Мажите немаат п.о.т.р.е.б.а од жените

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.685
Поени од реакции
37.668
... жените се измислени за да ги смират мажите кога се нервозни!
жените се исто така измислени да ги нервираат мажите кога се мирни :D

Член од
9 август 2023
Мислења
9
Поени од реакции
7
Зошто навистина на модерниот возрасен маж би му требала жена?
Готвење дома? Рестораните ја презедоа таа задача а и ергените до толку се извештија во кулинарството што жените нема шанси да ги достигнат тие кулинарски висини.
Миење садови? Машина има за тоа.
Перење алишта? Машина има и за тоа.
Раѓање и чување деца? Денешниве потенцијални родилки одбиваат да раѓаат.
Секс? Едно време беа само за тоа, сега ни за тоа не се, сто девојки од твојот град бркаат исти пет фраери. Шестиот и останатите ќе легнат некоја од нив на сФети НикаТ.
Феминистиците пења на уста фатија со риби и точаци. А другата страна на медалот? Вие на нас женички ама баш за ништо не ни требате.
На прашањето "Зошто на модерен маж му е потребна жена" не се одговара со обавези што таа може да ги превземи. Од поголема важност е дали сака да превземи некои целосно во замена за останатите да не ги извршува 90% од тоа што е потребно (10% за исклучоци и важи за двата партнери истиот размер 90/10).
Бројките се илустративни, тие зависат од самите партнери. Нема точни и грешни.

Партнерот (М/Ж) не е само за обавезите,
и ако нивната поделба е со соодветна важност. Која е помала од тоа што била во минатото поради напредокот во технологијата. За ова ќе зборувам подоцна.

Потребата од партнерот е за животен сопатник. На човекот длабока врска со друг човек, не му штети (кога не е злоупотребена). Таа му го подобрува животот на некој начин.Посебно онаа помеѓу маш и жена. Секоја ваква поврзаност има свој придобивки, но ниедна не е со истите придобивки (се мисли на близок пријател, сестра, брат).
Чуство на прифатеност, подобра безбедност во секоја смисла и намаленост или непостоење на чуството на осаменост се само некои. Да, има и други начини овие чуства да се постигнат, но нема да биде исто.

За мнозинството на луѓе во општеството нужно е да живеат со сопатник (сопатник ако имале среќа). Економските причини за нив се доволни за да живеат заедно, оти животот што можат поединечно не е привлечен(во многу држави во ЕУ има даночни ослободувања за тие што се во брак. што значи тоа за бракот е прашање за на друга тема). И во ЕУ тие со ниски примања неможат да си дозволат пристоен живот (што е тоа ,е за во друга тема).

На маж му е потребна жена (и маж на жена) за да има подобар и исполнет живот(деца или само придобивките од соживотот). Секоја личност сама за себе одлучува како изгледа тој исполнет и добар живот. Затоа не секој ќе се согласи со моево мислење. Тие што имаат алтернатива на моево гледиште нека споделат.

Скратено Маж и жена се меѓусебно потребни не за тоа што можат сами, туку што можат заедно.

За обврските во домот, кој што мислам премногу се драматизира.
Секоја личност мора да е способна да се одржува себеси (готви, пере, чисти).
Личноста што ова го може има развиено рутина за како да си ја олесни работата.
Технологијата тоа го олеснува многу, повеќе од доволно за да се посвети вниманије на нивната поделба.

На тема Феминисти (м и ж) треба да се разговара во одделот Историја на форумов. Затоа што мнозинството имаат повеќе заедничко со Крстоносните војници. Со вистинските феминисти може да се има конструктива дебата, без да добиеш впечаток дека разговараш со фанатик.

Член од
22 август 2022
Мислења
743
Поени од реакции
2.132
Зависи за што ти треба.
Како дете на родители коишто биле во заедница по традиционален тертип и многу убаво и со почит функционирале, можам да кажам дека, да и маж може без жена и жена без маж. Ама, не значи и дека е подобро.

Не е исто да нарачаш нешто од ресторан и да го платиш и да ти го донесат подгреано во микровална, несмасно спакувано во хартија и да знаеш дека некој дома те чека, се грижел за тебе, едвај чека да те праша како ти поминал денот и оти знае дека ти е најстресниот период на работа, ти го направил омиленото јадење. Чувството да припаѓаш на свое катче и на луѓе кои се трудат за тебе и те сакаат е друго. Си треба убав семеен живот, си треба сопатник. Дали може без нив? Секако дека може. Ама, дали е навистина поубаво? Индивидуална работа. Знам многу луѓе од средно сакале сами да живеат и ден денес сакаат.

Не треба да се мешаат услуги за коишто се плаќа и вложување во свој дом и заедница во која имаш своја улога.

Последно уредено:

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Па богами 90% од модерниве жени со чест на исклучоци, буквално со ништо не продонесуваат за да живееш во заедница.

Ниту им се работи, ниту сакаат лојални да останат, незнаат да готват, не штедат пари, само сакаат на инстаграм да се сликаат и Чварката да ја покажуваат на лето по бикини.

Запрепастен сум од бројот на девојчиња што флертувале со мене и сме искочиле а подоцна дознаам дека веќе има дечко/маж што го крие.

Искочени една ми вика, почекај ме треба да идам до дома да ги заспијам децата.
Ја прашувам имаш маж? Да, дома е.

фииитииљ да ме нема
Самата помисла дека јас недај боже можам да бидам како него, да ја чекам женами дома да си дојде а она напумпана од “многу добар другар ми е од школо” ми се кења.

Такада ако машко не најде асално девојче со фамилијарни квалитети, не вреди да се измачува цел живот. Подобро сам да живее и да има friends with benefits. “Другарки”

Член од
22 август 2022
Мислења
743
Поени од реакции
2.132
Запрепастен сум од бројот на девојчиња што флертувале со мене и сме искочиле а подоцна дознаам дека веќе има дечко/маж што го крие.

Искочени една ми вика, почекај ме треба да идам до дома да ги заспијам децата.
Ја прашувам имаш маж? Да, дома е.

фииитииљ да ме нема
Самата помисла дека јас недај боже можам да бидам како него, да ја чекам женами дома да си дојде а она напумпана од “многу добар другар ми е од школо” ми се кења.

Такада ако машко не најде асално девојче со фамилијарни квалитети, не вреди да се измачува цел живот. Подобро сам да живее и да има friends with benefits. “Другарки”
Тоа нема врска со полот туку со карактерот. Знам за ситуации кадешто буквално мажот ја става у ситуација жената да прави ручек на швалерката, а кутрата нема поим или ако има а од некои причини не може да си замине голта кнедли.

Напатени жени има што велат дека 90 отсто од мажите се исти, исто толку напатени мажи викаат исто за 90 отсто од жените.

Ако се навистина 90 отсто, овие така што мислат и зборуваат се премногу за да бидат само 10 проценти. Значи менување на критериуми, средина на движење и нек слични наѓу сличне.

Е да, треба време за тоа ама поарно да чекаш година дена за асален човек одошто на 3,4 месеци некој да ти разнишува психа. Подобро квалитетна самотија од неквалитетно друштво. А што е наше, си доаѓа.

Член од
17 април 2023
Мислења
275
Поени од реакции
362
Toj sto si e dovolno kvaliteten na nekoe pole ne se zali sekogas moze da si najde kvalitetna devojka,
tie sto se zalat se klosarcini teski pa vinata na zenskite ja prefrlaat,
ni sami nejkat da si prifatat deka vo niv e problemot. :vrtioci:

Член од
17 април 2023
Мислења
275
Поени од реакции
362
nekoe pole kao tvrd debel k*ur kao shto ti sakash?
najteskite luzeri i placipicki se zalat od zeni, ako nemas sto da ponudis, raboti na sebe ke si najdes kvalitetna devojka ne ti e kriva ni Miss S od kajgana forum ni devojkata so silikoni od instagram, ni komsikata sto menja fraeri, ni koleska ti sto ti aknala korpa za toa sto ne si sposoben da najdes kvalitetna* devojka, baraj ja vinata u sebe za pocetok,
za sekoe lonce postoi kapace, toa sto nudis toa ke dobies.

Член од
22 јуни 2019
Мислења
924
Поени од реакции
1.432
najteskite luzeri i placipicki se zalat od zeni, ako nemas sto da ponudis, raboti na sebe ke si najdes kvalitetna devojka ne ti e kriva ni Miss S od kajgana forum ni devojkata so silikoni od instagram, ni komsikata sto menja fraeri, ni koleska ti sto ti aknala korpa za toa sto ne si sposoben da najdes kvalitetna* devojka, baraj ja vinata u sebe za pocetok,
a moze li da se smeta debel tvrd k*r kako opcija?

Член од
30 октомври 2022
Мислења
704
Поени од реакции
1.837
Ниогаш во историјата немало ваква голема нетрпеливост меѓу половите.Жените не се ни свесни колкава фрустрација предизвикуваат на мажите.Со социјалните мрежи жените доминираат.За тоа се криви и мажите,на секоја просечна жена малку поразголена и се лигават и даваат лајкови и нејзиното его е плафон после мажите се чудат зошто жениве биле арогантни.Иначе веке нема романтика или убави чуства.Не можи некоја шо имала секс партнери колку Миа Калифа да се заљуби во тебе пошто за неа си само број,ништо повеќе.Е сеа нормално има и чесни искључоци.

Последно уредено:
Член од
20 април 2023
Мислења
988
Поени од реакции
2.430
ako nemash primeteno dosega, mazi se zalat pretezno za nelojalni kurvi zeni i ne, ne mora se sho ima pu*tka da branish koga e neodbranlivo.
kao prvo ti kao putka sopstvenik se vlaznish na pogreshni raboti, na status, na mokj, na pari mesto na nekoj shto te tretira kao chovek, te pochituva, te saka i dava se od sebe za da te zadovoli.
ali ako, kje izgubish i seksapil i ubavina, kje se zgrchish u toa facata grda pa posle kje te vidam dali isto kje govorish

Член од
17 април 2023
Мислења
275
Поени од реакции
362
ako nemash primeteno dosega, mazi se zalat pretezno za nelojalni kurvi zeni
aha a tie nelojalni kurvi za tebe i ostanatite ocajnici sto go lajknale napisanovo se 90% od zenskata populacija
Па богами 90% од модерниве жени со чест на исклучоци, буквално со ништо не продонесуваат за да живееш во заедница.

Ниту им се работи, ниту сакаат лојални да останат, незнаат да готват, не штедат пари, само сакаат на инстаграм да се сликаат и Чварката да ја покажуваат на лето по бикини.
koa ke sfatite deka u vas lezi problemot a ne u modernite zeni mozda i ke vi trgne nekad

Kajgana Shop

На врв Bottom