Албанија - место за одмор

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.655
Поени од реакции
11.732
Хахах каков виц ке ја стигнеле Хрватска
Ко прво немаат толкав капацитет за луѓе и баш ради тоа го уништија Ксамил а на пат се и останатите места…
Грција и Хрватска се недостижни за нив и за милион години реално

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.065
Поени од реакции
4.102
Ne zvucis drsko I arogantno, bez gajle... Zvucis neinformirano.
Ne si bil, neli, na more, ama si zaklucil deka ne e ubavo... I deka Ohrid e po ubavo...
Во ред е, не мора да си толку... несаркатичен

Заклучив дека Албанија е неорганизирана и анархична џамахирија, и дека патот до таму не вреди кога сме опкружени со многу поубави и полесно достапни дестинации од гореспоменатата, но за вкусови не се дискутира

А ти ако си нашол пар плажи во кој уживаш у Албанија, мило ми е и убаво да си поминуваш
Автоматски споено мислење:

прв пат кога бев на море во Валона во 2007-ма, на вести на локална телевизија имаше реклама за болница за правење на операции на отворено срце. така да во многу работи не се зад нас...туку напротив
Ѓоко можеби таа реклама била за болница во Швајцарија

Не би ти препорачал Албанија да одиш ни на забар а не па кај кардиохирург

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.796
Поени од реакции
6.235
... Заклучив дека Албанија е неорганизирана и анархична џамахирија, и дека патот до таму не вреди кога сме опкружени со многу поубави и полесно достапни дестинации..
Tokmu toa I ti go zboruvam, prijatel... Ne mozes na osnov na poseta na Podgradec da zaklucis deka Albansko primorje ne cini... Jas nemam mnogu iskustvo tamu, I mene Grckite plazi mi se vrvot vo regionov.
Ama ako veke go spomnuvas Ohrid, tvrdam deka Ohrid ima 10x pogolema, kako sto vikas, "neorganiziranost I anarhija" (iako anarhija e nesto sosema drugo)
Ako se zeme se vo predvid, od blizina, (Valona e na 370 km mislam od Sk), sosema pristojno sredeni plazi, prekrasno more, uredeni setalista (sovrsena higiena, barem vo Valona), ljubezni domakini, izbor na solidni restorani I kafici so mnooogu pristapni ceni.... Se na se, Albanija lani voopsto ne mi bese los izbor za odmor.... Vidi, vo Bugarija I na Jadran me kaznuvala policija za gluposti, vo Bugarija me provocirale na nacionalna osnovna, vo Grcija mi ja ostetuvale kolata... Vo Albanija sum pominal odmor bez nikakvi problemi...
Ajde, jas so edno odenje vo Albanija ne sum bas reper, ama imas mnogu koi poveke odele I isto se zadovolni...

D

Deleted member 53418

Гостин
Имаат неколку работи што Македонија нема да ги има ни за 250 години.

1.Една од најаките дијаспори во свет со многу кеш , претешно прљав кој бара начин каде да го инвестира, каде ако не во матичната земја
2. Уживаат голема поддршка од САД кое можеби не е директно битно за туризам но сепак значи многу
3. Народ што си ја сака државата а не како кај нас се
4. Желба за праење пари и отварање бизниси

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.317
Поени од реакции
3.378
Дали со ова отворен балкан имаме бесплатно лечење таму? Имаат соработка слушнав од еден човек ,има вистина во ова ?

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.655
Поени од реакции
11.732
Дали со ова отворен балкан имаме бесплатно лечење таму? Имаат соработка слушнав од еден човек ,има вистина во ова ?
Не памтам на кој сајт скоро читав статија дека ради неинформираност во некои земји кај пто сме иделе на одмор сме давале пари за меѓународна возачка и патничко осигурување иако било непотребно бидеејќи сме имале потпишано договор со тие земји меѓу нив беше и Албанија
“Република Македонија досега како самостојна држава има склучено Договори за социјално осигурување со 21 држави и тоа: Австрија, Швајцарија, Германија, Чешка, Полска, Луксембург, Белгија, Холандија, Романија, Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија, Бугарија, Турција, Црна Гора, Австралија, Канада, Република Италија и Унгарија, Словачка Република, а Република Албанија е 22-та држава со која е склучен договор за социјално осигурување.”

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.315
Поени од реакции
15.480
За 2-3 случаеви ззнам кои имале потреба од лекарска помош, албанците воопшто не наплатувале за грижата, барем за македонските граѓани. Оваа година како е-незнам

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.317
Поени од реакции
3.378
За 2-3 случаеви ззнам кои имале потреба од лекарска помош, албанците воопшто не наплатувале за грижата, барем за македонските граѓани. Оваа година како е-незнам
Браво тоа е голем плус за сите..

Не памтам на кој сајт скоро читав статија дека ради неинформираност во некои земји кај пто сме иделе на одмор сме давале пари за меѓународна возачка и патничко осигурување иако било непотребно бидеејќи сме имале потпишано договор со тие земји меѓу нив беше и Албанија
“Република Македонија досега како самостојна држава има склучено Договори за социјално осигурување со 21 држави и тоа: Австрија, Швајцарија, Германија, Чешка, Полска, Луксембург, Белгија, Холандија, Романија, Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија, Бугарија, Турција, Црна Гора, Австралија, Канада, Република Италија и Унгарија, Словачка Република, а Република Албанија е 22-та држава со која е склучен договор за социјално осигурување.”
Да па јас извадив патничко и така дојде до муабетот дека едноставно не ми требало..

Член од
29 август 2008
Мислења
5.938
Поени од реакции
4.436
Imase post,ama e izbrisan muabetot bese deka odmor albanija nikogas grcija sekogas/ jas ke kazam za poslednive 13 odmori/godini osvem 2019 so koronata koga bev ohrid,
Posledni5 vo grcija i 5 vo albanija po eden turcija i bugarija,crnagora2,
Posledniov seuste tekoven na poteg Himare-Borsh-smesten himare, Top dosega najdobar,vremeto do sega se pogodi top!, mn,podobro i od saranda i ksamil i najbitno mnogu poevtino od najjuznata tocka na albanija....
Koj mu treba + infoo neka prasa ke vi spodelam....
i isto taka bitno vo sporedba so grcija telefonot 24/7 On, 15gb roaming so da bidi....
(Ne sakam da pisuvam na temava ama za Grcija samo loso iskustvo,od gostoprimlivost 0,skrtajne na kolata,policija kazni i uste xxxx,negativni raboti)

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.315
Поени од реакции
15.480
Imase post,ama e izbrisan muabetot bese deka odmor albanija nikogas grcija sekogas/ jas ke kazam za poslednive 13 odmori/godini osvem 2019 so koronata koga bev ohrid,
Posledni5 vo grcija i 5 vo albanija po eden turcija i bugarija,crnagora2,
Posledniov seuste tekoven na poteg Himare-Borsh-smesten himare, Top dosega najdobar,vremeto do sega se pogodi top!, mn,podobro i od saranda i ksamil i najbitno mnogu poevtino od najjuznata tocka na albanija....
Koj mu treba + infoo neka prasa ke vi spodelam....
i isto taka bitno vo sporedba so grcija telefonot 24/7 On, 15gb roaming so da bidi....
(Ne sakam da pisuvam na temava ama za Grcija samo loso iskustvo,od gostoprimlivost 0,skrtajne na kolata,policija kazni i uste xxxx,negativni raboti)
Јас од 2006-та наваму 10-тина пати сум бил во Албанија, и 5-6 пати во Грција. И за изненадување...во 2019 ме ограбија, за среќа новчаникот што го зедоа од сопругата имаше само 20 и нешто евра и бижутерија.

најчудно е што не ограбија додека спиевме, влегле низ врата која беше отворена поради горештините.

И да...тоа беше во грција-Лептокарија, а не во арамиската држава Албанија каде никогаш ми се нема случено никаков немил настан, дури ни при враќање на кусур

ПС:Колку се движат студиа/апартмани во овој период?

Член од
29 август 2008
Мислења
5.938
Поени од реакции
4.436
Јас од 2006-та наваму 10-тина пати сум бил во Албанија, и 5-6 пати во Грција. И за изненадување...во 2019 ме ограбија, за среќа новчаникот што го зедоа од сопругата имаше само 20 и нешто евра и бижутерија.

најчудно е што не ограбија додека спиевме, влегле низ врата која беше отворена поради горештините.

И да...тоа беше во грција-Лептокарија, а не во арамиската држава Албанија каде никогаш ми се нема случено никаков немил настан, дури ни при враќање на кусур

ПС:Колку се движат студиа/апартмани во овој период?
Himare od 30do60,zavisi kolku si vcentar bidejki plazite i tie apartmani se na 100m,od moreto a plaza ima 3/4km,ima izbor za secii vkus

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.315
Поени од реакции
15.480
Himare od 30do60,zavisi kolku si vcentar bidejki plazite i tie apartmani se na 100m,od moreto a plaza ima 3/4km,ima izbor za secii vkus
јас во последен момент се попишманив од Химара, и заминав во Грција. Буквално неколку саати пред да тргниме. Ме премислија некои статуси на ФБ дека Химара била многу скапа, дури и за Албанија.

Горе долу ја знам Химара, сум поминал неколку пати но никогаш не сум престојувал

Член од
29 август 2008
Мислења
5.938
Поени од реакции
4.436
јас во последен момент се попишманив од Химара, и заминав во Грција. Буквално неколку саати пред да тргниме. Ме премислија некои статуси на ФБ дека Химара била многу скапа, дури и за Албанија.

Горе долу ја знам Химара, сум поминал неколку пати но никогаш не сум престојувал
Poevtino od ksamil i saranda za 100% i poubavo 100% himare i borsh 1000leki ,10eu, lezalki i cador(sekade ima free public beach)ksamil nema.! ,ksamil od 2000do2500leki ....golema kapricioza 700/800leki,kafe tursko 100leki na plaza, limenki 200,dr,kafina do 300leki....giro 300leki=3€ i pilesko i svinsko...sopska/grcka golema 400leki 4eu. Pomfrit golem so sirejne 300leki,3eu
Max, poskapo15/20 % poskapo od Mk...

Eve ke spodelam
Poevtino od ksamil i saranda za 100% i poubavo 100% himare i borsh 1000leki ,10eu, lezalki i cador(sekade ima free public beach)ksamil nema.! ,ksamil od 2000do2500leki ....golema kapricioza 700/800leki,kafe tursko 100leki na plaza, limenki 200,dr,kafina do 300leki....giro 300leki=3€ i pilesko i svinsko...sopska/grcka golema 400leki 4eu. Pomfrit golem so sirejne 300leki,3eu
Eve bidejki sum izlezen ke spodelam dopolnitelno golem rasturen burger so pomfrit 600leki, ima i za 400,vegetarijqnsko giro 250,
Pilesko svinsko so + sos, 300do400, sladoled golema topka 120leki, onoj turskiot sto gi lazi decata 300leki ...itn....

Последно уредено:
Член од
12 декември 2010
Мислења
10.655
Поени од реакции
11.732

Eve ke spodelam

Eve bidejki sum izlezen ke spodelam dopolnitelno golem rasturen burger so pomfrit 600leki, ima i za 400,vegetarijqnsko giro 250,
Pilesko svinsko so + sos, 300do400, sladoled golema topka 120leki, onoj turskiot sto gi lazi decata 300leki ...itn....
Побарај една таверна Столис во оној дел е кај бензиската, имаа многу добри пици на дрво печени а им беа по 700леки, таверната е одма до море и нешто паркинг имаше мислам на тој дел

Член од
29 август 2008
Мислења
5.938
Поени од реакции
4.436
Побарај една таверна Столис во оној дел е кај бензиската, имаа многу добри пици на дрво печени а им беа по 700леки, таверната е одма до море и нешто паркинг имаше мислам на тој дел
Sega jadev vo taa i vo merakli taverna top hrana.....

Kajgana Shop

На врв Bottom