Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.585
Поени од реакции
6.322
Нема спас за овој тим. Самиот факт што се браниш 90 минути и што пристапот ти е љангарски е доволна слика дека ништо не е сменето, а и нема ни да биде во догледно време. Си ги мериме куровите со Арсенал, Ливерпул, Сити, а играме победно и од Лутон. А фановиве овде пишуваат како сме немале среќа и ни избегала победа за милиметар. Па и да победевме, тоа немаше да смени ништо, Арсенал секако ќе заврши 10 места над нас сезонава. Зашто дечките знаат што прават, клубот има визија, правилно погодени трансфери...
А јунајтед во догледни години нема да достигне такво ниво. Можеби во резултатска смисла да, но во смисла на доминација, на игра во која секоја утакмица ќе одиме максимално на победа... тоа не гледам кога би се случило.
Не измисли топла вода Тен Хаг, тој бил рецептот против Арсенал во гости од кога знам. Препушти им ја топката и полни ги на контри. Арсенал го гради овој тим 4 години, Јунајтед со Тен Хаг една. Моментално имаат по изграден тим (по замислите на менаџерот) од нас. Има уште доста работи за средување во составот а и управата не му ја олеснува работата со позајмици + Еванс.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.631
Поени од реакции
5.352
Колку играчи играа пред него за тие 4?
Колку што се сеќавам не јадевме црвен картон сеуште така што во овие 360 минути постојано пред него играа 10 играчи.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.568
Поени од реакции
66.229
Не измисли топла вода Тен Хаг, тој бил рецептот против Арсенал во гости од кога знам. Препушти им ја топката и полни ги на контри. Арсенал го гради овој тим 4 години, Јунајтед со Тен Хаг една. Моментално имаат по изграден тим (по замислите на менаџерот) од нас. Има уште доста работи за средување во составот а и управата не му ја олеснува работата со позајмици + Еванс.
Не беше денес баш така. Арсенал едно време ни ја препуштија топката, па имавме дури 67% посед, благодарение на Онана, на кого никако не можеа да му играат пресинг.

Но јебига, денес разлика ја направија центиметри. Тука ке имаше хвалоспеви да не излезеше дека Гарначо е во офсајд. Проблемот е што половина тим е повреден, 3 центарбекови се повредија, двата леви бека аут, и место да правиме замени кои би имале влијание врз резултатот, како што правеше Арсенал, ние внесовме 4-ти и 5-ти избор, и мораше Ериксен да игра дупло од што има кондиција, обично 60 минути, плус додај го мртвиот Марсијал на ова. Цел концепт на игра падна кога излезе Мартинез.

Ако едно нешто ме радува денес од она кратко што го видов, тоа е Хојлунд. Не се плаши да влезе во дуел, знае да задржи топка, игра пресинг, комплетна разлика од Марсијал.

Оваа интернационална пауза можеби дојде во право време за Јунајтед, да се изладат малку главите, и се надевам дека потоа Хојлунд и Амрабат ке ги гледаме во прв состав. Со одбранава има да се крпиме масовно, зашто за 17 дена играме против Баерн на гости. Линделоф кривеше прееска, со Мартинез не знам каква е работата, ама не ми делува добро ни со него.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.585
Поени од реакции
6.322
@vidooq да ама заразлика од Арсенал кој поседот го имаа на наша половина, нашите од тие 67%, 60 веројатно биле на 30 метри околу Онана.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.726
Поени од реакции
22.711
Овде ке биде проблем... играч и тренер што почнат јавно да се препукуваат, пиши пропало.

Исти циганот Погба и Лингард тројцата циркузанти, се се сликаа со звучници си мислиш славеа Лига на Шампиони, остана уште тој од браќата цигани, се надевам до зимата.

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
Се надевам дека за мечот со Брајтон ќе бидеме комплетни. Хојлунд дава друга димензија во нападот. Не ме загрижува поразот, колку што ме загрижуваат повредите. Да видиме и што ќе понуди Амрабат.

Да беше победа со голот на Гарначо, овде ќе го величевме ЕТХ. Тоа е. Добра идеја имаше ЕТХ. Арсенал не беше ништо посебен. Играа колку што им дозволивме, а ние како и секогаш на Емирати чекавме контри и шанса за гол.

Одбраната ни е десеткувана и тука е маката во моментов. Од Варан-Мартинез-Шо, дојдовме на Мегваер-Еванс-Далот.

Sent from my SM-A750FN using Tapatalk
Реално и трезвено гледање на ситуацијата. Ќе го напишев истово да не беше твојот пост. Некако многу паники се креваат после само 4 кола, со 2 гостински порази од кои Тотенхем и Арсенал во гости...
Убеден сум дека полека ќе се свртат резултатите во наша корист. Со Амрабат и Хојлунд ќе е далеку подобар тимот.
Само да не се деси потоп со повредиве. Само тие можат да ја однесат сезонава во непосакуван правец.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.720
Поени од реакции
43.768
Не беше денес баш така. Арсенал едно време ни ја препуштија топката, па имавме дури 67% посед, благодарение на Онана, на кого никако не можеа да му играат пресинг.

Но јебига, денес разлика ја направија центиметри. Тука ке имаше хвалоспеви да не излезеше дека Гарначо е во офсајд. Проблемот е што половина тим е повреден, 3 центарбекови се повредија, двата леви бека аут, и место да правиме замени кои би имале влијание врз резултатот, како што правеше Арсенал, ние внесовме 4-ти и 5-ти избор, и мораше Ериксен да игра дупло од што има кондиција, обично 60 минути, плус додај го мртвиот Марсијал на ова. Цел концепт на игра падна кога излезе Мартинез.

Ако едно нешто ме радува денес од она кратко што го видов, тоа е Хојлунд. Не се плаши да влезе во дуел, знае да задржи топка, игра пресинг, комплетна разлика од Марсијал.

Оваа интернационална пауза можеби дојде во право време за Јунајтед, да се изладат малку главите, и се надевам дека потоа Хојлунд и Амрабат ке ги гледаме во прв состав. Со одбранава има да се крпиме масовно, зашто за 17 дена играме против Баерн на гости. Линделоф кривеше прееска, со Мартинез не знам каква е работата, ама не ми делува добро ни со него.
Мартинез е сликан како се движи нормално и заминува со Гарначо за Аргентина, па најверојатно е добар.

Ептен ми е жал што го изгубивме мечот на начинот на кој го изгубивме, но тоа е фудбалот. Со Хојлунд, Амрабат, па и подсреден Маунт тимот има простор да напредува, па се надевам дека ќе се крене нивото после интернационалната пауза.

Ама целосно се сложувам дека паузата ќе ни дојде добро. Што ради повредите, што ради негативната енергија што се ствара околу клубов на стартот на сезонава. Освен што се искубивме со Волвс во прво коло, се друго е контра нас до сега.

Член од
6 септември 2021
Мислења
322
Поени од реакции
560
Реално и трезвено гледање на ситуацијата. Ќе го напишев истово да не беше твојот пост. Некако многу паники се креваат после само 4 кола, со 2 гостински порази од кои Тотенхем и Арсенал во гости...
Убеден сум дека полека ќе се свртат резултатите во наша корист. Со Амрабат и Хојлунд ќе е далеку подобар тимот.
Само да не се деси потоп со повредиве. Само тие можат да ја однесат сезонава во непосакуван правец.
Какво трезвено гледање бе?
1 коло со Вулвс ни самите не знаат како тепаа. Ги направивме Вулвс Сити таа утакмица. Башка шо имавме среќа шо не досудија пенал у 95та.
Со Форест дома исто за 5 минути 0-2 еј замисли... Ама битно нели 2 победи и треба трезвено да гледаме. Не сфаќам како не увидувате дека тимов ама апсолутно ништо не игра.

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
Какво трезвено гледање бе?
1 коло со Вулвс ни самите не знаат како тепаа. Ги направивме Вулвс Сити таа утакмица. Башка шо имавме среќа шо не досудија пенал у 95та.
Со Форест дома исто за 5 минути 0-2 еј замисли... Ама битно нели 2 победи и треба трезвено да гледаме. Не сфаќам како не увидувате дека тимов ама апсолутно ништо не игра.
Точно не игра.
Си слушнал за лоша форма?
Кој тим е константен од почеток до крај на сезона? Освен можеби Сити еве, иако и тие имаат падови, само помали.
Допрва ќе се крева нивото на квалитет на игра и тоа ме радува.

Она што го видов од Хојлунд денес ќе прави огромна разлика. Само да е здрав.
Онана е исто одлично засилување. Типот е звер и лидер каков сме немале во одбрана од времето на Видиќ. Убеден сум дека и Маунт ќе покаже зошто е донесен.
Автоматски споено мислење:

Тен Хаг е најдобриот тренер од сите кои беа до сега во пост Ферги ерата да бидеме реални. Човекот постави авторитет и ми се допаѓа реакцијата со Санчо. Не заборавајте дека Оле не стануваше од клупа да даде некој совет на играчите.Како што пишав претходно, со оглед на повредите очекував поголема доминација од Арсенал и да имавме малку повеќе среќа резултатот ќе беше поповолен. Е сега за добри резултати мора да се има и максимална подршка од управата. Не знам зошто требаше да се чека последниот ден од преодниот рок да се доведе Амрабат кога веќе условите беа договорени уште од јуни а и самиот играч сака да игра за Јунајтед. За утакмници како денешната беше и те како потребен. Мораше да се проба да се доведе еден одбранбен играч ( Тодибо или Павард) па макар и на позајмица.
Последните 5 6 години истата грешка, се чека 31 ви да се договори играч, а дотогаш поминати 4 5 кола од кои 2 утакмници изгубени. Верувам дека да сме комплетни со овие играчи овој Арсенал со оваа игра би го добиле 4 од 5 натпревари.
Како мислиш нема поддршка од управа? Сите трансфери се по негов амин направени. После Маунт, Онана и Хојлунд, кажано беше дека ради ФФП ќе се продава прво па ќе се носат замени.
Валда чекаа до последен ден дали ќе стигне понуда за продажба, за парите одма да ги реинвестираат во Амрабат, наместо да се заебаваат со позајмици, што на крај може и ќе испадне поскапо вкупно, отколку да го купеа.

Многу негативност се врти по форумиве и тука, а и на Ред Кафе. Па Јуајтед и во време на САФ играше на контри на тешки гостувања. А денес тука се кука дека не сме ги доминирале Арсенал... А непамтам дека некогаш имале помал посед дома со нас од ова денес - 55%.
Само мислам дека нашата фан база е баш позната по тоа, најмногу бидејќи е огромна па негативни критики колку сакаш.

Јас сум убеден после долго време дека се движат во права насока и полека се решаваат сите горки проблеми наследувани уште од времето на Мојс...
Да се надеваме дека и газдите ќе се сменат.
Тен Хаг е она што му фалеше на тимот и полека го гради новиот Јунајтед.

Ах како не беше Гарначо чекор поназад... Други муабети ќе се пишуваа.

Последно уредено:

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.881
Поени од реакции
6.942
Почист пенал, здравје! Штета што така го изгубивме натпреварот, беше печен за нерешено. Мајко мила што ни се случува со повредиве...можда конечно и ќе видиме некоја корист од репрез. пауза.
Инаку со она што Хојлунд го покажа за 20 мин, тука лежи голем потенцијал. Се надевам ЕТХ правилно ќе го води неговиот развој и за брзо Марсијал ќе биде продаден.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.436
Поени од реакции
11.353
Ако има купец, и овој наредна сезона ке јаде трансфер.

Тешко продажба, евентуално позајмица и тоа кога ние би исплаќале добар процент од платата

Мартинез е сликан како се движи нормално и заминува со Гарначо за Аргентина, па најверојатно е добар.

Ептен ми е жал што го изгубивме мечот на начинот на кој го изгубивме, но тоа е фудбалот. Со Хојлунд, Амрабат, па и подсреден Маунт тимот има простор да напредува, па се надевам дека ќе се крене нивото после интернационалната пауза.

Ама целосно се сложувам дека паузата ќе ни дојде добро. Што ради повредите, што ради негативната енергија што се ствара околу клубов на стартот на сезонава. Освен што се искубивме со Волвс во прво коло, се друго е контра нас до сега.
Интернационалната пауза може да значи поголем број на повреди, не идат на Бахмите да си го прчат

Точно не игра.
Си слушнал за лоша форма?
Кој тим е константен од почеток до крај на сезона? Освен можеби Сити еве, иако и тие имаат падови, само помали.
Допрва ќе се крева нивото на квалитет на игра и тоа ме радува.

Она што го видов од Хојлунд денес ќе прави огромна разлика. Само да е здрав.
Онана е исто одлично засилување. Типот е звер и лидер каков сме немале во одбрана од времето на Видиќ. Убеден сум дека и Маунт ќе покаже зошто е донесен.

Како мислиш нема поддршка од управа? Сите трансфери се по негов амин направени. После Маунт, Онана и Хојлунд, кажано беше дека ради ФФП ќе се продава прво па ќе се носат замени.
Валда чекаа до последен ден дали ќе стигне понуда за продажба, за парите одма да ги реинвестираат во Амрабат, наместо да се заебаваат со позајмици, што на крај може и ќе испадне поскапо вкупно, отколку да го купеа.

Многу негативност се врти по форумиве и тука, а и на Ред Кафе. Па Јуајтед и во време на САФ играше на контри на тешки гостувања. А денес тука се кука дека не сме ги доминирале Арсенал... А непамтам дека некогаш имале помал посед дома со нас од ова денес - 55%.
Само мислам дека нашата фан база е баш позната по тоа, најмногу бидејќи е огромна па негативни критики колку сакаш.

Јас сум убеден после долго време дека се движат во права насока и полека се решаваат сите горки проблеми наследувани уште од времето на Мојс...
Да се надеваме дека и газдите ќе се сменат.
Тен Хаг е она што му фалеше на тимот и полека го гради новиот Јунајтед.

Ах како не беше Гарначо чекор поназад... Други муабети ќе се пишуваа.
Што е крив Мојс жити се со еден ебан трансфер Фелаини што му го донесоа? :ROFLMAO:
Најмалку го подржаа него а доби најтешка задача

Последно уредено:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.791
Поени од реакции
11.376
Izlegoa ko da igraat na Alianz protiv Baern. Uprpani bea skroz sto e i ocekuvano za mentalno slab tim. Sezonava ne ocekuvam bukvalno nisto od timov, taka da top 10 ke bide super plasman.

Kajgana Shop

На врв Bottom