Ti menuvale lamela za 3500?Сетот го земав 6800 Мекарм италијанско..најевтин беше..Валео 8500,Лук,Сак итн уште поскапи..Пумпа 2200 ден. За рака 3500.
Прегледај го приврзокот 389272
Сменив сет ламела и пумпа на кумплуг,ја зимам од мајстор и ми се пали ова.. Алфа 147.Мајсторот ми кажа ја избушул,отворил немам појма што како турбината да не се збира уље демек не било добро,можело да ебе матер .. Дали може поради тоа да ја имам грешкава?
Исклучи ги абс сензорите на текалата, или ако има осигурач уште полесно, извадиго него и повози неколку дена да видиш дали е до тоа или не.Здраво
Претходно ви пишав за проблемот што го имав со корса д 1.3 дека ја губи силата при мали брзини, ми посочивте на дпф и егр.
Забележав дека предно тркало лево загрева многу повеќе од другите.
Итно мајстор ја провери, и заклучи дека абс пумпата не работи како шо треба односно трева нова, блокира тркалото.
Шо мислите дали проблемот шо го имав можи да бил од тркалото а не од дпф и егр и дали ако ова е проблемот со тркалото затоа и потрошувачката расти?
Или е нешто друго?
Здраво
Претходно ви пишав за проблемот што го имав со корса д 1.3 дека ја губи силата при мали брзини, ми посочивте на дпф и егр.
Итно мајстор ја провери, и заклучи дека абс пумпата не работи како шо треба односно трева нова, блокира тркалото.
Шо мислите дали проблемот шо го имав можи да бил од тркалото а не од дпф и егр и дали ако ова е проблемот со тркалото затоа и потрошувачката расти?
Или е нешто друго?
Не е сервис,човек што работи у своја гаража.Малку или многу?Ti menuvale lamela za 3500?
Koe toj majstor so ti rekol deka e abs pumpata ?Здраво
Или е нешто друго?
Кај алфата мора да се спушта цел преден трап , па се вади мењачот за да се смени ламелата. Обично никој не чепка без 100 евраНе е сервис,човек што работи у своја гаража.Малку или многу?
Да, може да е проблемот од блокирање на тркалото, и најверојатно е од тоа штом загрева. А зошто блокира тоа е друго прашање, може да е од АБС пумпата како што ти рекле (и тоа е најскапата можност), ама многу поголеми шанси се да е од самата кочница, шепата на дискот, довод на хидраулика и сл. Кај мајсторот (или смени го најпрво нека ти ја проверат шепата и клипчињата внатре дали блокираат, тоа е првата најверојатна причина.Здраво
Или е нешто друго?
Е дас де,ама затоа сега ми искочија други приблеми што ги немав. Ми јавуе грешка мотор,у прва и рикверц на поаѓање тресе..антифриз на дно..А кажи ми каде треба да фаќа кумплуг? Сега фаќа доле и како да е лабава педалата некако..?Кај алфата мора да се спушта цел преден трап , па се вади мењачот за да се смени ламелата. Обично никој не чепка без 100 евра
цитро, те издупил некој поштено. Сигурно ништо не поврзал како што треба кога монтирал, не го ни наштелувал кумплугот. Однеси ја у некој сервис да ја видат што и праел тој. А тоа шо го бушел турбото најчудно ми паднаЕ дас де,ама затоа сега ми искочија други приблеми што ги немав. Ми јавуе грешка мотор,у прва и рикверц на поаѓање тресе..антифриз на дно..А кажи ми каде треба да фаќа кумплуг? Сега фаќа доле и како да е лабава педалата некако..?
Treba da se ispusti vozduho a to se praj so polnenje na tubeto so glicerin od kaj menjacot. Zato ti fali glicerin. Treba kako so odpustas kumplug taka da trgnuva kolata da se dvizi.Е дас де,ама затоа сега ми искочија други приблеми што ги немав. Ми јавуе грешка мотор,у прва и рикверц на поаѓање тресе..антифриз на дно..А кажи ми каде треба да фаќа кумплуг? Сега фаќа доле и како да е лабава педалата некако..?
Тој Провери прво тоа, тркалото имаше 300 степени.Да, може да е проблемот од блокирање на тркалото, и најверојатно е од тоа штом загрева. А зошто блокира тоа е друго прашање, може да е од АБС пумпата како што ти рекле (и тоа е најскапата можност), ама многу поголеми шанси се да е од самата кочница, шепата на дискот, довод на хидраулика и сл. Кај мајсторот (или смени го најпрво нека ти ја проверат шепата и клипчињата внатре дали блокираат, тоа е првата најверојатна причина.