Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 25.495
- Поени од реакции
- 33.642
Немој сега толку логично, правилото е дека не смее да се употребуваат разум и логика.Разликата меѓу двете приказни е што Украинците хистеришеа за црквата, не Русите.
И сега за зградава, повторно Украинците хистеришат.
Него го стрелале.Да претпоставам ти на која страна си?
Настрана што штетата очигледно е од ПВО пошто црквата имаше да ја нема ако беше погодена со таква разурнувачка моќ каква што се употребува во ваквите напади. Ама да не заборавиме дека не смеат да се употребуваат разум и логика.Ednoto e kolaterlalna steta, godis voen objekt i nekoj civili se nasle na pogresno mesto i vreme ili ednostavno proektilot ima defekt i namesto objektot koj e planiran da se pogodi, se godi nesto sosem treto koe voopsto ne ni bilo meta.
Od druga strana imas svesno i planirano targetiranje na civili i civilna infrastruktura koja nema nikakvo voeno znacenje, ednostavno celta e da ubies civili i nisto drugo.
E toa druze e terorizam.
Нема никакви воени цели во Москва. Тие приказни дека летале над Москва кон други цели, тоа може на северџаните да им раскажуваат.Vo slucajot ne, no posto ne pratam bas, a sto bilo voenata cel ustvari?
Целта е ширење на терор и страв кај локалното население, со други зборови наречено тероризам (во надеж за ширење незадоволство и подбуцнување на нереди, и создавање на услови за обоена револуција).
Не ги следиш дискусииве. Сите тие „наводни“ воени злосторства беа умешно „демантирани“ од нашиов генерал овде... Со „е не се, е не се“ тип на аргументи.Imase i snimki od sami Ukrainci kade ladnokrvno strelaat zarobeni i predadeni neprijatelski vojnici so krenati race, razoruzani. Snimki kade se izzivuvaat, krvnicki gi macat, im gi vadat ocite i sto li uste ne. Zborot mi e niti im e prv pat niti posleden, niti im e toa nesto tugjo i nepoznato na Ukraincite da koristat ajde da gi narecam isis taktiki na vojuvanje, pa od tamu voopsto i ne bi me cudelo celta voopsto da ne bila voen objekt tuku civilen ili kaj ke mani mani, bitno da pogodi nesto.
Тоа е твој проблем друже. Тезата му е дека само после 2101-ва може да му ги оспориш ставовите, па сеедно какви аргументи имаш. До тогаш (до 2101-ва) тој бил во право... Западнаdo sega be klintone.... se bira do momentov, ni jas ni ti ke bideme zivi za 2101 da go diskutirame toa.