Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Нема уште долго да глеаме гага фудбал по телевизииве. Затоа боље да си ќутиме. На запад немаш гага Италјанско, Англиско, Шпанско, Холандско во живо...:))
Море луѓе ...не зборам ја да нема реклами...туку да бидат слика во слика како на А1!!!

п.с тие што следат фудбал знаат шо зборам

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Е вака....веќе преку таквото ми дојде од рекламите на Телма за време на италијанско првенство....осет да се нема од непрофесионалност....

Како прво сигурно и на вас ви се идело да гаѓате по телевизорот кога на пола екран ќе се појави Каролина со нејзината реклама за кредитите...(во превод пола слика гледате...а во тој момент се шутира на гол на пример и ништо не сте виделе од ударот а можеби и гол да било)

Поради тоа треба да направат да биде како на А1 за време на англиско...слика во слика...значи екранот на пола дава фудбал на пола реклами...а не да се става рекламата над сликата со преносот!

И за крај ќе замолам некој кој што знае како да прави петиции онлине..нека отвори петиција(бидејќи јас немам појма како се отвара петиција) и резултатите од петицијата ќе им ги доставиме на Телма...

п.с Се надевам дека љубителите на италијанското првенство ќе имаат разбирање за мојот горенаведен пост!
Боље на пола екран, отколку на цел.
Од тие реклами зимаат пари за да ги вршат преносите. Ги разбирам. Не дека ги поддржувам, ама мораат да идат. Собери и 20.000 потписи - нема да смениш ништо. Може ќе си ја закачат петицијата во спортска редакција и ќе се смеат на неа :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.951
Поени од реакции
45.099
Мене не ми сметаат рекламите, ми смета начинот на кој ги прикажуваат, А1 на пример го делат екранот и се трпи, Телма ако добро памтам истото го пробаа али некако аматерски, го поделија екранот ама истиот беше многу мал, ни со Хабл не можеше да го гледаш мечот за време на рекламите. Сега тоа го прават на уште по мизерен начин, покривајки го долниот десен дел од екранот, фактички ништо не гледаш на тој дел од теренот а ко за малер, секогаш кога таму е топката одат и рекламите .

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
на македонски...

Најтрофејниот италијански клуб Јувентус има навивачи речиси колку што имаат Милан и Интер заедно, покажуваат резултатите на истражувањето кое што го спровел реномираниот Нилсенов институт.

Торинскиот клуб, кој во 111 годишната долга историја 27 пати бил шампион во Италија, два пати го освоил Куп на шампионите, три УЕФА купа, Куп победници на куповите и два Интерконтинентални купа, во Италија има 10.04 милиони навивачи.

На второ место е Интер, кој титулата шампион на Италија ја освоил 16 пати, а првак на Европа бил два пати, со 5.928.000 навивачи, додека седумкратниот европски шампион Милан, со освоени 17 титули во Италија има 5.818.000 навивачи.

Понатаму следат Наполи со 2.887.000, Рома со 2.493.000, Фиорентина со 2.080.080 навивачи.

Најмалку навивачи во Серија А, се на се 4.800 има Киево.

Извор: Нет Прес

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.951
Поени од реакции
45.099
Тигар наведено е истото погоре, разлистај малце, и уште еднаш, нека продолжат со дискусијата за рекламите на Телма тука . :wink:

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Тигар наведено е истото погоре, разлистај малце, и уште еднаш, нека продолжат со дискусијата за рекламите на Телма тука . :wink:

некој незнае англиски бе :)

онтопик - мислам дека познати се кој ќе бидат првите три екипи на табелата.... ќе има голема битка за 4тото место

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
некој незнае англиски бе :)

онтопик - мислам дека познати се кој ќе бидат првите три екипи на табелата.... ќе има голема битка за 4тото место
paa i ne sum bas siguren za 3 mesto osven ako mislis na Napoli da zavrsi 3:D Milan ke tone uste poveke, taka mi izgleda

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Ако нема реклами ќе нема и италијанско првенство!

Телма не е ни А1 и се труди некако да има слика во слика али никако да го направи тоа успешно :)

Сега даваат реклами на долниот дел на екранот и како што кажа Syn се случува некоја добра акција да не се види. Мислам дека еднаш и гол не прикажаа ради рекламите. Али ај после голот ќе го видиш на рипит. На стадион и еднаш го гледаш а ако не го видиш тогаш дома ќе чекаш да дојдеш и на интернет да погледнеш :icon_lol:

Мене од ракламите ме нервира многу јакиот звук. Секогаш гледам фудбал и попуштам тон речиси на максимум, со цел да се внесам во тамошната атмосфера :icon_lol: и таман ќе се загледа човек ете реклама некоја авион ќе прелета на екран со прејак звук па јас ќе летнам дома од столче. Или слични звуци што сериозно вадат од памет :pos:
Јас не сум против рекламиве него да се намали звукот на истите :):):)

Член од
12 декември 2008
Мислења
1.553
Поени од реакции
101
Најтрофејниот италијански клуб Јувентус има навивачи речиси колку што имаат Милан и Интер заедно, покажуваат резултатите на истражувањето кое што го спровел реномираниот Нилсенов институт.

Торинскиот клуб, кој во 111 годишната долга историја 27 пати бил шампион во Италија, два пати го освоил Куп на шампионите, три УЕФА купа, Куп победници на куповите и два Интерконтинентални купа, во Италија има 10.04 милиони навивачи.

На второ место е Интер, кој титулата шампион на Италија ја освоил 16 пати, а првак на Европа бил два пати, со 5.928.000 навивачи, додека седумкратниот европски шампион Милан, со освоени 17 титули во Италија има 5.818.000 навивачи.

Понатаму следат Наполи со 2.887.000, Рома со 2.493.000, Фиорентина со 2.080.080 навивачи.

Најмалку навивачи во Серија А, се на се 4.800 има Киево.
Нилсенов институт???????

Што не ме анкетирале мене ???
Тие анкетираат од одредена област во светот а не значи дека цел свет мисли така :uvo:

Најмногу навивачи има МИЛАН :oeoeoe:

Секој има право на свое мислење!!!!
|- () |& 7_ /\ |\/| | |_ /\ |\|

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.756
Поени од реакции
3.793
Мучачо, анкетата е спроведена во Италија и според истражувањата на Нилсеновиот институт добиени се горенаведените резултати. Јувентус прв, Интер втор, Милан трет...

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.951
Поени од реакции
45.099
Чудно како толку многу публика се јавува на анкетиве, а толку малку на стадионите . :toe:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Чудно како толку многу публика се јавува на анкетиве, а толку малку на стадионите . :toe:
Анкетиве се на ниво на цела Италија..Сега не може Сицилијанец секој натпревар да оди во Милано, Торино и сите северни градови да навива за својот тим..Јувентус, во Торино има помалку навивачи од Торино, ама на ниво на Италија има најмногу навивачи, тоа е докажано според сите анкети досегашни..Јуве пред да појди во Сериа Б, имаше тројно повеќе навивачи од тогашниот втор Милан..Но после тоа, опадна бројот, и сега е двојно, а тој на Интер се зголеми во однос на Милан како резултат на освоените Скудета последователно...

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.951
Поени од реакции
45.099
Анкетиве се на ниво на цела Италија..Сега не може Сицилијанец секој натпревар да оди во Милано, Торино и сите северни градови да навива за својот тим..Јувентус, во Торино има помалку навивачи од Торино, ама на ниво на Италија има најмногу навивачи, тоа е докажано според сите анкети досегашни..Јуве пред да појди во Сериа Б, имаше тројно повеќе навивачи од тогашниот втор Милан..Но после тоа, опадна бројот, и сега е двојно, а тој на Интер се зголеми во однос на Милан како резултат на освоените Скудета последователно...
Да али каква корист има истово за првенството, они ке анкетираат некоја што се пипка на Неста и неа ја рачунаат за хардкор фан на Милан и слично . Стадионите се празни, факт, се чека некоја дерби средба за да се напунат, гледаноста по Калчполи драстично падна, мене овие последниве многу повеќе ме засегаат, а не кој имал најмногу навивачи според анкетиве. Бар да имаше истото ефект и на гледаноста, па да се вратеше Калчото онаму каде што припаѓа, вака сеуште е скалило подоле од Примера и Премиер Лигата . :toe:

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Нилсенов институт???????

Што не ме анкетирале мене ???
Тие анкетираат од одредена област во светот а не значи дека цел свет мисли така :uvo:

Најмногу навивачи има МИЛАН :oeoeoe:

Секој има право на свое мислење!!!!
|- () |& 7_ /\ |\/| | |_ /\ |\|
Испитувањето било вршено на цела територија на Италија и фала богу не може секого да анкетираат.Ако прашувале секого тогаш тоа попис би се викало :)

П.С. Форца Интер :oeoeoe:

:pos: :pos: :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom