Strenght
Never Give Up!!
- Член од
- 24 април 2010
- Мислења
- 2.516
- Поени од реакции
- 1.824
За секој 1 македонец што краде има 1,000 од вас што крадат и за нив и за цела нивна фамилија.Најмали загуби на струја има во албанските средини, тоа го потврдува директорот на Евн, кој што вели дека повеќе загуба на струја имало во Битола него ли во Тетово.
Тоа де знаеше и лично македонци ми потврдиле дека краделе струја уште од дедо ноје и ќе крадат уште долго бидејќи имаат стари броила и внатре по дома, а албанците почнаа да крадат после 2001, особено во места попут Арачиново и Липково.
Сега на албанците им сменија броила, Липково после Слупчане ќе биде единствена општина со сите електронски броила и со загуба под 10%.
Еден македонец мајстор струјаџија ми се фалеше како местел на цела фамилија кабли за крадење струја.
Колешка македонка индиректно ми кажа дека крадат струја, се грее на термо печка, се лади на обична клима, сметките 1500-1600 денари.
Салтировски: Скопје регион со највисоки загуби на електрична енергија
Не е точно дека загубите на електрична енергија во мрежата се поврзани со етничката припадност на...kanal5.com.mk
Чисто да се знае кој му ја онади мајката на државата, од криминална приватизација па до денес.
Јас незнам на кој свет живееш али никој не верува во ова што го лупеташ.
Вие сте поим за криминал, корупција и непочитување на законите. Тука, во Косово и Албанија.
Како што се гледа најлош тип на народ ви живее во Косово, кој е дојден тука и ги прави истите проблеми.
Албанци староседелци овде далеку се разликуваат али тоа се помал број за жал. Такада мели што ке мелеш.
Сите ја знаеме реалноста, али проблемот е што сами од себе почнувате да бегате.
Сами се палете, крадете, затоа и иселеноста процентуално ви е поголема него кај Македонците.