Штета за денес. Не знам зошто ама убеден бев дека ќе ги тепаме 2-1, цело време.
Тоа е, се покажа на дело она што го говориме во темава цело време. Немаме квалитет и физички не можеме да се носиме ео противниците.
Се обиде да смени нешто Васовски со Брда во одбрана како штопер, Велковски на десен бек. Ама Велковски одбранбено потфрли целосно, за првиот гол им ја намести откако со глава му даде топка на волеј, а и за вториот гол не покриваше никого.
Брда изигра подобро од Вецевски, али јас пак мислам дека андорецот ќе треба да стартува. Штета е Беда да го трошиме како штопер.
Силекс почна добро, ептен не притискаа, но не создаваа шанси. Тогаш направивме бесна контра со шах мат во три потези. Лука конечно покажа некаков талент, мајсторски ги летна на десно крило, додаде до Лемос, овој во фор за Омерагиќ кој беше фаулиран за чист пенал и црвњн картон.
И тука требаше да ја затвориме партијата, како што направивме до полувреме. Имаше нервоза кај нив, не играа ништо.
Сами ги вративме во игра, а за цолја на вистината се гледа дека кондициски имаме сила за едно полувреме. Што е најлошо, никогаш нема да се подобриме, бидејќи се работи за возраста на главните играчи.
Првиот гол сами им го наместивме. Велковски имаше сто опции, за на крај со глава да ја врати накај шеснаесетникот. Директно на волеј.
Јас не знам што среќа ќе имаа овие Силекс против нас, константно да постигнуваат евро голови.
Потоа повторно притиснавме. Утна Глишиќ откако украде топка и биеше крај голот. Неколку пати Лемос имаше влезови, ама нема кој да даде гол.
Лемос го искритикував погрешно, покажа дека е врв за лигава. Пустиот нема со кого да игра, инаку заслужи чиста 10ка.
Трајкоски добро проигра и за вториот гол, а Велковски мајсторски заврши.
Ептен ми падна ќеиф дека даде гол, затоа што 5 години игра без пари за Вардар. Напред беше добар, ама во одбрана преслаб.
И на 2-1 контролиравме се', ама некаде згрешивме.
Глишиќ ја утнал најголемата шанса. Јас мислев дека е Омерагиќ.
Мислам тоа да го утнеш е срамота. Сам пред гол, цел гол пред тебе и успеваш да го погодиш голманот со топка која ти оттапнува и можеш да го прашаш кај да му шутираш. Срамота...
Тука ќе ги осигуравме трите бода, ама направивме од готово вересија.
Замените не се погодија, мораше да влезе андорецот, а Брда на бековска позиција. Требаше да лета Николовски и место него да влезе Блажевски.
Ама бидна што бидна, прво подаривме корнер од никаде, за на крај да го примиме вториот гол.
Балон нафрлување, нивниот играч остана сам. Гача нем набљудувач, два дена им леташе топката крај нив.
Мишко едвај стоеше, проба да блокира на одбиената топка од статива, али доцнеше.
Му треба побрз дефанзивец до него. Пребавен е и од тромост прави многу жолти. Мислам дека веќе има 4 жолти од 4 утакмици. Велковски го немаше никаде да си го покрие играчот од таа страна.
Големо разочарување беше вториот гол и после се разгоре пола стадион против играчите.
Луѓето не сфаќаат дека ТОЈ Е КВАЛИТЕТОТ и слепци што не одат на стадион, коментираат безвезе на социјалните мрежи и се крева непотребна тензија. Уште потрагично е дека мислат дека екипата игра слабо дека Комити ги командаат, не можат да сфатат дека да не се Комити, нема да постои клубот. Играчите после 3 години земаат плата, имаат карантини пред утакмици, оброци итн.
Факт е дека и Васовски не го знае составот уште и ќе треба време да ги научи играчите. Влегувањето на Демир беше епска утка. Сега ми е јасно зошто не играл претходно, дечкото се направил 150 кила. Влезе во 90та, во 93та веќе стоеше свиткан, не можеше воздух да земе.
Ќе видиме, да се надеваме дека ќе капне некој денар, дека ќе привлече Џолета некој играч. Може Аврамовски ќе дојде во зима за атер на Тетовка.
Не се предаваме, ама без пари и со моменталниве играчи, ќе бидеме последни. Тоа е факт.
Веројатно со Струга ќе биде одложена, па одиме на три бода со Ѓорче наредна.
Убава посета на стадион, топ атмосфера направивме и заслуживме 3 бода. Но, што е тука е.