kade toa?Што и да се случува, не е само со Европа, туку и со целиот свет. Демографијата, држава по држава опасно се нарушува. Историја имаме учено за големата преселба на народите. Еве го сега пак.
Во многу држави, животот за мештаните се прави неподнослив и на нивно место се носат други државјани. Носат Сиријци рецимо, им даваат апсурдна државна помош, истовремено носат мерки за мештаните кои ги осиромашуваат.
Последниве, пак, приморани, молат на други граници и рушат демографски профил и економија на друга држава, овие на друга и така, едно по едно, миц по миц, вовче. И така, малку по малку, многу малку останаа свои на своето и идентитетот, расната убавина и разновидност на еден народ почна да се губи последниве 10+години.
se slagame de, eu i usa propagaat. persijci i germanci pa i turcite se sosema ok doselenici (zboram za turci vo preku okeanskite drzavi, kade bile provereni pred da se doselat vo eu e druga kasta) samo sto tamu im se naselija i eden kup latinosi i crnci preku meksiko.Знам за еден куп Германци што отидоа Америка, Канада се наполни со Персијци, Турците исто многу се иселуваат...
Религија е едно, демографска структура е друго.
И Турција прими многу бегалци. И тоа веќе си влијае.se slagame de, eu i usa propagaat. persijci i germanci pa i turcite se sosema ok doselenici (zboram za turci vo preku okeanskite drzavi, kade bile provereni pred da se doselat vo eu e druga kasta) samo sto tamu im se naselija i eden kup latinosi i crnci preku meksiko.
turcija saka del od begalcite vo sirija.... planot im e da gi instaliraat kaj kurdite.И Турција прими многу бегалци. И тоа веќе си влијае.
Втор дел (десното видео).Капитализмот наводно го штити правото на приватната сопственост, ама па од друга страна, денешниот свет не е капиталистички.
Во капиталистичко општество вообичаено не ги прашуваат луѓето зошто сакаат да ги повлечат сопствените пари од банка.
Генерално најопфатена со вакви деградации е европската цивилизација, поготово западно европската или да речам пан-атланската.Што и да се случува, не е само со Европа, туку и со целиот свет.
Не само што ќе ти ја плаќаат пензијата, туку афрички доктор ќе те лечи ако се разболеш, сомалиски џандар ќе се грижи за твојата безбедност, замбиски нуклеарен физичар ќе ја одржува нуклеарната централа, а еден куп арапски научници ќе развиваат нови технологии за новиот милениум. Којзнае колку аир ќе видиш во пензиските денови со ваков прогрес!а млади „темнокожци“ ќе ми ја плаќаат пензијата,
ако даде Господ да ја доживеам...
Откога ќе ја попримат европската култура, ќе станат европјани, ќе компонираат европска музика, ќе пишуваат европска поезија, ќе развиваат европска наука и технологија. Само треба малку време, треба да се стрпиме.Никогаш не била бојата проблемот, туку „културните“ разлики... На пример:
Трпение спасение. Тешки ќе бидат само првите неколку векови, после тоа Европа ќе стане ѓоа Сахара и решено е.Не само што ќе ти ја плаќаат пензијата, туку афрички доктор ќе те лечи ако се разболеш, сомалиски џандар ќе се грижи за твојата безбедност, замбиски нуклеарен физичар ќе ја одржува нуклеарната централа, а еден куп арапски научници ќе развиваат нови технологии за новиот милениум. Којзнае колку аир ќе видиш во пензиските денови со ваков прогрес!
Автоматски споено мислење:
Откога ќе ја попримат европската култура, ќе станат европјани, ќе компонираат европска музика, ќе пишуваат европска поезија, ќе развиваат европска наука и технологија. Само треба малку време, треба да се стрпиме.