Крај на Европската цивилизација....

Член од
22 август 2022
Мислења
554
Поени од реакции
1.805
Што и да се случува, не е само со Европа, туку и со целиот свет.:( Демографијата, држава по држава опасно се нарушува. Историја имаме учено за големата преселба на народите. Еве го сега пак.

Во многу држави, животот за мештаните се прави неподнослив и на нивно место се носат други државјани. Носат Сиријци рецимо, им даваат апсурдна државна помош, истовремено носат мерки за мештаните кои ги осиромашуваат.

Последниве, пак, приморани, молат на други граници и рушат демографски профил и економија на друга држава, овие на друга и така, едно по едно, миц по миц, вовче. И така, малку по малку, многу малку останаа свои на своето и идентитетот, расната убавина и разновидност на еден народ почна да се губи последниве 10+години.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.472
Поени од реакции
24.711
Што и да се случува, не е само со Европа, туку и со целиот свет.:( Демографијата, држава по држава опасно се нарушува. Историја имаме учено за големата преселба на народите. Еве го сега пак.

Во многу држави, животот за мештаните се прави неподнослив и на нивно место се носат други државјани. Носат Сиријци рецимо, им даваат апсурдна државна помош, истовремено носат мерки за мештаните кои ги осиромашуваат.

Последниве, пак, приморани, молат на други граници и рушат демографски профил и економија на друга држава, овие на друга и така, едно по едно, миц по миц, вовче. И така, малку по малку, многу малку останаа свои на своето и идентитетот, расната убавина и разновидност на еден народ почна да се губи последниве 10+години.
kade toa?

posto u afrika ne e taka, tamu gi brkaat kolonizatorite. vo azija isto uste na granica gi reshavaat izbeglicite pogotovo ako se stoka od druga religija. vo juzna i centralna amerika uglavno gi pustaat da pominat do usa i kanada ili eventualno ako najdat rabota da ostanat, socijalna pomos nema. tamu zborat uglavno ist jazik i se ista religija imaat i zaednicka istorija vo mnogu slucaevi pa pak nema tolku pomos i zhalenje. vo aus gi vrakame u azija na ostrov kade ziveat vo nesto nalik moderen konc kamp i gi "procesirame" so godini pa najcesto se otkazuvaat sekako...

Член од
22 август 2022
Мислења
554
Поени од реакции
1.805
Знам за еден куп Германци што отидоа Америка, Канада се наполни со Персијци, Турците исто многу се иселуваат...

Религија е едно, демографска структура е друго.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.472
Поени од реакции
24.711
Знам за еден куп Германци што отидоа Америка, Канада се наполни со Персијци, Турците исто многу се иселуваат...

Религија е едно, демографска структура е друго.
se slagame de, eu i usa propagaat. persijci i germanci pa i turcite se sosema ok doselenici (zboram za turci vo preku okeanskite drzavi, kade bile provereni pred da se doselat vo eu e druga kasta) samo sto tamu im se naselija i eden kup latinosi i crnci preku meksiko.

Член од
22 август 2022
Мислења
554
Поени од реакции
1.805
se slagame de, eu i usa propagaat. persijci i germanci pa i turcite se sosema ok doselenici (zboram za turci vo preku okeanskite drzavi, kade bile provereni pred da se doselat vo eu e druga kasta) samo sto tamu im se naselija i eden kup latinosi i crnci preku meksiko.
И Турција прими многу бегалци. И тоа веќе си влијае.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.472
Поени од реакции
24.711
И Турција прими многу бегалци. И тоа веќе си влијае.
turcija saka del od begalcite vo sirija.... planot im e da gi instaliraat kaj kurdite.

turcija se smeni so doaganjeto na vlast na erdogan. on sfati deka prosta i siromasna masa lesno se manipulira pa zatoa butka vrakanje na islamot vo turcija. negovoto ne pominuva vo pogolemite, pobogatite i obrazovanite delovi na turcija ama tie se malcinstvo. falese uste edna generacija na ataturkovi promeni tamu ama ete otvoreno opstestvo gi otvori kako pasteta bas koga se krsea kopjata. toa so ubistvoto na gadafi e vsusnost i krajot za eu i evropa. ovaa generacija ke bide posledna sto ke ima mir vo evropa.

dali usa i kanada ke padnat ke vidime doprva ama ni oni nemaat mnogu vreme.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.746
Поени од реакции
34.000
Капитализмот наводно го штити правото на приватната сопственост, ама па од друга страна, денешниот свет не е капиталистички.

Во капиталистичко општество вообичаено не ги прашуваат луѓето зошто сакаат да ги повлечат сопствените пари од банка.

Втор дел (десното видео).

• Хаха
Reactions: A__

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.746
Поени од реакции
34.000

Автоматски споено мислење:

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.317
Што и да се случува, не е само со Европа, туку и со целиот свет.
Генерално најопфатена со вакви деградации е европската цивилизација, поготово западно европската или да речам пан-атланската.

Член од
3 јануари 2023
Мислења
8.996
Поени од реакции
5.700
Во Австрија сум веќе подолго време,
па си земам за право да направам компарација
на времето и населението од тоа време и денес.
...
Тогаш, на почетокот, секој еден нацист
(а австријци се нацисти во душа)
без никакви последици ќе ти речеше:
„Scheiß Ausländer“.
Тогаш, турци и балканци беа со најтемен тен на кожа.
...
Денес, ми паѓа жал за „нацистиве“
кога гледам како си ја губат татковината
и само тивко, со рака преку уста, прошепотуваат:
„Scheiß Ausländer“, инаку казна парична следува.
Денес, сме ние (балканците)
дел од населението со посветол тен,
а ТИЕ, уште потемните, станаа помногубројни.
Ние „посветлите“ полека изумираме,
а млади „темнокожци“ ќе ми ја плаќаат пензијата,
ако даде Господ да ја доживеам...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.746
Поени од реакции
34.000
Никогаш не била бојата проблемот, туку „културните“ разлики... На пример:

Shahbaz

Транс Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
530
Поени од реакции
1.096
а млади „темнокожци“ ќе ми ја плаќаат пензијата,
ако даде Господ да ја доживеам...
Не само што ќе ти ја плаќаат пензијата, туку афрички доктор ќе те лечи ако се разболеш, сомалиски џандар ќе се грижи за твојата безбедност, замбиски нуклеарен физичар ќе ја одржува нуклеарната централа, а еден куп арапски научници ќе развиваат нови технологии за новиот милениум. Којзнае колку аир ќе видиш во пензиските денови со ваков прогрес!

Никогаш не била бојата проблемот, туку „културните“ разлики... На пример:
Откога ќе ја попримат европската култура, ќе станат европјани, ќе компонираат европска музика, ќе пишуваат европска поезија, ќе развиваат европска наука и технологија. Само треба малку време, треба да се стрпиме.

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.317
Не само што ќе ти ја плаќаат пензијата, туку афрички доктор ќе те лечи ако се разболеш, сомалиски џандар ќе се грижи за твојата безбедност, замбиски нуклеарен физичар ќе ја одржува нуклеарната централа, а еден куп арапски научници ќе развиваат нови технологии за новиот милениум. Којзнае колку аир ќе видиш во пензиските денови со ваков прогрес!

Откога ќе ја попримат европската култура, ќе станат европјани, ќе компонираат европска музика, ќе пишуваат европска поезија, ќе развиваат европска наука и технологија. Само треба малку време, треба да се стрпиме.
Трпение спасение. Тешки ќе бидат само првите неколку векови, после тоа Европа ќе стане ѓоа Сахара и решено е.

Kajgana Shop

На врв Bottom