Беа и останаа, најкомуњарската партија што постоела до сега.Затоа ли ќутеше мицко кога се случи ова, и таму ли ги има брцнато рачињата во медот
Шупак невиден, В нема од ВМРО во него.
Прегледај го приврзокот 390484
Мислам ти ја разбирам поентата. Претпоставувам твојот аргумент е дека поради тоа што Македонците не се сложни и обединети и тргаат на сите страни, до овде стигнавме.Со вака сложни, освестени Македонци, на Македонија ич не ѝ е потребен душман. Самите ќе се дотепаме.
Да, и ВМРО-ДПМНЕ ги кандидираше за пратеници тие 8мина што гласаа за уставни измени, пред да гласаат. Па тоа не го прави помалку срам за партијата.Колку треба да си глуп од 0 до Богдан Илиевски за да сфатиш дека Апасиев ја рекламираше оваа ПРЕД (на што сведочат датумите) да го изврши предавството?
Промените почнуваат од дома: саглам домашно воспитување, градње лично достоинство и самосвест, интегритет. Ако ги учиме децата да не ебаваат никого, и да ја користат секоја можност да ќарат нешто, доаѓаме до оваа реалност. Звучи клише, знам. Полесно е да се шитнеш и да чекаш некој друг да ја опраи работата.Мислам ти ја разбирам поентата. Претпоставувам твојот аргумент е дека поради тоа што Македонците не се сложни и обединети и тргаат на сите страни, до овде стигнавме.
Но јас сметам дека не треба да очекуваме Македонците да се обединат(OBE DI NIME).
Наместо тоа, треба да се стремиме да впиеме и присвоиме општествени вредности кои на крај ќе доведат до подобра држава.
Некои од тие вредности се, пример, индивидуална слобода и индивидуална одговорност, права и закони за индивидуите(луѓето) а не за групи на луѓе(права за мажите, права за жените, права за ниските, права за педерите).
Друг проблем е што во Македонија се разви култура на потполно откажување од политичко дејствување.
Се разви култура каде "јас немам за никој гласано" и "мене не ме интересира политика" претставуваат сигнализирање доблест.
И од ова следи фактот што луѓето не се доволно информирани политички и успеваат да се излажат со исти финти како во 2016, и денес повторно слушаме "нема правда нема мир", и денес се лажиме со луѓе кои практично(што се вели зборот) го донесоа црпко на власт.
Мора ова да го смениме.
Мора "мене не ме интересира политика", "немам јас никогаш гласано за никој", "сите се исти" да престанат да бидат норма.
Мора наративот дека "само со протести се решаваат проблемите" да престани да биди норма.
Еве, на пример, овој наратив нека почне да биде норма: "Држава не се гради само на протест, туку се гради кога секојдневно и индивидуално секој човек ќе се конфронтира со државата, администрацијата и ќе си ги бара своите права во неговиот округ на живеење".
Па генерално да, го делиме истиот сентимент, само со надополнување дека одржувањето на сопствената чест и достоинство немаат никаква врска со "дали ебаваме(се секираме за други) или не".Промените почнуваат од дома: саглам домашно воспитување, градње лично достоинство и самосвест, интегритет. Ако ги учиме децата да не ебаваат никого, и да ја користат секоја можност да ќарат нешто, доаѓаме до оваа реалност. Звучи клише, знам. Полесно е да се шитнеш и да чекаш некој друг да ја опраи работата.
Мислам дека имаат.ако сакаш да те почитуваат, треба да го заслужиш тоа, a и да покажеш со пример како се изразува почит. Секирањето за други е емпатија. И таа се учи од мали нозе. А петкашите можат да бидат и себични, напувани гомна чие его го хранат тато и мама.Па генерално да, го делиме истиот сентимент, само со надополнување дека одржувањето на сопствената чест и достоинство немаат никаква врска со "дали ебаваме(се секираме за други) или не.
Еј не збори така. Левица не плаќала овде да коментираме. Ја на пример 800 евра зеам месечно од Апасиев за да размислам дека немам мозок како грашок да гласам за дпмне.Не пишете многу, куртон партијата ќе ве стаи на список.
Автоматски споено мислење:
Беа и останаа, најкомуњарската партија што постоела до сега.
И не само тоа, собранието од 27 ми април 2017 наваму е нелегално: не гласаа доволен број на луѓе за талат а и нема записник од таа седница.Па реално ние се испочитувавме себеси во 2016 година и гласавме како што гласавме, тоа што албанците прекршија мајски договор и ни го сменија името не беше наша одлука, сдс како губитници ги направија овие пиздарии, барем во ова сме си чисти.