Телефон vs. Телефон - Тема за споредби, искуства и препораки

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Прегледај го приврзокот 389981

4 пати подобар
4 пати подобар
4 пати подобар
4 пати подобар

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

A kako ce beshe da si pojdish na OCEN lekar??
mozam i nekoj da ti preporacam!

Pishuvam za Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ vs Samsung Galaxy S23
A toa ULTRA nikade ne se spomna tuku S23+

Isto taka ako napravish sporedba izmedju Redmi Note 12 Pro+ vs Samsung Galaxy S23 plus ce vidish deka i tuka Xiaomi skoro vo se e podobar!!!!
AMA zatoa 3x poevtin!

Ocen Lekar
Ocen Lekar
Ocen Lekar
Ocen Lekar

Автоматски споено мислење:

Ako kupam 5G telefon mozam li da go ogranicam da ne ja koristi taa mreza? Seriozno e prasanjeto
Da

Bevorzugter-Netztyp-Android-Motorola-5G-768x702.jpg

Последно уредено:
A toa ULTRA nikade ne se spomna
Мхм:
Тоа U е замена за + според логиката на @vouager :pos: :pos: :pos: :pos:
ама ултрата е дефинитивно со најдобрата камера што сум ја видел во животот!
Со твоите зборови:
Ocen Lekar
Ocen Lekar
Ocen Lekar
Ocen Lekar
:pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Poshto drugarcevo ja izbrisha mojata posledna poraka,

Da prijatele, koj dobro cita i dobro ce razberi!
Ne samo polovicno i toa shto ti odgovara kako i cico Zaev so negovite videa.

Znaci jas bi kupil vo sekoe vreme Xiaovi Note 12,13 Pro a Samsung nikogash!!!
Od moe iskustvo, Samsung ne izdrzhuva ( imam barem 10 ovde i site do crknati maticni ili Displays i nitu eden ne e od voda ili padjanhe oshteten) nikogash kolju i Xiaomi ili Huawei.

A i toa so "drapaj si gazot" 200 Mp Kamera sporedeno so Xiaomi 13+ Pro e samo minimalna prednost ( Da! Ima povejce testovi na internet) ama zatoa vo cenata 2:1
A pa za Xiaomi 13 Ulta i da ne ni zboruvam!

Taka da na krajot od denot pak se raboti za toa:
Sakam da se kurcam v kafic pred drushtvo, ili imam potreba od tolku minimalni finesi koi shto koshtaat tolku mnogu!

Последно уредено:
Poshto drugarcevo ja izbrisha mojata posledna poraka,

Da prijatele, koj dobro cita i dobro ce razberi!
Ne samo polovicno i toa shto ti odgovara kako i cico Zaev so negovite videa.

Znaci jas bi kupil vo sekoe vreme Xiaovi Note 12,13 Pro a Samsung nikogash!!!
Od moe iskustvo, Samsung ne izdrzhuva ( imam barem 10 ovde i site do crknati maticni ili Displays i nitu eden ne e od voda ili padjanhe oshteten) nikogash kolju i Xiaomi ili Huawei.

A i toa so "drapaj si gazot" 200 Mp Kamera sporedeno so Xiaomi 13+ Pro e samo minimalna prednost ( Da! Ima povejce testovi na internet) ama zatoa vo cenata 2:1
A pa za Xiaomi 13 Ulta i da ne ni zboruvam!

Taka da na krajot od denot pak se raboti za toa:
Sakam da se kurcam v kafic pred drushtvo, ili imam potreba od tolku minimalni finesi koi shto koshtaat tolku mnogu!
:facepalm:
OK

Dali kje moze pomos ili nekoe vase mislenje. Koristam Iphone 11 i se razmisluvav da go menuvam. Razmisluvam okolu A34 i A54.

Dali kje moze pomos ili nekoe vase mislenje. Koristam Iphone 11 i se razmisluvav da go menuvam. Razmisluvam okolu A34 i A54.
Јас би одел на висока класа S ,според ценовниот ранг на ајфон 13/14. Пред да интегрираш од ИОС до Андроид направи си бекап од ИОС до ПЦто.

Земи Xiaomi Note 12 Pro, јас зедов обичен 12ка и е доста одличен. Самсунг имаат проблем со мрежата и при повик ми правеше проблем, т.е. не можев да се разбереме со соговорникот и заради тоа го сменав.
Имаат доста појаки вградени антени, софтверот не им е баш нај нај, ама еве јас се навикнав, камерата им е одлична, брзината во работата неуспоредливо подобра за разлика од Самсунг и имаш полнач во кутијата и 3.5мм Џек за слушалки.
Цената ти е пониска од Самсунг, а добиваш уред со карактеристики како флегшип телефон.

Користи некој Гугл пиксел, да каже лично искуство нешо а-у?

Здраво се мислам помеѓу Samsung A55 128 GB и Redmi Note 13 Pro 5g 256 GB. Ваша препорака.

Здраво се мислам помеѓу Samsung A55 128 GB и Redmi Note 13 Pro 5g 256 GB. Ваша препорака.

Нема тука што да се мисли, Redmi и oпшто кинески уреди се зимаат само кога хардверски се значајно подобри од брендовите кои имаат многу подобaр софтвер, како пример Pixel & Samsung

Тука тоа не е случај, така да A55. Ако сакаш уште подобра зделка и телефон кој е 90% блиску до A55, а значајно поевтин зимај A35. Единствено малце подобри камери има A55, ама за 30% разлика во цена не верувам дека се исплати.

Треба да е човек луд да даде+ 100 евра за ист/инфериорен уред vs a35, единствена разлика e малку подобра главна камера кај RN13P и A55 ама со кастом апликации, не фабричка.

вака на хартија самсугот делува малце подобро, ама рачунај некој работи ги нема на хартија како
повисока температура при работа на ексинос чипсетот, софтверски проблеми, повеќе блотвер софтверот зафака доста повеке гига а помала меморија има.

Редми е подобар уред. Самсунг е океј бренд но само кај попремиум уреди. Вака не знам колку вреди да се земе покрај кинезиве.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom