Ska Maniac
Бараба
- Член од
- 2 октомври 2013
- Мислења
- 11.668
- Поени од реакции
- 29.508
Во право си за се, скоро за се горе - доле се сложувам со тебе и не знам за што ме прозиваш.Зашто си толку сигурен дека баш вонземјаните што ќе се појават (не е прашање дали, туку кога), се нашите креатори?
Кој е твојот одговор, размислување, врска потеклото на истите тие вонземјани, како па тие се појавиле, кој е нивниот креатор? Ако нивниот креатор е некој универзален центар, зашто тој центар не би бил и нашиот креатор?
Врска сегашната историја знаеме дека победниците ја пишуваат и дека многу се манипулирало.
Ти ги спомнуваш мајмуните и човечката примитивност, дека вонземјани се мешале. Мене пологично, поприфатлива верзија ми е и претходно имало развиени човечки цивилизации, но поради некој катаклизмичен настан се си ибало мамата.
Бајден за 10см вода, најави ја започнува борбата против климатска криза (го нема зборот глобално затоплување), а тоа е потврда дека фолијашите повторно се во право за што следи. На толку погодени работи од фолијашите, поверно е дека намерно се спрема театар со вонземјани, отколку дека случајно се поклопува времето на нивното појавување со намерите на елитата.
Повеќе се надеваме на појава на "зелени", отколку да побараме слободно движење и истражување на Антарктикот. Додуша ко ќе ми текне дека прифативме со денови да сме затворени, а и да живееме во 15мин логори ни е ок, каков Антарктик какви бакрачи.
Можно е да не се, но тоа не го менува фактот дека оваа официјална историја што ја знаеме е лажна.
За нивниот креатор, еволуција или клонирање или што и да ги создало ќе зборуваме кога прво ќе се увериме 100% во нашето потекло. Има време за нив.
Мене и двете ми се логични . Првата теорија баш се поклопува со Анунаки и со " божествената интервенција и креација " на Пророкот. Втората пак се поклопува со митот за потопот зошто сите цивилизации го имаат тој мит, сите тврдат дека е случил пред 11 000 - 12 500 год пне. И сите тврдат дека знаењата за цивилизацијата ги имаат уште пред потопот.
И Bluebeam не го исклучувам. Сега од оваа гледна точка може само да чекаме да видиме како ќе се одвива официјалното представување на вонземјаните и во кој правец ќе оди истото.
За последното само ќе ти кажам дека чим сеуште има луѓе што идат по бајачки,гатачки, што гласаат за Грујо, Заев ...(било кој политичар) и веруваат дека тие работат за доброто на народот, нема што повеќе да се дискутира колку е заглупен народов а со тоа и целото човештво.
Автоматски споено мислење:
Младичу,Младиќу,
На „нетов„ веќе постојат достапни видео-записи од техничките можности за проектирање слики во самата атмосфера, а сликите, ајде погоди, ќе бидат токму „оние посакуваните„, каде секоја религија и нивните верници ќе можат да го видат својот „месија„...
Со оваа реченица сам си ја пови религијата во која што веруваш, а и не само твојата туку сите. Јасно и гласно кажа дека секој верник можем многу лесно да се изманипулра со еден холограм на Исус, Алах, Мухамед, Јахве, Ајша, Свети Сава ...
Автоматски споено мислење:
Каде ќе идете ?! Ќе колонизирате други планети или ќе идете во внатрешната шуплива земја ?! Можда ќе идете на тие континентите позади Антарктичкиот ѕид од мраз ?!Верните во Црквата ќе останат до крај верни на Бога и на учењето од Црквата, така што ќе прејдат во „илегала„, односно ќе битисуваат на дискретен начин, исселувајќи се надвор од цивилизацијава, дури и во времињата кога антихристот и неговите слуги ќе ја стекнал власта на ниво‘ од целава Земја.

Последно уредено: