Mislam deka e poradi lošiot algoritam ili pak konstruktorot taka ja zamislil rabotata na uredot, bidejći potrebniot hardver klimata veće go poseduva što i go dokažuva na ladenje.Pa koga bese 50 i trebase saat dva za da postigni zadadena kade trosese i po 700-800w i posle toa sleguvase na 265w ko zakocena i taka terase podolg period od vreme na vreme odese do kaj 350 pa pak nazad na 260tina i veke vecerta posle 20:00 pagase i do 165w i taka terase do izklucuvanje vo 23:00 .
Sepak najbitno za mislenje e sto voopsto mozi na ladenje da modulira nisko a na greenje ne ,odnosno ne pod 500w koe go potvrdi i ovlasteniot servis , sepak e istiot ured ,kako?
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Inače normalno e na ladenje da odi od 100 do 150W podole ili kaj tebe da se vrti okolu 300W. Vo praksa kako korisnici ne možeme da gi postigneme deklariranite min i max vrednosti od laboratorija, na primer na greenje koristenje na max fan non stop što e neprijatno.....
Eve primerov so HAIER, na ladenje odi do 265W, deklarirano 300W, navečer nadvor 24 C vnatre 25 C, ventilatorot nadvor edvaj vrti, vnatre na tivok mod (na ladenje min se postiga so najmala brzina na turbina, a na greenje so najvisoka). Istata brzina na nadvorešniot ventilator na greenje ne saka da ja koristi i ne sleguva pod 420W, koga bi ja koristel bi sleglo sigurno pod 300W, no taka sakal konstruktorot da klimata sekogaš isfrla topol vozduh ne podele od 41-42 C. Takva im e koncepcijata i na poskapite modeli. Mojava e deklarirana na min 400W, taka i raboti. Na primer HAIER FLEXIS 12-ka čini 42,000den ima EEV i se što treba za niska modulacija deklarirana e na greenje na 500W min.