Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Наеднаш амнезија доби или??
Па пред 5мин го правевме муабетот дека само енергетска и продукт фиче се верува…
Вакви пориви и изјави само на пазар! Ако мислиш нешто (поштено) да продадеш, тоа мораш и да го поткрепиш со документ!
Оваа х е појака од таа у не поминува на лепе очи.

А и чудно како наеднаш го “заборавивте” г-течот што до вчера го продававте?! Многу задоволни корисници изгледа… :rolleyes:
Eve ne e zaboraen i da se napomeni deka toa sto velis prodavacot da te sovetuva ,realno e taka da se ocekuva ama mene energetska na moe baranje mi prilozi i nalik ok ama koga vo upatstvo go vidov drugiov dokument stana pojasno sto se krie na energetskata .
Sepak na kraj izleguva deka proizveduvacot vo nekoja mera e korekten iznel fakti ama ova pramatarive nasi se problem od lakomstiluk i familija ke zaebat.
9c4bad442554b69e614776ccf0da5247.jpg
9a584dacc197c13814d622921f18c81c.jpg

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Eve ne e zaboraen i da se napomeni deka toa sto velis prodavacot da te sovetuva ,realno e taka da se ocekuva ama mene energetska na moe baranje mi prilozi i nalik ok ama koga vo upatstvo go vidov drugiov dokument stana pojasno sto se krie na energetskata .
Sepak na kraj izleguva deka proizveduvacot vo nekoja mera e korekten iznel fakti ama ova pramatarive nasi se problem od lakomstiluk i familija ke zaebat.
9c4bad442554b69e614776ccf0da5247.jpg
9a584dacc197c13814d622921f18c81c.jpg

Во право си. Се продава се и без никакви скрупули… и ова не само за клими, туку буквално за се. (Па најтрагично и храна!)
Производителот нема кривица тука, оти што е обврзан со закон, тоа и го декларира. Енергетската е сума-сумарум и служи човек само поглед да фрли и да дознае пдизајн и ефикасност. Подетално, продукт фиче или еуровент.

Ako Vivax AERI ne e solidno model nemase da e najprodavana I so tolku zadovolni korisnici si vredi Aeri Vivax za sekoj denar Koj saka pomoken model od AERI + togas ovoj model e so Twin Rotary compressor i e mnogu solider LINK

@vlatko251
Eve energetska i PruductFiche za Aeri+
Spored tebe koja e podobra so mislis?
Dali Gtech sto za 3,2kw Pdisignh vadi SCOP 4.6 (A++) ili AERI+ sto toj SCOP go vadi za edvaj 2.6kw ?
AERI+ da ja testiraat so 3.2kw dizajn ke bide mesto A++ nekoja A ili B klasa!!!
Usput proverete Eurovent ima dosta novi modeli na Gree
Screenshot_2023-08-06-13-51-50-393-edit_com.android.chrome.jpg

IMG_20230806_135235.jpg

Тоа што ме занима, си го најдов…

едит: вика 15w на стенд-бај троши. Не е тоа малце многу :D
Автоматски споено мислење:

И така… ај викам со фаири да ја споредам…
Пдизајн има 3.2, а реално е 2.8 што значи има греач од 0.4! Зошто воопшто им декларираат толкaв пдизајн не ми е јасно?! @Strelec
И најјако од се, стенд-бај 25w :ROFLMAO:

Последно уредено:

Тоа што ме занима, си го најдов…

едит: вика 15w на стенд-бај троши. Не е тоа малце многу :D
Автоматски споено мислење:

И така… ај викам со фаири да ја споредам…
Пдизајн има 3.2, а реално е 2.8 што значи има греач од 0.4! Зошто воопшто им декларираат толкaв пдизајн не ми е јасно?! @Strelec
И најјако од се, стенд-бај 25w :ROFLMAO:
Najdi za Vivax :lolzz:

Леле дај стварно баталете го тој Вивакс… и продукт фиче ставивте и се…
Кога ќе ми текне само како слики ставаше Стрелчо од надворешната :ROFLMAO: , па мерења, па тежини, па капилари :rolleyes:, па сто страни расправање…
Ах… времиња…
Дајте крај веќе еднаш нека има…

@vlatko251
Eve energetska i PruductFiche za Aeri+
Spored tebe koja e podobra so mislis?
Dali Gtech sto za 3,2kw Pdisignh vadi SCOP 4.6 (A++) ili AERI+ sto toj SCOP go vadi za edvaj 2.6kw ?
AERI+ da ja testiraat so 3.2kw dizajn ke bide mesto A++ nekoja A ili B klasa!!!
Usput proverete Eurovent ima dosta novi modeli na Gree
Прегледај го приврзокот 386656

Прегледај го приврзокот 386657
Mislam deka nema potreba da gledam a uste pomalku da sporeduvam bidejki gtech e mnogu mnogu ponapredna pokvalitetna plastika , poveke brzini(7) na fan potivka , i na ladenje gtech tera beskonecno so niska modulacija , malku e problem modulacijata na greenje ama vo globala za parite e odlicna ako ne preci modulacija da ne odi pod 500w
Gtech nadvoresna 33.5kg
Vivaks aeri + 24.5 ako dobro vidov ako ne se izvinuvam za nenamerna greska.
Gtech dosega nema promeneto boja na vnatresnata edinica ,dodeka vivaks uste prvata godina na izduv pozolte promeni boja

Ti nemas AERI tuku ti imas AEDI Vivax 12 godini go koristis I uste raboti taka ti rece sega vo dukan bil premesten I Top funkcioniral
Jas nemam drugarce moe ima 18ka aeri i e nezadovolen bidejki raboti bas isto kako mojava vivaks 12godisna , sto znaci nisto ne naprednala pak ima isto brzini 3 plus turbo 4ta ama turbo rabotib15tina min i posle se vraka nazad na prvobitnata brzina.
I nadvoresnata zimno vreme isto bucna e kako mojava 18ka taka nisto ne naprednala
Muabetov e debela zarabotka so aeri i prastar model so dobra reklama
Kako i da e haier e daleku ponapredna podobra od vivax aeri a e isto i pomalku pari
I najbitna rabota ako jas mu ponudam podobra cena za aeri na golemo ke mi napravat poracka sigurno ,taka da ni vo vivaks ne znaat aeri koj ja proizvedil i zatoa za nedaj boze del ti veli od pakom slikaj go delot za da ne se zgresi,a ako ja proizveduva eden proizvoditel ke se znae po katalog a ne po instagram.
Ama za vo dukan e odlicna 3brzini taman mi treba da duva da e pobucna da ima izduv , ama za doma obavezno so defelktor inaku te odduva.
I patem ne kaza vivax aeri + 12ka dali e samo 24.5kg nadvoresnata edinica.

Jas nemam drugarce moe ima 18ka aeri i e nezadovolen bidejki raboti bas isto kako mojava vivaks 12godisna , sto znaci nisto ne naprednala pak ima isto brzini 3 plus turbo 4ta ama turbo rabotib15tina min i posle se vraka nazad na prvobitnata brzina.
I nadvoresnata zimno vreme isto bucna e kako mojava 18ka taka nisto ne naprednala
Kako i da e haier e daleku ponapredna podobra od vivax aeri a e isto i pomalku pari
I najbitna rabota ako jas mu ponudam podobra cena za aeri na golemo ke mi napravat poracka sigurno ,taka da ni vo vivaks ne znaat aeri koj ja proizvedil i zatoa za nedaj boze del ti veli od pakom slikaj go delot za da ne se zgresi,a ako ja proizveduva eden proizvoditel ke se znae po katalog a ne po instagram.
Ama za vo dukan e odlicna 3brzini taman mi treba da duva da e pobucna da ima izduv , ama za doma obavezno so defelktor inaku te odduva.

Aeri Vivax ako ne bese kvalitetna nemase da e najprodavan model na Vivax A i samiot dokaz sto Vivax AEDI kaj tebe funkcionira 12 godini e dokaz za kvalitet na Vivax oem Midea ( i podobro modulira AEDI na greenje za Razlika od Gree G-Tech ti taka kaza ) a za servisot najiskreno vo MKD najprofesinalni servisi za klimatizeri se Pakom Vivax i Energija Haier,Toshiba,Carrier

Aeri Vivax ako ne bese kvalitetna nemase da e najprodavan model na Vivax A i samiot dokaz sto Vivax AEDI kaj tebe funkcionira 12 godini e dokaz za kvalitet na Vivax oem Midea ( i podobro modulira AEDI na greenje za Razlika od Gree G-Tech ti taka kaza ) a za servisot najiskreno vo MKD najprofesinalni servisi za klimatizeri se Pakom Vivax i Energija Haier,Toshiba,Carrier
Pakom daleku od dobar servis a uste pomalku prilepskiot servis nemoj ziti se zaradi niv vivaks uste ednas nikogas makar da znam deka 30godini ke raboti.
Ako prodavas ured za koj velis deka ke ima 7godini delovi i ti na 3ta 5ta godina nemas delovi i edinstvena ponudena opcija e da se poraca od kina da se ceka meseci i na kraj da NE dobies garancija na noviot del e ziva glupost ,a arogancijata na servisot vo prilep e posebna prikazna.
A patem i Daewoo tiko nese najprodavano i sluzese godini ama nikoj ne se pofali da e udobno da nosi da trga tuku taka ko kibrit za niz grad.
Brend da prodavas e edno macka vo vreka a drugo e proizvoditel koga stoi zad imeto i se trudi da podobri i da stekni lojalni zadovolni kupuvaci.

Тоа што го кажуваш, многу бучна била, е од случај до случај! Не сите имаат таков впечаток, а посебно кај 3.5ката.

Друго, биди сигурен дека еден е производителот, тамам работа да не знаат :ROFLMAO: или да се чудат за делови! Тоа е повеќе до сервисот што не ги бива, отколку било што друго!
Кога кај мене у секунда најдоа дел(за клима тогаш 15 години стара..) и одма ја поправија… за вивакс треба да има делови на претек. Е сега мене Електрон Брезеви ми ја поправаа во Велес, и со сигурно знам дека дечките се топ, можат само вода да им носат од она големине увозници, ама работат само тоа 30 години! Мајсторите им се исти, и баш прави мајстори! А не дај некое дете да го обучиме, па секоја години деца да мењаваат…
Нејсе… тешко е да бидеш објективен…
И мој другар има Аери(12ка), ама си купи улавиот и Амбер 7ца Нордик! :facepalm:
Ни ме консултираше ни ништо! Не дека ќе го разубедев, ама барем ќе му кажев колку му е предимензионирана климата!
И сега, да бидам и ја улав, и да почнам да ја фалам дека грее/лади како змај!? А у 25-30 квадрата ја стави…
Па нормално дека ќе корне!
(Нели не можсм детали што и како, ама објективен сум. Па така и кај другар ти не можеме да знаеме што е проблемот штом е незадоволен… тоа е проблемот у овие рекла-казала муабети..)

Тоа што го кажуваш, многу бучна била, е од случај до случај! Не сите имаат таков впечаток, а посебно кај 3.5ката.

Друго, биди сигурен дека еден е производителот, тамам работа да не знаат [emoji23] или да се чудат за делови! Тоа е повеќе до сервисот што не ги бива, отколку било што друго!
Кога кај мене у секунда најдоа дел(за клима тогаш 15 години стара..) и одма ја поправија… за вивакс треба да има делови на претек. Е сега мене Електрон Брезеви ми ја поправаа во Велес, и со сигурно знам дека дечките се топ, можат само вода да им носат од она големине увозници, ама работат само тоа 30 години! Мајсторите им се исти, и баш прави мајстори! А не дај некое дете да го обучиме, па секоја години деца да мењаваат…
Нејсе… тешко е да бидеш објективен…
И мој другар има Аери(12ка), ама си купи улавиот и Амбер 7ца Нордик! :facepalm:
Ни ме консултираше ни ништо! Не дека ќе го разубедев, ама барем ќе му кажев колку му е предимензионирана климата!
И сега, да бидам и ја улав, и да почнам да ја фалам дека грее/лади како змај!? А у 25-30 квадрата ја стави…
Па нормално дека ќе корне!
(Нели не можсм детали што и како, ама објективен сум. Па така и кај другар ти не можеме да знаеме што е проблемот штом е незадоволен… тоа е проблемот у овие рекла-казала муабети..)
Servisot ti veruvam deka ti se pogodil oti verovatno e covek koj saka tradicija i priznanie pocit ama ovoj sto e za vivaks prilep cel zivot osven frizider sto znaese da popravi tatko mu blaze nisto drugo i naednas op klimi nepismeni arogantni .

Servisot ti veruvam deka ti se pogodil oti verovatno e covek koj saka tradicija i priznanie pocit ama ovoj sto e za vivaks prilep cel zivot osven frizider sto znaese da popravi tatko mu blaze nisto drugo i naednas op klimi nepismeni arogantni .

Zborime za oficijalniot Vivax Pakom Skopje ( koj e profesonalen ) ako imas problem togas kontaktiraj go oficijalnot servis Pakom za Vivax a ne partner servisi na Vivax vo Prilep I bilo kade

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom