Друже се ок ова што пишуваш, но на прашањата кои ти ги поставувам не се трудиш некој логичен одговор да дадеш, туку продолжуваш да споделуваш дел од работи кои си ги прочитал.
Еве кажуваш Бајден и Пентагон не го воделе процесот, но не кажуваш кој го води. Кој има поголема моќ од челните луѓе во Пентагон...
Во 2001 јавно си изјавуваат дека "не знаат" каде се потрошени 2 трилиони долари, според некои пресметки сегашната бројка е околу 6 трилиони долари, влакно не им фали. Не може само да кажуваш имало помоќни играчи, без да наведеш кои, или која институција, или па на овие влакно да не им фали.
За тоа дека доаѓаат интересни времиња, погрешен збор користиш. Наместо интересни, опасни и тешки времиња по одговараат на реалноста, од природни причини (природни катастрофи) и од човечки причини (војна, намерно осиромашување на народот).
Па пишав ама не читаш, станува збор за 'тајните друштва'. Еве почни од Бохемиан Гров, можам многу опширно да пишувам за ова но нема.
Замисли првиот состанок за операцијата Менхетен се случува токму во Бохемијан Гров тајното друштво.
Замисли Опенхајмер седи и го гледа прво ритуалот пред огромниот тотем што личи на Був, се прави жртвата (според мене не човечка туку се убива ѕверот (бик или мус/елен) во чест на богот што нема да го спомнам и после им ги предаваат античките тајни текстови со формули и тешка математика и физика за овие да ја креираат првата Атомска Бомба.
Има повеќе левели над Пентагон, сакаш да образложувам ама постојано се потсмеваш... Затоа реков не сакам дебати и чудно е што сеуште ти одговарам, но некогаш е појако од мене.
Има повеќе левели над Пентагон, сакаш да образложувам ама постојано се потсмеваш... Затоа реков не сакам дебати и чудно е што сеуште ти одговарам, но некогаш е појако од мене.
Има некои господа над луѓето во Пентагон, но тие што се над, се истите кои одлучуваат кои ќе се на раководни позиции во Пентагон. Ако не е така, тогаш немало да дозволат толку трилиони да не знаат кај се потрошени.
Може ти личи дека ти се потсмевам, бидејќи логички не се трудиш да поврзеш некои работи или да прочиташ контра работите во кои сакаш да веруваш, па скоро во секој пост самиот си се негираш.
Се знае дека вонземјаните се главни у Пентагон, затоа тајниве никогаш нема да се откријат. Они ја одбрале Америка пре Русија и Кина ради Холивуд булевар. Што би рекол @Византиецот, осетиле дека тоа е лулката на цивилизацијата.
Нормално дека не знам и не сум сигурен, ама пак останува истото прашање, зашто сега Кинезиве, а не пред 100, 200 или 300 години...
Зашто кај Европските народи (претежно од централна Европа) се јавуваат толку иновации...
Нормално дека и јас не знам зошто ама не тврдам нешто со сигурност. Само ги спомнувам кинезиве како позитивен пример последниве 10-15 год.
Зошто кај африканските народи не се појавуваат никакви иновации ?
Изгледа бојата на кожата соодејствува со бројот на коефициентот на интелегенција
Држењето на Индија како колонија од страна на Велика Бритнаија не е поради некои си зачини итн... Туку поради светите текстови...
Хитлер и нацистите не отишле во Тибет на екскурзија, туку отишле да ја бараат Ариевската раса за кои биле убедени дека биле Германи што според мене не е точно но нејсе во Багавигита и Махабхарата токму Ариевците се во братоубиствена војна каде што се користат напредни оружја како атомската бомба и летечките Вимани. Претпоставувам оваа војна е сместена некаде длабоко во минатото минимум пред 20 000 години дури некои одат пред 60 000 години. Кој не ја прочитал целосната верзија од цензурираната книга од страна на ЦИА 'The Adam and Eve Story: A History of Cataclysms', нека ја прочита. (целосната е преку 200 страни)
Американците биле во паника да ја развијат Атомската Бомба побрзо од Нацистите зашто знаеле дека и они ги имаат истите текстови но они повеќе се фокусирале на Виманите. Впрочем затоа се земени после Нацистите во операцијата Пејперклип а веднаш потоа започнува Операција Висок Скок каде целата е Американците да ја посетат Антарктика и да ја видат дел од замрзната технологија. Први тхнологијата за Атомска Бомба после Американците заедно со Британците и Французите како Сојузници ја развиваат токму Индија, Кина и Русија која исто така има пристап до текстовите. Првата тест бомба на Индија се викала 'Smiling Buddha', тука има многу симболика.
Но тука исто има еден твист, тука не е земена во предвид 'Eлитата' од претходните цивилзации која ги преживува катастрофите, лета во НЛО-ата и не контролира да речеме индиректно. Има многу за пишување тука, знам од прилика и каде се нивните градови и бази, кои тајни друштва имаат контакт со нив, зашто целиов процес за UFO Disclosure е толку тежок, нивната меѓусебна борба која е прелиена врз нашето општество, како нашите војни се под дирекнто влијание на 'боговите', и за крај 'светата војна'.
Но нема ра разглабам темава и така е отидена во пм со Рамно Земјаши...
Секако дека не е точно дека Индоаријците се германи. Германите покрај словените, келтите, хелените, етрурците, ермените, персијците се дел од индоаријците.
Секако зголеменото ниво на радијација и самото идеално срамнување со земја на Мохенџо Даро пред 25 векови е доволен доказ дека со стапови и камења не било возможно да се уништи толку напредна цивилизација.
Знам за книгава. Никоја голема книжара не сакала да ја отпечати. Се нашла некоја мала и небитна која што после еден тираж одма престанала со печатење и сите копии биле конфискувани од ЦИА. Дали во деведесетите или 2000-те години само тие 57 страници се декласифицирани од вкупните 200 што ги имала.
Така што битните работи сепак не ги пишува во овие 57 страници од книгата.
Сега пак доаѓаме до прашањето НЛО-ава се наша човечка изгубена технологија од минатото или се сепак надворешна технологија што нема врска со земјава и нејзините цивилизации ?
Многу едноставно, затоа што самиот збор Апокалипса значи откровение, или откривање на забранетото знаење. Односно што ти носи иднината, која ќе предизвика драстична промена на човештвото. Сега полека доаѓа времето за осознавање на вистината, природниот циклус на уништување, нашата вистинска историја и битката која претстои. Верувај освен природната катастрофа има и друга борба, јас реков нема да пишувам повеќе на таа тема и затоа ова е последен пост. Од сега ќе споделувам само релевантни настани поврзани со Disclosure. И многу грешно си разбрал, Бајден и демократите не го водат процесот, официјален Пентагон е против 'Disclosure', поентата е што не зависи од нив.
Интересни времиња доаѓаат и многу нема да знаат што се случува и која страна да ја изберат. Ќе станува се почудно и почудно, на крај реалноста ќе биде почудна и од фикција. Најјакото е кога поради намаленото магнетно поле на Земјата, една соларна бура ќе не врати неколку века наназад без струја... Многу нормално елитата е веќе спремна за ова сценарио...https://amp.theguardian.com/news/2022/sep/04/super-rich-prepper-bunkers-apocalypse-survival-richest-rushkoff
Зошто да не пишуваш ништо повеќе ?
Ако смешковциве на темава не се свесни дека се спрема еден голем рестарт (шести по ред) на човештвово, не значи дека ние неколку што сме желни за дискусија треба да се замолчиме. И јас сум теоретичар на заговори ама јас сум во правата смисла на зборот и до крај за разлика од тебе, Бафра и Зурла. Буквално се земам со резерва додека не испадне 100% сигурно.
Јас и во твоите теории верувам 50-50 и во тие на Бафра и во тие на Зурла. Вие многу цврсто се држите и категорично ги сечете останатите размислувања што не се совпаѓаат со вашето уште пред да ги прочитате и пред да ги размислите. Премногу се докажувате.
Јас ништо никому не докажвам туку оставам времето да им докаже додека јас само им ги постирам фактите или сомнителните изјави и извори.Ако се паметни сами ќе си дојдат до заклучокот.
Од 2014-15 на форумов кога пишував со уште 2-3ца дека замена на популацијата се случува во државите со бело насление заради полесна контрола на локалното население, повеќето беа исти вакви смешковци за како тоа е лага и дека " тие " само се бегалци од војна и дека сакаат само нормален живот и дека нема никаква теорија на заговор за бришење на постоењето на белата раса.
Кога 2 светски војни и наламување на белото население од 30 % на 8 % од пред WW1 до после WW2 (моментално околу 6%) не им е доволен доказ, ништо нема да им биде. Кога почна се повеќе јавно да се зборува дека белите народи треба да се ограничат во размножувањето и нивните деца и нивната младина треба да се корумпира со воук пропаганда, искривени вредности и се проследено со неа, конечно еден дел се свести но пак не е доволно.
За последното што го кажа мал милион докази има на нетов како 2020 и 2021 за време на карантините цели километарски конвои носеа градежни материјали во подземи скривници и бункери. Ако уште се глупи луѓево и не сфаќаат, тогаш кај нив успешно е завршена операцијата перење мозок од страна на елитата.
Теоријата на заговор дека теоретичарите на заговори се штетни за општеството на најјако беше пуштена за време на короната и доволно кажува за се.
Вие многу цврсто се држите и категорично ги сечете останатите размислувања што не се совпаѓаат со вашето уште пред да ги прочитате и пред да ги размислите. Премногу се докажувате.
Еве јас се откажувам од секакво дебатирање на оваа тема со овој пост. Моите размислувања и постови никој нека не ги зема во предвид и никој да не ме спомнува. Баш би сакал да знам конечно до каков заклучок ќе дојдете во врска со темава од оваа мешаница и каша попара на постови овде.
Еве јас се откажувам од секакво дебатирање на оваа тема со овој пост. Моите размислувања и постови никој нека не ги зема во предвид и никој да не ме спомнува. Баш би сакал да знам конечно до каков заклучок ќе дојдете во врска со темава од оваа мешаница и каша попара на постови овде.
Јас ти кажав дека секое мислење го земам во предвид но додека не се појават 100% проверени факти не го сметам за валидно. На крај краева тоа е да се биде теоретичар на завери.
А за да земеме да урламе, да се пцуеме и тврдоглаво да спамаме и повторуваме едно исто тогаш може да се третираме како закоравени верници што без никакви факти тврдат дали Исус, дали Алах, дали Јахве се вистинските богови.
Тебе нека ти ја вратат темата за да можеме да тераме со дебати таму наместо овде да тераме офтопик.
Само ги спомнувам кинезиве како позитивен пример последниве 10-15 год.
Зошто кај африканските народи не се појавуваат никакви иновации ?
Изгледа бојата на кожата соодејствува со бројот на коефициентот на интелегенција
Иновации некои што би значело откритие на векот, или некоја нова технологија не знам дал имаат, повеќето им се надградби т.е. се базираат на досегашнава технологија.
Позитивен пример се бидејќи во економијата им дозволија да прават што сакаат, државата не им се мешаше до пред некоја година. Кај нас ист пример ти се шќиптарите, државата ги остава што сакаат да прават, никакви закони и регулации не важат за нив, фирмите им растат, пари прават и нормално западна Македониа е поразвиена од сите други делови.
И јас сум теоретичар на заговори ама јас сум во правата смисла на зборот и до крај за разлика од тебе, Бафра и Зурла. Буквално се земам со резерва додека не испадне 100% сигурно.
Јас и во твоите теории верувам 50-50 и во тие на Бафра и во тие на Зурла. Вие многу цврсто се држите и категорично ги сечете останатите размислувања што не се совпаѓаат со вашето уште пред да ги прочитате и пред да ги размислите. Премногу се докажувате.
Од кога ќе ни влезе, џабе е после. Има теории на заговор и заговор. Повеќето работи за кои пишувам и сум упорен е така бидејќи постојат факти врска тие теми, а како што гледаме, се потврдија дека се заговори. За ковидот нормално ќе бидам упорен и ќе барам факти и објаснувања од другата страна, бидејќи докажани научници со факти укажуваа дека е театар. Самиот Фаучи на писмено потврди дека се работи за 0,2% смртност а народ пак изиграваше ној.
За вонземјани како да прифатам дозирани информации од божемски свиркачи, баш во време кога кралот Чарлс изјавува дека следи глобален рестарт и воведување на нов светски поредок... кога неколку децении претходно луѓе кои биле дел системот откриваат кои 3 работи би ги приморале луѓето од цел свет да се откажат од своите права и би дозволиле од еден центар да бидат управувани... кога докажано корумпиран систем претходно за најобични работи не дозволувал свиркачи (или 2 метри под земја или избркани, или затворени), 100% цензура...
Врска сечењето, јас поставувам прашања на кои доколку ми дадеш логични и поткрепени одговори, нормално ќе ги прифатам. Така со вонземјаниве, кои се логичните одговори на повеќе прашања...
Сум читал доста прикаски и бајки, но доколку напишаното во нив, не може да го реплицираме во реалноста, тогаш си остануваат прикаски и бајки. Како да верувам во алегории и бајки за битка на богови (верувам дека постојат духовни битија), а не во Тесла, Расел, Шаубергер кога повеќето работи што ги тврделе успеале во реалноста да го реализираат, да го конструираат, со докази да ги објаснат и потврдат нивните тврдења.
... хоминидите, познати и како големи човеколики мајмуни образуваат семејство во кое се класифицирани четири современи родови: шимпанза, горили, луѓе и орангутани.
... денес многу биолози ги вклучуваат орангутаните во семејството на хоминиди како потсемејство Ponginae, а горилите и шимпанзата најчесто се вклучуваат во потсемејството Homininae, заедно со луѓето.
... понекогаш ми иде на памет, ако сме ние потомци на овие врсти мајмуни, зошто се уште постојат горили, шимпанза, орангутани, па нели еволуираа во посовршено суштество - човекот, по логика на нештата, барем по мене, не би требало тие да постојат во светот туку да биде едно „наше минато“ од каде еволуиравме, а не денес и шимпанзо, горили, орангутани и луѓето на сцена, дел еволуира во човек, дел си останаа така, не ми штима тука нешто!
@bijons
Лошо си копирала од Вики другарку ти.
Ми не смо потомци на тија мајмуни што ги наброја ти. Него заедно смо евоулирале од други видови човеколики мајмуни кои се делиле на ниски и високи. Е ск ми смо настанале од високи а другите од ниски.
А какфу врску има тфој пост сс овуј тему?
Сакаш да каеш дека ми смо ванземаљски експеримент? Чекај нели си ти верник, нели Адам Ева ребро?
Овој погоре напишано га потфрдуе признаена конвенионална наука. Ама нигде нема фосилни остатоци од високи човеколики мајмуни(наши предци). Значи коске на хуманоиди су најдени али на нивни предци не. Период на хуманоиди е много поодамна него библиски приказне за настанак на сфет и на човека.
Такој да у воду ви пада цело верување за божју креацију.
Много пологично е да постои еволуција, а исто пологична(од религиски приказне) е теорија на древни ванземаљци. Не е могуќе да смо сами у овј огрооооман универзум, нема шансе овај преубава планета пуна сс живот да не биде посетена од поинтелигентну врсту.
Што правиме со инсекти и животни што биле на планетава пред повеќе од 200.000 години, а се исти со сегашниве... Еволуцијата како процес, само кај човекот ли постои?
Ако постои еволуција, тогаш мора да постои и дееволуција.
Што правиме со инсекти и животни што биле на планетава пред повеќе од 200.000 години, а се исти со сегашниве... Еволуцијата како процес, само кај човекот ли постои?
Ако постои еволуција, тогаш мора да постои и дееволуција.
Леле бафра усра се сс тија инсекти. У гз да си ги ставиш
На седам различни теме ми ги спомнуеш.
Како прво 200 000 године не е ништо. Како фторо евоулираф само онија кои мењаф околину и начин на живот.
Некои се адаптираф брзо некои споро, зависи од снаодливост на истите.
Људи на Анди како су приспособени на туј висину? Иди ти, два д'на ке паднеш у несфес. Полинезиски народи како можеф под воду поише од нас обична раја?
Не биди досадан ееее ти па.
Знаеш и сам него праиш се наудрен.
Само б'цкаш бе како некој комарац. Да се преселимо на другу планету ми сфи ке евоулирамо, само бафра сој ке остане ист, зшто ти си инсект. Ти си комарац. Данела да не ти е род? Зшто и она е како комарац у фацу а и глеам слабо прска протиф комарци, штити си гу сфоју сорту.
Леле бафра усра се сс тија инсекти. У гз да си ги ставиш
На седам различни теме ми ги спомнуеш.
Како прво 200 000 године не е ништо. Како фторо евоулираф само онија кои мењаф околину и начин на живот.
Некои се адаптираф брзо некои споро, зависи од снаодливост на истите.
Људи на Анди како су приспособени на туј висину? Иди ти, два д'на ке паднеш у несфес. Полинезиски народи како можеф под воду поише од нас обична раја?
Не биди досадан ееее ти па.
Знаеш и сам него праиш се наудрен.
Само б'цкаш бе како некој комарац. Да се преселимо на другу планету ми сфи ке евоулирамо, само бафра сој ке остане ист, зшто ти си инсект. Ти си комарац. Данела да не ти е род? Зшто и она е како комарац у фацу а и глеам слабо прска протиф комарци, штити си гу сфоју сорту.
Па и ти се усра со твојата еволуција.
Имаш примероци и милион години, ако 200.000 години ти се малку. Тоа со луѓето и Андите и гњурците, НЕ е еволуција, туку прилагодување на средината. Ако условите се исти, луѓето и животните ќе си останат исти.
Јас ќе останам ист, но тоа е подобро од оние што ги фатил процесот на дееволуција.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.