Здравството кај нас

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Слушам сабајлево на вестите на радио пак споменуваат претреси во онкологија. Не ми е јасно што мислат да најдат на таквите претреси? Список со пациенти кои не ја добиле терапијата за која платиле илјадници евра? Тоа сигурно нема.
Не ја знам полициската работа, ама ми се чини во ваков случај дека само испрашување и добивање на признание од некој инволвиран е решение ...

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.631
Поени од реакции
8.450
Слушам сабајлево на вестите на радио пак споменуваат претреси во онкологија. Не ми е јасно што мислат да најдат на таквите претреси? Список со пациенти кои не ја добиле терапијата за која платиле илјадници евра? Тоа сигурно нема.
Не ја знам полициската работа, ама ми се чини во ваков случај дека само испрашување и добивање на признание од некој инволвиран е решение ...
Ili nekoj od vrabotenite da ja otvori ustata i da kazhi koj shto mafii pravel.Ama toa e teshko zatoa shto sekoj den kako kolegi se zaedno i pomili im se od pravdata.

A ne znaat deka so toa stanuvaat soucesnici i moralno i krivicno.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.483
Мене не ми е јасно која е поентата на претресите откако јавно се кажа прво дека ќе се претресува. Нели е логично прво да се претресува, па после да се обелоденува тоа?
Вака доказите би можеле да ги прекријат. :unsure:

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.462
Поени од реакции
7.826
Мене не ми е јасно која е поентата на претресите откако јавно се кажа прво дека ќе се претресува. Нели е логично прво да се претресува, па после да се обелоденува тоа?
Вака доказите би можеле да ги прекријат. :unsure:
Мене не ми е јасно како ти се осмелуваш воопшто да се сомневаш и пишуваш против луѓе кои 10г учеле, имаат официјални дипломи и децениско работно искуство :sneaky: .

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.633
Поени од реакции
6.444
Пабло Ескобар се родил во погрешна држава, да беше роден во Северен Фиром, ќе беше бог и батина
Ви Колумбија не го примиле во собрание, овде лесно би бил премиер или министер.

Член од
20 април 2023
Мислења
988
Поени од реакции
2.430
Мене не ми е јасно како ти се осмелуваш воопшто да се сомневаш и пишуваш против луѓе кои 10г учеле, имаат официјални дипломи и децениско работно искуство :sneaky: .
nema da ti uspeat obidive da im ukazesh kolku se licemerni, dzabe probuvash. treba CHOVECHISHTE da si za da priznaesh deka te izveale kako magare i deka si zgreshil.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.462
Поени од реакции
7.826
nema da ti uspeat obidive da im ukazesh kolku se licemerni, dzabe probuvash. treba CHOVECHISHTE da si za da priznaesh deka te izveale kako magare i deka si zgreshil.
Не ми треба мене признание, туку очекувам наредните глупости кога системот ќе ги почнува, да нема толкава поддршка бар од поинтелигентните, поученит. Односно да нема толку слепи верници, бидејќи системот преку нив ги имплементира своите цели, па да не мора да се тепаме со нив, за да го спречиме системот.

Со одредени луѓе морав да носам маска, за да се чувствуваат сигурно, но ако тие луѓе не дадоа согласност на мерките од системот, таквите загрозувачки мерки за нашето здравје, немаше да постојат и ќе бевме поздрава нација.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.483
Се срамам искрено да кажам дека сум колешка со вакви лица кои свесно убивале најтешко болни луѓе. Независно од нивноти искуство, образование и титула.

Тебе нели ти е досадно да се караш со мене? Или од што ти е досадно уживаш да го правиш тоа?

Член од
20 април 2023
Мислења
988
Поени од реакции
2.430
Не ми треба мене признание, туку очекувам наредните глупости кога системот ќе ги почнува, да нема толкава поддршка бар од поинтелигентните, поученит. Односно да нема толку слепи верници, бидејќи системот преку нив ги имплементира своите цели, па да не мора да се тепаме со нив, за да го спречиме системот.

Со одредени луѓе морав да носам маска, за да се чувствуваат сигурно, но ако тие луѓе не дадоа согласност на мерките од системот, таквите загрозувачки мерки за нашето здравје, немаше да постојат и ќе бевме поздрава нација.
toa e problemot, lugje od strav se paraliziraat, ne rabotat na svoite stravovi i osloboduvanjeto od niv. vo sushtina site raboti se sluchuvaat radi kukavichlukot na masata
Автоматски споено мислење:

Се срамам искрено да кажам дека сум колешка со вакви лица кои свесно убивале најтешко болни луѓе. Независно од нивноти искуство, образование и титула.

Тебе нели ти е досадно да се караш со мене? Или од што ти е досадно уживаш да го правиш тоа?
ja mislam deka uziva koga gleda kako si gi jadete gomnata shto ste gi isfrlile niz minatoto. a bogami i ubav proces e toa za gledanje. posho ti si taa shto opravduvashe fashizam i go braneshe onoa grevon filipche.
lele pa koa kje mi tekne aplauz koa mu chukaa, nenormalni kravi nepismeni.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.462
Поени од реакции
7.826

Не ми е целта да се карам со било кого, бидејќи немам корист од тоа. Прочитај го погорниот пост и ќе сфатиш која ми е намерата. Значи ако вие со авторитет и знаење сте слепи верници во системот, не ги предизвикувате неговите присилни мерки, таквите како Рон (а ги има многу) нема да бараат по логори и да се убива народ во името на црквата, пардон државата.

ja mislam deka uziva koga gleda kako si gi jadete gomnata shto ste gi isfrlile niz minatoto. a bogami i ubav proces e toa za gledanje.
Не уживам, кога мои сограѓани не се среќни, задоволни и со потенцијал за напредок, бидејќи живееме во заедница и сите мора да сме што подобри човечки битија.

Член од
20 април 2023
Мислења
988
Поени од реакции
2.430
Не ми е целта да се карам со било кого, бидејќи немам корист од тоа. Прочитај го погорниот пост и ќе сфатиш која ми е намерата. Значи ако вие со авторитет и знаење сте слепи верници во системот, не ги предизвикувате неговите присилни мерки, таквите како Рон (а ги има многу) нема да бараат по логори и да се убива народ во името на црквата, пардон државата.

Не уживам, кога мои сограѓани не се среќни, задоволни и со потенцијал за напредок, бидејќи живееме во заедница и сите мора да сме што подобри човечки битија.
ok ne uzivash ama imash mala doza na zadovolstvo, ne e vozmozno da nemash. Go imash I was right kurchot :D

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.462
Поени од реакции
7.826
Go imash I was right kurchot :D
Врска ковид глупостите, бидејќи 100% бев сигурен што и како е и како ќе е, немам такво чувство. Такво чувство ќе имам на пример за работи кои не сум баш сигурен, на пример дека ќе искористат демек вонземјани дошле или дигиталната светска валута со која сите други валути би се поврзале. Е тогаш, да, на Рон ќе му трубам над глава, дека фолијашите имаат погодок 10 од 10. :D

Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.483
Јбг и ние таквите сме пациенти.
И ние имаме у фамилија болни со карцином. Не сме имуни на тоа.

Член од
21 октомври 2016
Мислења
527
Поени од реакции
677
Исто јака шема на онкологија е како докторот ти ја кажува терапијата ама ја нема иако оди преку фзом освен ако не платиш 4000 евра за магично да ти стават потпис и да ја “добиеш“. Се злоупотребувало од сите страни, самите потписи од докторите за согласност биле со уцени и мито ако сакаш да ти ја препишат и одобрат воопшто...

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.491
Поени од реакции
23.482
Мене најлудо и најсуреално ми е постоењето на """дополнителна дејност""" во јавното здравство. Тоа значи ако пример во ГОБ за термин за операција на кила се чека 6 месеци, ако платиш приватно ќе се ослободи сала и тим за една недела. И сето ова е легално.

:brlav:

Kajgana Shop

На врв Bottom