Грешките од минатото лето ги прават и ова, мене искрено ми е фасцинантно како после толку купување - на Челзи пак му фалат минимум 5 првотимци за да биде конкурент за топ4.
Не велам дека е слаб играч ама сигурно не вреди да изгубиш 3 месеци на него и на крај да не го договориш бидејќи Брајтон бара 100м фунти.
Со тие пари Челзи можеше да напраи 2-3 трансфери, спој на млади играчи и искуство и сега малце поспремни да го дочекаат стартот на ПЛ ама очигледно е дека департментот кој го склопува тимов е пренеискусен и преограничен за тим од овој калибар.
Во однос на продажба, скоро па перфектно го изработија летово. Воопшто не е лесно ефективно да се отарасиш од играчи на кои не сметаш и тоа за толку краток период. Кредит, апсолутно. Го доведоа Џексон, ќе видиме, засега ветувачки делува, можеби ќе биде топ засилување.
Но, како што си пишал, зошто толку време загубија на него. Тоа е и поентата на критиката, а не дали ќе го доведат во Челзи. После вакви година дена и очајна сезона, времето е луксуз. Брајтон од почеток беше јасен. Ќе видиш, една, две, три, четири седмици, не ја бива, фала многу и пријатно. Наоѓаш други алтернативи. Овие не, ќе променеле стратегија, отсега ќе се фиксирале само на една мета и додека не ја завршеле, не допирале ништо друго.
Арно ама, на скоро две седмици од мечот со Ливерпул, единствени играчи од среден ред на Челзи, сениори, се Галагер и Енцо. А средината е круцијална, години наназад, особено сега.
Не мислам дека четири, малку тоа ми е пренапумпано, но дефинитивно недостасуваат едно две засилувања за прв тим, доколку сакаш да се натпреваруваш сега. За во иднина не се секирам, ќе созреат овие фудбалери, верувам.
Внимавај, Рајс бил продаден за 100+ и Каиседо требало толку. Логиката на Брајтон.
Чекајте пријатели, Рајс не сакаше да избега во јануари од Вест Хем и не поднесуваше трансфер риквест како Каиседо. Рајс, има премиерлигашко педигре и четири добри сезони во ПЛ, на крајот и европска титула. Каиседо има само една сезона. Маркетот е луд, само треба усул да се има.
За 100+ милиони, лежи многу добар пазае и двајца баш добри играчи од средина на терен. Само треба да не си мрзелив и малку да знаеш да ја работиш работата.
Во секој случај, од сагава со Каиседо нема Челзи да излезе победник секако. Лошо го одиграа летово на таа тема, имаат шанса да се поправат до први септември, со голем ризик да биде предоцна.