Дај бе опишете ги малку позиве. Кој ги знае, ги знае, ама јас поима си неам (освен мисионерска и доги)
Butterfly - Најдобра за на работ од креветот, каучот, или некоја поголема фотелја. Партнерката лежи на грб но задницата да е излезена нанадвор од рабовите на креветот и со нозете на под а машкото седи на колена помеѓу нејзините нозе. Удобна положба, а би била уште поудобна да имам во секој момент една перница доле за колената . Друго што е добро е дека можеш ти (или таа самата) рачно да ја стимулираш партнерката во било кое време во ваква положба :wink:.
Има и ваква варијација, каде нозете се во рацете на машкото.
Top position - Па нема што многу да се образложува тука. Јас сум на грб, партнерката е горе врз мене.
Piledriver - Ова е малку тешка поза, која не е лесна. Се бара од партнерката да лежи на грб и со долниот дел од грбот да се исправи на тој начин што нозете и доаѓаат преку главата на другата страна и го допираат подот. Со што задницата останува на врв. А машкото рабооти одозгора. Ова прави голем притисок врз грбот а особено вратот на девојката со што оваа поза не е за долготрајно одвивање. Позата си бара издржливи жени :wink:.
Еве една варијација на оваа поза која се употребува во орален секс. Истава слика само со главата на девојката свртена кон стојко. Нешто слично на stand up 69.
Apple picking - Па името наговестува. Берење на јаболка. Девојката лежи на грб, а машкото е кај нејзината глава. Поза за орален секс, каде машкото има шанса да ги бере "јаболката" на девојката.