C
confusion
Гостин
Bootcamps, datacamps и слични академии се повеќе за луѓе што немаат допирна точка со технологија, ИТ и било што, за да имаш некој бекграунд на знаењето, таму што те учат се почетнички кораци за да проодиш во ИТ светот а за стварно да знаеш треба многу индивидуално учење и работа. Ти пошто си во енергетика, не ти треба вакви „почетнички“ работи, можеш комотно со курсеви од Udemy, Pluralsight да се снајдеш и научиш, има курсеви од Udemy што ги ценат многу повеќе од било кој буткамп, датакамп или академија.Malku sum offtopic, ama gledam aktivna e temava, pa da prasham tuka.
Ok mi izgleda Datacamp kako platforma, za da podobram znaenje / vestini za programiranje,
primena vo data analytics i energy engineering (ne menjam struka, ne baram forhend bekhend pozicija)
Прегледај го приврзокот 385577
Imam odraboteno pocetni moduli od ovie prethodno, i izgleda ok kako za mene, malku e bavno, ama sepak za nekoj so ne e vo programiranje izgleda ok.
Prasanja:
1. Dali nekoj koristel Datacamp od mkd ili so VPN (primer Indija, Banglades nesto), dali ima razlika vo pretplata po zemji?
2. Dali znaete nekoja slicna platforma, da e poeftina ( i dobar YT kanal bi brkal rabota za start)? Mi treba za koristenje vo data science, ne drugite primeni koi se web design i ostanatite.
Ќе се навикнеш на индијци, ќе намалиш брзина малце на видеата и ќе цепаш, има огромно знаење и на различни нивоа, самиот ќе процениш дали ти одговара или не а ќе те кошта многу помалце. Академија би препорачал на сите што немаат допирна точка со ИТ и општо технологија, како јас што направив транзиција од продажба/логистика, мада јас си бев гик од мал и знаев доста како функционира вебот, апликации, програми и слично, едноставно тоа ме влечеше.