Ф
Флеш
Гостин
Boker се кинески ножеви ?!Далеку е тоа од избор на квалитетни ножеви.
Избор имаат да, на кинески ефтини ножеви.
Последно уредено:
Boker се кинески ножеви ?!Далеку е тоа од избор на квалитетни ножеви.
Избор имаат да, на кинески ефтини ножеви.
Тоа што пишува "Boker" не значи ништо.
Прогуглај го моделот , види Гугл што ќе ти каже.А еве ти со фискална.... Оргинал бокер од Камуфлаж имам уше два кај брат ми .
Прегледај го приврзокот 388726
Ne se ovie boker orginal. Ova e navodno nekoj si pod brend"magnum by boker" nekoja niska klasa na nozevi.А еве ти со фискална.... Оргинал бокер од Камуфлаж имам уше два кај брат ми .
Прегледај го приврзокот 388726
Фала богу не сум бил сам во борбата против продавањето крш ножеви со крадење на лого.Ne se ovie boker orginal. Ova e navodno nekoj si pod brend"magnum by boker" nekoja niska klasa na nozevi.
Target grupa se tie na balkanot sto se niska klasa. Normalno deka i od tie sto se niska klasa kje sakat da zemat profit.
Kaj nas fejk roleksi se prodavat vo prodavnica so fiskalna ne pa za nozevi. Ednostavno takov e majdsetot na balkanot deka podobro da ima fejk nego li orginal.Фала богу не сум бил сам во борбата против продавањето крш ножеви со крадење на лого.
Има такви не ФБ еден куп....само треба да се направи претрага за моделот и толку.
А ова што ниско буџетни ножеви се продаваат во продавница со фискална е веќе проблем.
Јас правам и продавам ножеви.....знам какви се реакциите кај нас.Kaj nas fejk roleksi se prodavat vo prodavnica so fiskalna ne pa za nozevi. Ednostavno takov e majdsetot na balkanot deka podobro da ima fejk nego li orginal.
Nema kaj nas kvalitetni nozevi da se prodavat. Mozebi ima nekoj doneseno ama ne mu se isplakja da gi prodade i tesko kje gi prodade.
Edno noze victorinox 40 evra zemes da go objaves na fejsbuk marketplace i odma dobies od narodot 500 haha reakcii i 200 komentari
od klosari filozofi kako istiot noz navodno kupile go na bitpazar za 300 denara i go davale so pivo skopsko
Немој така , погоди болноНа Балканов веројатно најпопуларно хоби е одење во кафани.
правиш флип ножеви ?Јас правам и продавам ножеви.....знам какви се реакциите кај нас.
На Балканов веројатно најпопуларно хоби е одење во кафани.
Еве прост пример како да направиш претрага.
И јас одам во кафани, да не се разбереме погрешно, контекстот требаше да оди накај тоа наместо да се има хоби како на пример мала колекција на ножеви (немојте скапо е ) или мала колекција часовници (не ни почнувајте....мноогу е скапо ако навлезете во материјата). Или ајде планинарење и квалитетна опрема околу тоа да се има обично парите се трошат по кафани.Немој така , погоди болно
Автоматски споено мислење:
правиш флип ножеви ?
Ako ideme po taa analogija deneska nema skoro nigde orginalno proizvodstvo. Zatoa e globalizacija . Proizvodeno e vo Kina ,da svesen sum ama po germanski instrukcii i normi.Еве прост пример како да направиш претрага.
На Google пишуваш " where is boker magnum master craftsmen 5 made"
И ќе добиеш го добиеш одговорот....а истиот еве го
Прегледај го приврзокот 388731
Прегледај го приврзокот 388732
Вака нема да испаднеш смешен и да тврдиш дека ако на нешто пишува "Boker" што и да ти кажале во продавницата....сепак се работи за ЕФТИН Кинески нож.
Искрено, ножот е многу лошо изработен и самото тоа е индикатор дека не е премиум производ, не треба никаква претрага да се направи.
И јас одам во кафани, да не се разбереме погрешно, контекстот требаше да оди накај тоа наместо да се има хоби како на пример мала колекција на ножеви (немојте скапо е ) или мала колекција часовници (не ни почнувајте....мноогу е скапо ако навлезете во материјата). Или ајде планинарење и квалитетна опрема околу тоа да се има обично парите се трошат по кафани.
Ако мислиш на преклопни ножеви, такви не правам. А имам премногу преклопни и неколку би ги продал.
Ono boker e i toa ne deka ne e..ili deka e fejk. Ama niska klasa na boker kolekcija proizvedena vo kina za niska target grupa.Еве прост пример како да направиш претрага.
На Google пишуваш " where is boker magnum master craftsmen 5 made"
И ќе добиеш го добиеш одговорот....а истиот еве го
Прегледај го приврзокот 388731
Прегледај го приврзокот 388732
Вака нема да испаднеш смешен и да тврдиш дека ако на нешто пишува "Boker" што и да ти кажале во продавницата....сепак се работи за ЕФТИН Кинески нож.
Искрено, ножот е многу лошо изработен и самото тоа е индикатор дека не е премиум производ, не треба никаква претрага да се направи.
И јас одам во кафани, да не се разбереме погрешно, контекстот требаше да оди накај тоа наместо да се има хоби како на пример мала колекција на ножеви (немојте скапо е ) или мала колекција часовници (не ни почнувајте....мноогу е скапо ако навлезете во материјата). Или ајде планинарење и квалитетна опрема околу тоа да се има обично парите се трошат по кафани.
Ако мислиш на преклопни ножеви, такви не правам. А имам премногу преклопни и неколку би ги продал.
I kinezite mozat da proizveduvat dobro i kvalitetno. Arno ama za evtino i ne ocekuvajte kvalitetno.Ako ideme po taa analogija deneska nema skoro nigde orginalno proizvodstvo. Zatoa e globalizacija . Proizvodeno e vo Kina ,da svesen sum ama po germanski instrukcii i normi.
Zemi eve kola kako produkt od Germanija .
Sklopuvana e od razlicni zemji . Made in Germanija e odamna mrtvo . No patenti i normi so imaat e ostanato . Samo kineska raka sklopuva kazano strafciger industrija . Se soglasuvas ?
Loso se izraziv mozda.
Poentata e deka da se sprovede fizicki produkt veke nema na evropsko tlo,sega se e vo Azija i rasprskano.
Ama nacinot i brendot i markata toes patentot ostanuvaat kako garancija .
Не сум будала да фрлам 100 евра за нож . Не сум готвач .Ono boker e i toa ne deka ne e..ili deka e fejk. Ama niska klasa na boker kolekcija proizvedena vo kina za niska target grupa.
I kinezite mozat da proizveduvat dobro i kvalitetno. Arno ama za evtino i ne ocekuvajte kvalitetno.
Za 800 denara noz kvalitetno malo morgen...Za kvalitet bi bilo cenoven rang okolu 3000-4000 denara za noz made in china.
A i pa zavisi od toa kakov celik e koristen.
Ete zasto nema izbor na kvalitetni nozevi kaj nas. Jas pisuvam, objasnuvam, ti od prva si kaza direktno.Не сум будала да фрлам 100 евра за нож . Не сум готвач .
Мене ми е за банални работи . Доволно врши за сечење