Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.624
Поени од реакции
9.241
...доврши ја реченицата, заборави да напишеш КОЈА татковина? Македонија! ли?
инаку колку памтам, денешен датум 11.09.2001 треба да се памти и спомне, но самото заборавање ми дава до сомневање дека токму најголемата сила на светот самата си направи харакири!
Што да спомнат? Сауди Бинладин Груп градат на големо, гајле си немаат.

Bin Laden was the 17th of 52 children of construction magnate Muhammad Awad bin Laden, an immigrant from neighboring Yemen, who ran the company Saudi Binladin Group.
Muhammad Awad bin Laden became a billionaire by building his company into the largest construction firm in the Saudi kingdom.

Последно уредено:
Член од
12 декември 2010
Мислења
10.627
Поени од реакции
11.689
Левица нема став а поготово не муда пошто е составена од прогресивни пичкици, и да смени си го аватарот со време забранет е у партија !!!
Ама затоа масното ткиво цврст на ставовите :pos:

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
...доврши ја реченицата, заборави да напишеш КОЈА татковина? Македонија! ли?
инаку колку памтам, денешен датум 11.09.2001 треба да се памти и спомне, но самото заборавање ми дава до сомневање дека токму најголемата сила на светот самата си направи харакири!

...а бе види ваму како да ти кажам, прво ниту си бил присутен ниту знаеш што се разговарало, друго треба да знаеш што значи „дипломатија“ или да се однесуваш дипломатски и цивилизирано, а не како Кунта Кинте, инаку му замерувам на килото гел што го става на коса, глупата насмевка и што вергла исти реченици и израз „час поскоро“ ...но не може да се биде совршен нели за споредни работи, но за главното ќе видиме дали ќе си стои на зборот и на кој начин ќе биде дипломат и ќе го одржи ветувањето на најбезболен начин!
Колку избори треба да изгуби за да се тргне од водење на партијата? Нели нешто ти кажува дека не го бива човекот?
Во самата партија фракции се креираат пошто членството не е задоволно од него.
Арсовска они ја поставија, ги фати како крадат пари сега не им чини.

се чудам како после сите ќутни бутни работи што ги направи дпмне има сеуште луѓе што ги гласаат, со 2 грама мозок.
Треба ти да одиш со Пандов главниот на патриотскиот институт :pos:
Чашка ракија и песни на фб, а во живо со наведната глава. Нели со багер и он на протест ќе идеше :vozbud:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.594
Neznam so se bunite. Pokraj drugoto ko krsevte i ko lupavte sakavte i reformirano VMRO. E pa ete, reformirano e, so e problemot.
Ne vi ispadna kako sto se nadevavte.
Nekako mnogu raboti ne vi ispadnaja kako so se nadevavte, vsusnost niti edna :pos: .
да баш ми е криво гомноно Груевски што го тргнаа, али еве сега можеме да се радуваме - ќе се врати, а заузврат уставни измени ќе обезбеди

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.383
Поени од реакции
24.091
да баш ми е криво гомноно Груевски што го тргнаа, али еве сега можеме да се радуваме - ќе се врати, а заузврат уставни измени ќе обезбеди
Znaci se ke bidi isto samo malce so si poigravme so ustavot, imeto i taka nekoj nebitni raboti.
Se na se super ispadna, mnogu mudro izigravte, nema zbor tuka.
I posle kazi kako coek da ne vi reci Trkala edni glupi. Aj kazi kako :cautious:

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.798
Поени од реакции
8.542
...се знае кој е денес во Влада и кој е позиција и одговара за сите срања направени против Македонија, човекот ниту не е во Собрание, а е крив за се :pos:
Еве кажи ми дали не е крив за пописот?

Дали пописот го почнаа оригинално без никаква организација, и заедно со пандемијата беше пред пропаст?
Дали Мицко не им направи договор да го одложеле за 3 месеци, али шиптaрите да можат да си продолжат онлајн да се "попишуваат"?
Дали после не повика на попишување и не ги призна резултатите?

Ме мрзи можам да направам цела листа:

Избори 2020:
  1. Исполнување на желбата на СДС да се има избори на сред пандемија за да се намали излезноста.
  2. Дозволува Рашела да биде сменета и после преку Труд и Социјала СДС да тераат "Ковид" поткуп.
  3. Со миниситер за внатрешни работи, СДС си прави што сака на терен.
  4. Со претседател на изборна комисија, СДС си прави чист фалсификат со паднати сервери каде што после тоа одеднаш СДС почнунуваат нагло да добиваат зголемен број на гласови.
  5. Признавање на резултатите без ниту еден приговор и гласање на нивните претставник во изборна комисија против секој приговор.
Па саботирање на сите протести до сега, сите до еден.
Само саботажата на изгласувањето на недоверба на влада.

СДС што си се криви си се криви али сега да не се правиме на слепи што прават овие веќе 8 години, каде што буквално 80% од трудот им оди на чистење на просторот за СДС и смирување на ситуацијата.

Еве да те прашам, ДПНЕ држи скоро комплетна локална власт во државава, дали е само ДПНЕ криво за 300 милиони евра задолжувањето на локално ниво или и СДС се криви зошто преку влада им ги одобруваат задолжувањата?

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.624
Поени од реакции
9.241
Член од
20 септември 2022
Мислења
1.882
Поени од реакции
7.167
Не е ова тој на сликата, Зуди Енузи Кока е брат на овој на сликата.
СМРДСМ се подготвува да изгласа нов Закон за амнестија со кој бројна партиска војска на ДУИ ќе биде пуштена од затворите за да се припреми за Парламентарните Избори.

По патот на Груевски...

Kajgana Shop

На врв Bottom