сила пишува на паролата"

Зошто да не пишува? Ти бе барем имаше акал некој. Вакви примери имаш МИЛИЈАРДА. Први ти се Делије, тие имаат екипи од цела Србија, а пак се фура Белград до коска. Втор пример ти се Торица. Сплит се фура иако има од пола Хрватска и пошироко екипи. Пр "Ми смо сплитски хулигани" песната или "Ништа контра Сплита." Буквално секоја група го фура тоа. Или сакаш да кажеш дека овие групи не ги бива и дека вие подобро знаете? Сакале вие или не, нашата група расте. Има екипи од 10тина градови. Да, некаде се изолирани случаеви, некаде се помали групички но таа приказна расте и не може ништо да ја запре. Во Кавадарци имаше членови од 5-6 мак градови. Допрва сето ова ќе добива на значење и на приоритет...полека:)

"Сте нападнале 5 луѓе, а вие 20 сте биле"

Добро бе, не разбирам имате малце памет?
Јас ли да ви наоѓам луѓе? Јас ли да ве мобилизирам? Што да ви правам кога сте толку? Што требаше? 5 да влезат, другите надвор, зошто? Зошто Лозари се факинг 5 луѓе...Не ми се верува за што дебатираме еј. Срамота е бе.. Пази еј, сосема легитимно е дека знамето во Струга се земало од татко со ќерка, бидејќи некој си под капуљача член од Драчево(боже господе), кој бил во близина требало да го брани. ЕДЕН ЧЛЕН кој треба да брани знаме "We are the champions" ви е ок, а не е ок да се нападне директно екипа која го прави кореото, членови на првата екипа(ако ја имате) во нивна сала, 2 дена пред натпреварот. Ова само докажува дека вашата завист и омраза немаат граници. Ништо друго.

"Знамето сте го боеле"

Ало, што сакам ќе праам. Наше си е. Си направивме журка со песна каде што убаво се налепи и насловот и стихот со Јасминовиот цвет и толку е. И главното прашање не е зошто Комити го обоиле, туку зошто Лозари НЕ го обоиле?:))) Доста ги вртите тезите, сакајќи да го избегнете резилот.

"Колите ви ги вози МВР"

Уште една лага на дечкото кој досега секако се промаши. Не ти е срам уште да лажеш?
Излажа за бројот на луѓе, пиша 40 дека биле
Излажа за времето, рече во 2 сме нападнале кога сите си отишле, а јасно се гледаше на камерите 11/12. Излажа дека Лозари биле голораки. Сега лажеш за ова зошто немаш никаков аргумент. Кога те советував нешто појако да излажеш, не мислев до даска да одиш...боље ќе ти беше тоа што ти го предложив, демек Лозари направиле контранапад ама Комити веќе избегале...тоа можеби ќе ти поминеше кај Спасителов. Ова апла е брат хахах

Озбилно ли пишавте "ВИЕ СТЕ АНТИ МАКЕДОНЦИ??"

Секоја година одиме во Мелник, на собирите на Македонците во Егејска Македонија, група сме која ЕДИНСТВЕНА до коска ја водеше борбата за името, по цена на распаѓање, единствени ги нападнавме Бугарите тука, дур вие си седевте во удобните кревети, а да не заборавиме и дека низ годините единствени се спротивставувавме на бугарските акции за Бунева, и ред други работи...и вие ќе ни зборите за пароли како било срамота, како сме биле Анти - Македонци? Вие чии основач е пази мајката, основач и на бугарскиот клуб? Ама неее, Комити пишале "В тиквешко негде", тоа е поголем срам...
Жално е што ваква екипа на Комити има вакви ривали...

И за крај ОМИЛЕНОТО.."Сте сакале да им се ушлепате на Лозари"

Што дроги треба да лапаш за ова да го напишеш бе? Никаде ниту сме го пишале ова, ниту сме го помислиле. Ја искоментирав само нивната поголема едуцираност во однос на вас, а они тоа секако го потврдија со тоа што не ни коментираа за паролата, ниту па за акцијата. Знаеш зошто? Зошто се свесни! Не се ропаци како вас кои се брукаат и кои се уште мислат дека може некому да продадат кое кило магла. Толку е. И уште ќе зборите за извртување на зборови после ова...:)

Читај дур не пукнеш!:)

Последно уредено:
Член од
18 септември 2020
Мислења
1.171
Поени од реакции
6.848
Dobro eve ok se e kako sto treba i nie lazeme site komplet vie tvrdite deka tepate se zivo i divo deka vi nema ramen no toa e spored mene floskuli frlanje zosto nemate so da praite vo bitola, dokolku ne e taka sakam dokaz i odgovor AMA SEGA SAKAM DA MI ODGOVORIS NA PRASANJEVO. Ajde eve prasanje do vas nit kako Komiti nit kako Ribari nit kako Falanga nit kako bilo koja NG ova e prasanje covek na covek. Mozes li da mi kazes bilo kakva akcija od strana na CKEMBARI ? Eve nabroj mi gi togas i togas gi napadnavme Komiti ili FA ili CPB da ne spomnuvam sverceri ili balisti zosto so niv osven gledanje na fejsbuk drug duel nemate i kupot kaj sto od tepanje imase samo tegnenje na ogradata. Cekam odgovor da znaes dokazi ednaska deka vredite kako grupa i odgovorimi na prasanjeto,pozdrav
ПРВО, ти како нов овде на форумот и како некој шо две чисти нема од навивачки групи НАЈМАЛКУ заслужваш некој тебе да ти реплицира. Одговорот ако сакаш можиш да го прочиташ, ако сакаш не, за другите е наменет!!!!

Ке вратам на 2012 прво, се сеќавате како настана она познатата "ајде руке на руке...немојте македонци сме"??? По завршувањето на утакмицата 100/200 комити трчаат во паркот спрема нас ги фрлат камењата и кога дојде за соочување, остана само еден да се тепа, САМО ЕДЕН!!!

Се сеќавате на утакмицата Победа-Вардар во Битола, кога комити гостуваа со комбина?? Двајца свои исфрлија од комбе и за кратко време беа фатени и им беа слечени маиците No fear.

На куп утакмицата, Пелистер-Вардар, забрана за гоњтување за комити. Сепак неколку се одважиле и дошле. Беа начекани пред стадион, додека едниот беше фатен, другите го остаја сам и избегаа кон полицијата, штета шо не сме ги заприметиле на време. (слика со капчето од последица од средбата)

2022 првото големо гостување во сала, по завршувањето на утакмицата, автобусите надвор ни беа каменовани. НО, и надвор имаше дуел со каменковци, едниот во судирот го загина новиот самсунг, па фаќаа врски истиот да биде вратен, а другиот со камем во рака беше нокаутиран. Прилог слика

До кога ќе лажите татко ќерка дрн мрн за знамето од Струга??? Пред знамето имаше ваши членови кои не ни станаа да видат кои го тргна знамето. П.с., според вашата логика, Наше си е знамето, ако сакаме и комити ќе напишевме на него и така ќе го прикажевме. Океј е то? Трофеј е трофеј каков шо си го зел, а не каков шо сакаш ти да биди

За кавадарвци веќе погоре се објаснив. Гледам ТИШИНА од комити. Вистината е како шило, секоја лага ја пробива. Во кавадарци, освен фронт ни дете ни родител ни жена ни старец беше удрен. И во случката со фронт, луѓето од своите беа оставени.

Наравоучение, комити во сите, ама баш во сите настани си ги оставале своите на цедило. Има многу детали кои не вредат да бидат пишани а и срамени некои, на крај и ова ќе е изманипулирано, ама ај. Ве поздравувам до некој пат кога повторно ќе ја претерате со лага. А сега вие кажете, кога сте тепале барем еднаш некој Чкембар некаде???? 4A1FA965-DF31-4A21-9C2F-C1A7EEDBEBEC.jpeg IMG_20230920_183527.jpg FB_IMG_1695226159623.jpg FB_IMG_1695226168425.jpg
4A1FA965-DF31-4A21-9C2F-C1A7EEDBEBEC.jpeg

Член од
25 август 2023
Мислења
415
Поени од реакции
751
ПРВО, ти како нов овде на форумот и како некој шо две чисти нема од навивачки групи НАЈМАЛКУ заслужваш некој тебе да ти реплицира. Одговорот ако сакаш можиш да го прочиташ, ако сакаш не, за другите е наменет!!!!

Ке вратам на 2012 прво, се сеќавате како настана она познатата "ајде руке на руке...немојте македонци сме"??? По завршувањето на утакмицата 100/200 комити трчаат во паркот спрема нас ги фрлат камењата и кога дојде за соочување, остана само еден да се тепа, САМО ЕДЕН!!!

Се сеќавате на утакмицата Победа-Вардар во Битола, кога комити гостуваа со комбина?? Двајца свои исфрлија од комбе и за кратко време беа фатени и им беа слечени маиците No fear.

На куп утакмицата, Пелистер-Вардар, забрана за гоњтување за комити. Сепак неколку се одважиле и дошле. Беа начекани пред стадион, додека едниот беше фатен, другите го остаја сам и избегаа кон полицијата, штета шо не сме ги заприметиле на време. (слика со капчето од последица од средбата)

2022 првото големо гостување во сала, по завршувањето на утакмицата, автобусите надвор ни беа каменовани. НО, и надвор имаше дуел со каменковци, едниот во судирот го загина новиот самсунг, па фаќаа врски истиот да биде вратен, а другиот со камем во рака беше нокаутиран. Прилог слика

До кога ќе лажите татко ќерка дрн мрн за знамето од Струга??? Пред знамето имаше ваши членови кои не ни станаа да видат кои го тргна знамето. П.с., според вашата логика, Наше си е знамето, ако сакаме и комити ќе напишевме на него и така ќе го прикажевме. Океј е то? Трофеј е трофеј каков шо си го зел, а не каков шо сакаш ти да биди

За кавадарвци веќе погоре се објаснив. Гледам ТИШИНА од комити. Вистината е како шило, секоја лага ја пробива. Во кавадарци, освен фронт ни дете ни родител ни жена ни старец беше удрен. И во случката со фронт, луѓето од своите беа оставени.

Наравоучение, комити во сите, ама баш во сите настани си ги оставале своите на цедило. Има многу детали кои не вредат да бидат пишани а и срамени некои, на крај и ова ќе е изманипулирано, ама ај. Ве поздравувам до некој пат кога повторно ќе ја претерате со лага. А сега вие кажете, кога сте тепале барем еднаш некој Чкембар некаде????Прегледај го приврзокот 391404Прегледај го приврзокот 391406Прегледај го приврзокот 391407Прегледај го приврзокот 391408
Прегледај го приврзокот 391404
Za sluckata vo 2012ta ako mislis za vo parkot kaj tomce sofka licno bev prisuten i bevme 10tina 15 dusi napred sto se protnavme izbegavme od policija nekoj so kamenja vo race a nekoj prazni nie trcavme nakaj vas vie bevte cela grupa CELA GRUPA DRUZE i nie sme begale? Nene ova ne ti proaga vie ne vidovte i se strcavte i vidovte ne se povlekuvame i pocnavte da begate i na nas ni se pustija zhelkite. Ova se fakti ako si bil ke priznaes zosto sepak e pred 11 godini i nemame zosto da lazeme. Samo kreten neviden bi lazel za situacija od pred tolku godini. Pa nie vi dojdovme do vas eve ti dokaz deka lazes licno bev prisuten tocno vo ovoj moment sto go zboris bas ti nie trcavme nakaj vas ve stignavme i DA vie se pustivte ama toa bese kratok moment vo blic se sekavam i site se povlekovte mozda nekoj 20 dusi neka trgnaa od kaj vas i site se povlekovte pozadi zelkite. I da i nie pocnavme da trcame ama odkoga zelkite site nakaj nas se pustija, no faca vo faca situacija vie odbegnavte a ne nie. Za ovaa situacija sam se zaeba sto ja kaza a za drugive neznam ne sum bil prisuten da bidam iskren.lazgi so opaski samo eden ostanal i vie mu kazavte ti si rambo nie ne te tepame? Da ne mu pobara nekoj od toj ciganskiot boks klub 1 na 1? ! Daj be so prikaznive hahahahha ne zboris so kavadarcani po 17 godini ste gi nasle im zborite vo metropolata koga bevme komiti begaa haha
Автоматски споено мислење:

Наравоучение, комити во сите, ама баш во сите настани си ги оставале своите на цедило. Има многу детали кои не вредат да бидат пишани а и срамени некои, на крај и ова ќе е изманипулирано, ама ај. Ве поздравувам до некој пат кога повторно ќе ја претерате со лага. А сега вие кажете, кога сте тепале барем еднаш некој Чкембар некаде????Прегледај го приврзокот 391404Прегледај го приврзокот 391406Прегледај го приврзокот 391407Прегледај го приврзокот 391408
Прегледај го приврзокот 391404
I sleden pat za na mene da mi se pravis pameten so ogled na toa sto koga jas sum idel na utakmici ti kureto vo vodicka si go staval uste prvo procitaj gi kodeksite pa posle objavuvaj vakvi znaminja kaj sto pisuva VARDAR WE ARE THE CHAMPIONS! Mockovci mali

Последно уредено:
Член од
26 март 2022
Мислења
613
Поени од реакции
5.668
Ova slika e denski, sigurno si se imat slikano random lugjeto, pa posle si sednaja kromidarite tamu da si go branat znameto, arno ama neuspesno.
Така е, ова е денски. После си отишле во второто полувреме кога дошол ликот со капуљачата, секако со МВР кола, да го брани СВЕТОТО ЗНАМЕ "We are the champions"....ама џабе, ти беше тука и чесно му го зема. Е на ова мислам, кога ја потенцирам разликата помеѓу Лозари и Чкембари. Којзнае и они што си мислеле вечерта кога ви ја виделе "акцијата" :)

Член од
18 септември 2020
Мислења
1.171
Поени од реакции
6.848
Za sluckata vo 2012ta ako mislis za vo parkot kaj tomce sofka licno bev prisuten i bevme 10tina 15 dusi napred sto se protnavme izbegavme od policija nekoj so kamenja vo race a nekoj prazni nie trcavme nakaj vas vie bevte cela grupa CELA GRUPA DRUZE i nie sme begale? Nene ova ne ti proaga vie ne vidovte i se strcavte i vidovte ne se povlekuvame i pocnavte da begate i na nas ni se pustija zhelkite. Ova se fakti ako si bil ke priznaes zosto sepak e pred 11 godini i nemame zosto da lazeme. Samo kreten neviden bi lazel za situacija od pred tolku godini. Pa nie vi dojdovme do vas eve ti dokaz deka lazes licno bev prisuten tocno vo ovoj moment sto go zboris bas ti nie trcavme nakaj vas ve stignavme i DA vie se pustivte ama toa bese kratok moment vo blic se sekavam i site se povlekovte mozda nekoj 20 dusi neka trgnaa od kaj vas i site se povlekovte pozadi zelkite. I da i nie pocnavme da trcame ama odkoga zelkite site nakaj nas se pustija, no faca vo faca situacija vie odbegnavte a ne nie. Za ovaa situacija sam se zaeba sto ja kaza a za drugive neznam ne sum bil prisuten da bidam iskren.lazgi so opaski samo eden ostanal i vie mu kazavte ti si rambo nie ne te tepame? Da ne mu pobara nekoj od toj ciganskiot boks klub 1 na 1? ! Daj be so prikaznive hahahahha ne zboris so kavadarcani po 17 godini ste gi nasle im zborite vo metropolata koga bevme komiti begaa haha
Автоматски споено мислење:

I sleden pat za na mene da mi se pravis pameten so ogled na toa sto koga jas sum idel na utakmici ti kureto vo vodicka si go staval uste prvo procitaj gi kodeksite pa posle objavuvaj vakvi znaminja kaj sto pisuva VARDAR WE ARE THE CHAMPIONS! Mockovci mali
Мочко дома на твојте можиш да му велиш, а мене со професоре да ми се обратиш. Да, лажевме и зато кореографија имаше за тоа, да не ти ги клавам иницијалите на кои се беа присутни од кај вас да не бидам некоректен.
FB_IMG_1695230605406.jpg

Член од
25 август 2023
Мислења
415
Поени од реакции
751
Мочко дома на твојте можиш да му велиш, а мене со професоре да ми се обратиш. Да, лажевме и зато кореографија имаше за тоа, да не ти ги клавам иницијалите на кои се беа присутни од кај вас да не бидам некоректен.
Прегледај го приврзокот 391416
Koj ruke na ruke be ostaj tamu neka ne ve lazat ajde kazi da vidam? Nie trcavme do vas stignavme i oni ni dosle ajde race na race nemojte makedonci sme pa nie za koj kur trcavme do kaj vas za race na race li da vikame? Ednaska kazi koga ste se pustile kako nie nakaj vas? Muda bate bitolsko muda a ne keljavi glavi i teretani

Член од
25 август 2023
Мислења
415
Поени од реакции
751
Прегледај го приврзокот 391416
Pa edinstvena fora im e uste da lazat deca so ovie muabeti ? Vaka isto li ve lazea za komitska ckembe corba? Ili sto vi kazaa komitska ckembe corba se vika zosto ni kazaa nemojte makedonci sme dojdete na corba ajde be begajte tamu neznam sto se zamaram da objasnuvam kuzne kakvo dete vo pubertet sedi od taa strana na tastaturata, istava fora race na race makedonci sme od 90ta ja zborite

Член од
25 август 2011
Мислења
177
Поени од реакции
1.098
Ај малце сериозно сеа, ќе морам…

Премногу заприметливо е од кога Чкембарите стапија во бојкот со ова смешна тема од која најголем репер имат момците од главниот град,убедливо најмногу користен збор на темата е "Чкембари", дури овај збор се користи и кога нема никаква потреба од спомнување.
Заприметете, скоро во секое мислење, зборот завзема главна улога, а стварно не знам која е потребата. Сами си пишат сами си одговарат, па и крајниот биланс од муабетите
меѓу нив е тоа шо тие и самите го потврдват т.е. то шо тие сакат да го знај поширокиот аудиториум, а то да си нема никаква врска, најбитно од се е шо ќе се задоволат форум апетитите, а то е бедно.
Многу работи се јасни како ден или во превод, постојат факти за многу работи, а фактите кои го знат сите, не се извртуват така лесно.
Упорно ве следам наназад, како некоја војска под команда, договорени сите како еден да пишите дека Лозари потпаднале под влијанието на Чкембари и од многу симпатична група станале смејурија, па се вспуштиле во некаков си конфилкт против "NaVivAcKatA gRuPa br1" каде што тоа не било замисливо, и било надвор од секој нормален разум, и ете,"на крајот си го добиле то шо си го барале".
А вистината е сосема различна од она шо сакат да прикажат форумашите од ск кои пратат кодекси и божем верват во нив, секира хулиганите на кои и маргарин ножот им е премногу.
Првично, пред неколку месеци околу 4 ск(околу 15тина души) коли, после одредена утакмица(мислам во Охрид), се упатуват кон Кавадарци и му прават заседа на ЕДЕН член на Лозари, каде што го затекнуват во своето возило и со девојката. Го напаѓат, му ја пребарват колата и му одземат:дукс, маица и нараквици за боксовање. После овај чин, истиот момент Лозари се организират и барат фер начин за пресметка, пробаја да договорат "ливада" за која беа одбиени.
Ист ваков кукавички напад имаше и на член од Рибари, каде не успеале во намерата. Значи напаѓаш 15 на 1, "успеваш" да земиш дукс, и на крајот си го бројш во акција и активно пропагираш со 10 акаунти на форумов дека то е акција од невидени размери, океј така нека е. После тоа, иди дуелот од баражот за прва лига, Комити прават мобилизации.
Лозари се спремаат за одбрана на градот, шо е најнормално во навивачкиот свет. Одземаат се, на најмирен и питом начин, ниту еден не бил нападнат пред деца, жени, цели фамилии итн, на ниту едно дете не му беше одземен реквизит..
Се наиде на отпор само од од две екипи, од кои едната на оформувачот и легенда на запад и ск, Жути, каде во приближна иста бројка беа декласирани(нивна вина е шо голем дел од нив се повлекоја), голем дел од нив извикува "Македонци сме бе алооо", му беа одземени сите шалови и маици Комити, од очај фрлаа со бекатон плочки.
После то, Комити влегват во салата со секирчиња и палки, одземат бело платно, бегаат, грешат правец на бегање и заглавуват. Еден од нив, добро е што куртули, се исекол самиот и крварел до Скопје, малку фалело.
Пример за кукавичлук имаш и со одземање реквизит преку редар, Вардар Пелистер, Вардар Апоел. И ова во то време го славеа како обид за акција, демек, акција си е акција.
Зборат дека Чкембари немале акција, пишувано е за ова во многу наврати, ама повторно се заташкувало. А и како да не се заташка кога Чкембари не ни пробале да докажат некому дека ете напрајле акција. Пелистер-Мзт, во три наврати проба да се стигни до Фемили, акција, каде што се уапсени двајца членови на Чкембари, едниот условно, другиот 6 месеци затвор поради спречување на вршење на должност.
Повторно Пелистер-Мзт, 2 недели подоцна, акција во саала, одма до сектор каде што влегуваја Фемили, повреден полицаец и уапсен навивач.
Бркање на група Комити(се испостави дека се Комити Драчево) и претепување на еден од нив, дерби Пелистер-Вардар, 2021.
Исто така постојат видео материјали(само овие видеа ќе се пласират во некоја специјална намена), од првото дерби ркВардар ркПелистер, во Јане, каде што при излеззот дел од Комити се дрзанаја да нападнат со камења, дојде до директен контакт, и следното што е, си го покажуват видеата, каде се молеа да се врати телефонот и другите работи.

За случувањето во Струга и паѓањето на знамето Vardar, минути пред тоа профилот KomitiDracevo имаше клаено слика со знамето и околу 10тина души околу него, шо се испостави дека е така и на лице место, беа околу 15 души.
Истово ова знаме, на стадионот во Маџари било закачено заедно со комити, ама баш секој пат.
За Илинден 2018 да зборам? Да кажвам како бегавте од првата линија која го држеше знамето? Да кажвам како шептевте меѓувас дека најбезбедно е назад зад другите, да не се заприметите од камерите????
Да кажвам како му се умилкувавте на Питбул со зборојте "Шефе како што ќе кажеш ти", на истиот ден, Илинден, на Мечкин Камен.
Единствените деца кои изгорија беа децата од Битола, прекршочни и кривични пријави за повеќето од нив. А зошто? Вистината излезе на виделина година две после то, од соработниците.
Прилеп кога се криевте во црквата, дали тоа не е преседан? Екипа Пиво само присутна, та која ве вадеше од лајната и та која моментално ја кудите и бркате.
Најнечесните, најизвалканите. Без грам совест и срам сте. Листот има две страни, овде се обидувате да прикажите само една.

В тиквешко негде, ќе користеле тие стихој од болна песна за нас. Срам да ви е.

Член од
14 февруари 2022
Мислења
301
Поени од реакции
2.958
Да се надоврзам на акциите...
После криењето на пиво в црква, беа пресретнати на плетвар од 10тина Чкембари, арно ама гас и да ги нема.
Пред 2 години тројца дечки со комити маици сместени во хостел во центаро на градо, 5-6 Чкембари му влегват в соба и му ја превртват цела соба и му ги одземат реквизитите (дечките се на натпревари на теквондо ама после влезот на чкембари се сечат нозете и се заборават вештините)

Член од
25 мај 2023
Мислења
64
Поени од реакции
132
Ај малце сериозно сеа, ќе морам…

Премногу заприметливо е од кога Чкембарите стапија во бојкот со ова смешна тема од која најголем репер имат момците од главниот град,убедливо најмногу користен збор на темата е "Чкембари", дури овај збор се користи и кога нема никаква потреба од спомнување.
Заприметете, скоро во секое мислење, зборот завзема главна улога, а стварно не знам која е потребата. Сами си пишат сами си одговарат, па и крајниот биланс од муабетите
меѓу нив е тоа шо тие и самите го потврдват т.е. то шо тие сакат да го знај поширокиот аудиториум, а то да си нема никаква врска, најбитно од се е шо ќе се задоволат форум апетитите, а то е бедно.
Многу работи се јасни како ден или во превод, постојат факти за многу работи, а фактите кои го знат сите, не се извртуват така лесно.
Упорно ве следам наназад, како некоја војска под команда, договорени сите како еден да пишите дека Лозари потпаднале под влијанието на Чкембари и од многу симпатична група станале смејурија, па се вспуштиле во некаков си конфилкт против "NaVivAcKatA gRuPa br1" каде што тоа не било замисливо, и било надвор од секој нормален разум, и ете,"на крајот си го добиле то шо си го барале".
А вистината е сосема различна од она шо сакат да прикажат форумашите од ск кои пратат кодекси и божем верват во нив, секира хулиганите на кои и маргарин ножот им е премногу.
Првично, пред неколку месеци околу 4 ск(околу 15тина души) коли, после одредена утакмица(мислам во Охрид), се упатуват кон Кавадарци и му прават заседа на ЕДЕН член на Лозари, каде што го затекнуват во своето возило и со девојката. Го напаѓат, му ја пребарват колата и му одземат:дукс, маица и нараквици за боксовање. После овај чин, истиот момент Лозари се организират и барат фер начин за пресметка, пробаја да договорат "ливада" за која беа одбиени.
Ист ваков кукавички напад имаше и на член од Рибари, каде не успеале во намерата. Значи напаѓаш 15 на 1, "успеваш" да земиш дукс, и на крајот си го бројш во акција и активно пропагираш со 10 акаунти на форумов дека то е акција од невидени размери, океј така нека е. После тоа, иди дуелот од баражот за прва лига, Комити прават мобилизации.
Лозари се спремаат за одбрана на градот, шо е најнормално во навивачкиот свет. Одземаат се, на најмирен и питом начин, ниту еден не бил нападнат пред деца, жени, цели фамилии итн, на ниту едно дете не му беше одземен реквизит..
Се наиде на отпор само од од две екипи, од кои едната на оформувачот и легенда на запад и ск, Жути, каде во приближна иста бројка беа декласирани(нивна вина е шо голем дел од нив се повлекоја), голем дел од нив извикува "Македонци сме бе алооо", му беа одземени сите шалови и маици Комити, од очај фрлаа со бекатон плочки.
После то, Комити влегват во салата со секирчиња и палки, одземат бело платно, бегаат, грешат правец на бегање и заглавуват. Еден од нив, добро е што куртули, се исекол самиот и крварел до Скопје, малку фалело.
Пример за кукавичлук имаш и со одземање реквизит преку редар, Вардар Пелистер, Вардар Апоел. И ова во то време го славеа како обид за акција, демек, акција си е акција.
Зборат дека Чкембари немале акција, пишувано е за ова во многу наврати, ама повторно се заташкувало. А и како да не се заташка кога Чкембари не ни пробале да докажат некому дека ете напрајле акција. Пелистер-Мзт, во три наврати проба да се стигни до Фемили, акција, каде што се уапсени двајца членови на Чкембари, едниот условно, другиот 6 месеци затвор поради спречување на вршење на должност.
Повторно Пелистер-Мзт, 2 недели подоцна, акција во саала, одма до сектор каде што влегуваја Фемили, повреден полицаец и уапсен навивач.
Бркање на група Комити(се испостави дека се Комити Драчево) и претепување на еден од нив, дерби Пелистер-Вардар, 2021.
Исто така постојат видео материјали(само овие видеа ќе се пласират во некоја специјална намена), од првото дерби ркВардар ркПелистер, во Јане, каде што при излеззот дел од Комити се дрзанаја да нападнат со камења, дојде до директен контакт, и следното што е, си го покажуват видеата, каде се молеа да се врати телефонот и другите работи.

За случувањето во Струга и паѓањето на знамето Vardar, минути пред тоа профилот KomitiDracevo имаше клаено слика со знамето и околу 10тина души околу него, шо се испостави дека е така и на лице место, беа околу 15 души.
Истово ова знаме, на стадионот во Маџари било закачено заедно со комити, ама баш секој пат.
За Илинден 2018 да зборам? Да кажвам како бегавте од првата линија која го држеше знамето? Да кажвам како шептевте меѓувас дека најбезбедно е назад зад другите, да не се заприметите од камерите????
Да кажвам како му се умилкувавте на Питбул со зборојте "Шефе како што ќе кажеш ти", на истиот ден, Илинден, на Мечкин Камен.
Единствените деца кои изгорија беа децата од Битола, прекршочни и кривични пријави за повеќето од нив. А зошто? Вистината излезе на виделина година две после то, од соработниците.
Прилеп кога се криевте во црквата, дали тоа не е преседан? Екипа Пиво само присутна, та која ве вадеше од лајната и та која моментално ја кудите и бркате.
Најнечесните, најизвалканите. Без грам совест и срам сте. Листот има две страни, овде се обидувате да прикажите само една.

В тиквешко негде, ќе користеле тие стихој од болна песна за нас. Срам да ви е.
Neznam sto se trudis da im objasnuvas na partiskite slugi i dzandarskitr kodosi ama to e spidot gi tera da mislat deka se najjaki filmovi i izuzii vo mozokot im pravi ama zatoa koga se vo tesno sekogas se so krvavi glavi

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom