Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Син,јас не знам што се чудиш?

Како може навивач на Милан,да биде објективен за одлуките во полза на Милан?

Едноставно,он е на нож со две острици сега,ама сам си е крив.
АКо не признава,тогаш губи од експертизата и искача контрадикторен.
Ако признае,тогаш он не е вистински фан,туку обичен спектатор.

Ама никој не го тераше да почне да коментира за ова :)

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
Абе луѓе јас не знам зошто се замарате... Сакаа пенал?? Добија пенал вчера? Го утнаа.. Па после тоа, требаше црвен картон за голманот, фалу беше надвор.. Епа ви досудија пена, го утнавте... После Ебење, нема Каење!!

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Три години скоро без престан на врвот... ова веќе станува досадно, нема конкуренција.
Наполи и Фиорентина сезонава ме разочараа, очекував поголема борба од овие тимови. Наместо овие другите да живеат во спомените на минатото, нека го свртат календарот на 01.12.2008 и нека видат кој, каде стои на табелата.

Исти курци кажувате од почетокот на сезоната, ако толку беа добри вашите тимови ќе беа први, немаше маки да мачат со просечните италијански тимови и да губат натпревари кои веќе им беа запишани како победени.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Седи бе човек, смири се, не ти палат постовите ако не гледаш, твојата контрадикторност и од Андромеда се гледа, минатата сезона кога Коуто играше со рака во шеснаесетник, во ситуација кога во истиот имаше 20 Фудбалери и голот беше празен судијата свирна пенал за Интер . Ти овде реферати пишуваше како тоа не било пенал, иако и самиот Коуто рече дека играл со рака во ситуација кога никој немаше на голот, и во ситуација во која Судијата немаше најдобар агол за гледање на истиот настан поради ситуацијата пред голот на Парма.

И пак се праиш на Тошо и пишуваш бла бла постови и покажуваш колку си контрадикторен, оваа година имаш минорен офсајд со Интер ( твоите експерти од Скај Италија тоа го кажаа ), имаш прекршок со Киево надвор од шеснаесетникот ( пак, експертите на кои се повикуваш тоа го кажуваат ) и викаш, па судијата не може во тој момент убаво да види, тоа е секудна и мора веднаш да донесе одлука,што е тогаш со мечот Интер-Парма.
Значи кога Милан се во прашање, судијата морал во моментот да донесе одлука, немал време за репетиции ко нас, а кога Интер се во прашање, МЕСТАТ, кој е патетичен овде ?
Минатата сезона со Емполи, Станкович имаше удар кон голот а играч на Емполи бранејки се со рацете играше со рака, и тогаш Интер според тебе местеа, а сезонава иста таква ситуација кога имаше со Наполи и Сампдорија, пенал е :D. . . . aбе ај .

Уште сине патиш од ланските трауми шо ти ги зададов. Сега немам намера да дискутирам за ситуации од ланска сезона. Имаше шанси лани да се покажиш, те засмрдев не си ја искористе шансата. Сеа демек ми бараш тука реванш.

И пак ќе ти објаснам, не гледам некоја корист ти пак истото ќе го форсираш. Пенал немаше, затоа што и да играше Коуто со рака пак не е пенал зошто прво игра со глава, што твојот единствен аргумент за признавањето на Коуто дека играше со рака го фрла во вода и ти пак не си во право. Сеа стварно извини вака шо те силовам секој пат, ама па стварно си упорен дечко. Ако имаш кошмари или трауми оди на психијатар, не можам јас да ти помогнам. И пак ќе речам, жал ми е шо те изреметив, ништо лично.

Кака не беше во офсајд, газат на истата линија со последниот одбранбен играч. Плус голот паѓа по една минута така да како сакаш гледај, не ти е то изговор.

Пеналот над Кака објаснав зошто е пенал, ај уште еднаш за ментално предизвикани со поедноставни зборој. Контакт има, Кака паѓа во шеснаесетник, падот кога започнува е невозможно да се одреди со никој закон на физиката, антропологијата, анатомијата ни физиологијата. Контактот е неколку сантиметри надвор од шеснаесетник, но Кака паѓа еден чекор после контактот. Шо значи Кака го одглуми падот по идиотската грешка на играчот шо го повлече за дрес.

Значи по елиминацијата на овие според тебе судиски грешки, остануваме само со неколкуте кои се на штета на Милан. Не дека јас тука ја барам кривицата за неуспешните резултати на Милан, ама сепак ќе ги спомнам.

Лече - Милан Бонера соборен во 16 класичен пенал кој не е досуден за Милан и голот во 90 минута е примен после подарен слободен удар, немаше никаков контакт помеѓу Пирло и кој и да беше играчот шо одглуми зошто беше опкружен од тројца играчи на Милан.

Торино - Милан Пеналот по шутот на Роналдињо и згора на тоа на другата страна непостоечки пенал досуден во корист на Торино.

И сега ти ќе ми ја споредваш ситуацијата со она шо се дешаваше лани, па дури мене ме обвинуваш за необјективност. Дај бе фнучко жтипни се разбуди се во кој сон си ти. Лани имаше колосално изразито помагање од судиите на Интер и исто толку „одмагање“ на Милан и особено Јувентус. Кој како гледаше на него е друга работа, јас гледав од мој агол, ти и твојте смешни следбеници од свој наивен начин.

И за крај, јасно ми е дека патиш по сите понижувачки порази на темата, ама реванш нема да имаш. Зато престани да го бараш во имагинативни делузии сезонава. :smir:

Ако не разбериш, или не сакаш или нема надеж, ама во секој случај фидбек нема да има.

Три години скоро без престан на врвот... ова веќе станува досадно, нема конкуренција.
Наполи и Фиорентина сезонава ме разочараа, очекував поголема борба од овие тимови. Наместо овие другите да живеат во спомените на минатото, нека го свртат календарот на 01.12.2008 и нека видат кој, каде стои на табелата.

Исти курци кажувате од почетокот на сезоната, ако толку беа добри вашите тимови ќе беа први, немаше маки да мачат со просечните италијански тимови и да губат натпревари кои веќе им беа запишани како победени.
Море билдер, ко ќе го освојте скудетото ќе прајме муабет. Не е ни пола сезона завршена вие се потпосрафте од среќа.

И кој рече оти во минатото гледаме, ете земи ги ти годинашниве дуели меѓу Интер и Милан. А ко ќе заврши сезоната тогаш можи да рибаш колку сакаш, сега можи само да барате утеха во реторики. Ај шовебам сеа. :helou:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.735
Поени од реакции
49.278
Добро де ако твојот тим бил толку добар сигурно ке го тепал тој се мачи со просечните тимови....:toe:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.297
Уште сине патиш од ланските трауми шо ти ги зададов. Сега немам намера да дискутирам за ситуации од ланска сезона. Имаше шанси лани да се покажиш, те засмрдев не си ја искористе шансата. Сеа демек ми бараш тука реванш.

И пак ќе ти објаснам, не гледам некоја корист ти пак истото ќе го форсираш. Пенал немаше, затоа што и да играше Коуто со рака пак не е пенал зошто прво игра со глава, што твојот единствен аргумент за признавањето на Коуто дека играше со рака го фрла во вода и ти пак не си во право. Сеа стварно извини вака шо те силовам секој пат, ама па стварно си упорен дечко. Ако имаш кошмари или трауми оди на психијатар, не можам јас да ти помогнам. И пак ќе речам, жал ми е шо те изреметив, ништо лично.
Еј ама си смешен, кои црни трауми кои црни порази на форум, ти егоманијакален си бил бе, убаво ти рече Флер, тоа Вулгарите ти го испрале мозокот, за пола членови овде им мрсиш дека ширеле ваква или онаква реа, бар не ја шират онаа најлошата, б'лгарската .

За секоја дискусија лани, си имаше соодветни реплицирања од моја страна и од страна на останатите фанови на Интер кој тој период постираа . Смешен беше, смешен остана, само бараше изговори за предноста што Интер лани ја имаа пред Милан ( повеќе од 20 бода ), а и тоа не ти беше битно, битни ти беа мечевите на Интер кога со микроскоп бараше судиска грешка во нивна корист .

Јасно е дека користиш напад како најдобра одбрана, али не ти успева, ти реков, твојата контрадикторност од Андромеда се гледа . Ти вчера се повика на '' експерти '', јас истите ти ги спомнувам и истите кажаа дека годинава имаше грешки на судиите во корист на Милан, јебига, ти гледаш и читаш само тоа што ти одговара .

Јас ти реков, наброј ми ги спорните ситуации на Интер од минатата сезона, па ке ти ги споредам со оние за Милан дадени од '' експертите '' во Калчото и тоа само во овие 14 кола, минатата сезона чекаше Јануари да дојде па да почнеш да тролаш . Се вадиш дека судиите немаат можност за репетиции како нас и одлуките ги носат моментално, тоа го велиш за офсајдот на Кака за кој рече дури и да имало, судиите не можат без репетиција да одлучат, истото важи и за Коуто лани, али тука е друга приказната, Интер е во прашање . А и не ги спомињаш пеналите против Наполи и Сампдорија, минатата сезона кога имаше досуден ист пенал за Интер со Емполи го потеше со местење, сега, го игнорираш тој факт, очигледен си .

Ниедна дискусија минатата сезона не ти држеше вода зашто оваа година имаш демант од Судиите кои прават грешки во корист на Милан, нормално, сега судиите немаат можност за репетиции, не се компјутери бла факин бла, проклета да е Б'лгарија што те упропасти . Те научија сите, нели примети, и Миланез ти постира видео за '' пеналот '' на Кака, ти овде даваш бедни и патетични коментари
Пеналот над Кака објаснав зошто е пенал, ај уште еднаш за ментално предизвикани со поедноставни зборој. Контакт има, Кака паѓа во шеснаесетник, падот кога започнува е невозможно да се одреди со никој закон на физиката, антропологијата, анатомијата ни физиологијата. Контактот е неколку сантиметри надвор од шеснаесетник, но Кака паѓа еден чекор после контактот. Шо значи Кака го одглуми падот по идиотската грешка на играчот шо го повлече за дрес.
абе ај ти се молам, стануваш патетичен и смешен за читање, али колку да те просветлам, фаулот се суди во оној момент кога започнува, а не кога паѓа играчот, зашто со сила се правиш слеп,уште еднаш, очигледен си .

п.с. Ти сериозен си дека некој би имал трауми од некој како тебе ? Погледни се во огледало првин, егиманијакалноста и нарцизмот се синдром, се лечат на психијатар, убав е потписот на eден од членовите овде:''Идиот, првин те спушта на негово ниво, па те победува на искуство '' .

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
како не ве мрзи да пишувате толку и да реплицирате нон стоп?зверови сте

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Еј ама си смешен, кои црни трауми кои црни порази на форум, ти егоманијакален си бил бе, убаво ти рече Флер, тоа Вулгарите ти го испрале мозокот, за пола членови овде им мрсиш дека ширеле ваква или онаква реа, бар не ја шират онаа најлошата, б'лгарската .

За секоја дискусија лани, си имаше соодветни реплицирања од моја страна и од страна на останатите фанови на Интер кој тој период постираа . Смешен беше, смешен остана, само бараше изговори за предноста што Интер лани ја имаа пред Милан ( повеќе од 20 бода ), а и тоа не ти беше битно, битни ти беа мечевите на Интер кога со микроскоп бараше судиска грешка во нивна корист .

Јасно е дека користиш напад како најдобра одбрана, али не ти успева, ти реков, твојата контрадикторност од Андромеда се гледа . Ти вчера се повика на '' експерти '', јас истите ти ги спомнувам и истите кажаа дека годинава имаше грешки на судиите во корист на Милан, јебига, ти гледаш и читаш само тоа што ти одговара .

Јас ти реков, наброј ми ги спорните ситуации на Интер од минатата сезона, па ке ти ги споредам со оние за Милан дадени од '' експертите '' во Калчото и тоа само во овие 14 кола, минатата сезона чекаше Јануари да дојде па да почнеш да тролаш . Се вадиш дека судиите немаат можност за репетиции како нас и одлуките ги носат моментално, тоа го велиш за офсајдот на Кака за кој рече дури и да имало, судиите не можат без репетиција да одлучат, истото важи и за Коуто лани, али тука е друга приказната, Интер е во прашање .

Ниедна дискусија минатата сезона не ти држеше вода зашто оваа година имаш демант од Судиите кои прават грешки во корист на Милан, нормално, сега судиите немаат можност за репетиции, не се компјутери бла факин бла, проклета да е Б'лгарија што те упропасти . Те научија сите, нели примети, и Миланез ти постира видео за '' пеналот '' на Кака, ти овде даваш бедни и патетични коментари абе ај ти се молам, стануваш патетичен и смешен за читање, али колку да те просветлам, фаулот се суди во оној момент кога започнува, а не кога паѓа играчот, зашто со сила се правиш слеп, очигледен си .

п.с. Ти сериозен си дека некој би имал трауми од некој како тебе ? Погледни се во огледало првин, егиманијакалноста и нарцизмот се синдром, се лечат на психијатар, убав е потписот на eден од членовите овде:''Идиот, првин не спушта на негово ниво, па те победува на искуство '' .

Извинете вака,не сакам уопште да се мешам у нешто што не сум навлезен како тема,ама случајно читав нешто од темава,али постов брат ти е незнам :pos2::pos2::pos2:ЗВЕР!!!:pos2:Посебно ова последнава реченица.:pos2:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801
Во право си, вака од страна кога гледаш најдобро можеш да ги заприметиш работите.
abe kako sakas svani si go toa sto go kazav e tocno

i ne gledav od strana roma go osvoi skudeto vo sezonata 2000/01 a narednata inter lupna golema suma pari za batistuta(koj vo toa vreme igrase za roma i bese eden od najdobrite vo toj sampionski sostav) i uste za nekoi igraci smetajki deka so ovoj igrac i so ostanatite visoko milionski zasiluvanja ke gi zgolemat sansite za skudeto no kako so znaeme ne se sluci toa juve bese prv roma vtora inter tret:helou:

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
Eпа Синдикат немаш намера да дискутираш за лани, бидеќи ова сезона вие ја заглавивте.. Колку што има Милан шутирано пенали, толку сите екипи од Серија А немаат.. Абе за реванши, на тастатура, јаки на прсти знаеш колку има.. Синдикат, jaс како што гледам oвде Syn напомена само еден пенал.. И тоа со Парма.. И тоа при играње со рака на противничкиот играч, со што може веднаш кој и да е судија да досуди пенал.. Ама каде е пеналот со Киево, вчера со Палермо?? Па уште викаш недосудиени пенали.. Абрее.. Тешка работа имаат порфесотире на факултетот каде што студираш со тебе..

Кака не беше во офсајд, газат на истата линија со последниот одбранбен играч. Плус голот паѓа по една минута така да како сакаш гледај, не ти е то изговор.
Кака гази на линја со последен одбранбен ограч?? Мхммм.. Линија спомна.. А каде беа пеналите со Киево и Палермо?? На линија од петерецот?? И дали голот после една минута или по 1час тој треба да биде досуден.. Али Кака си е Кака.. Му гледаат низ прсти..

1.Пеналот над Кака објаснав зошто е пенал, ај уште еднаш за ментално предизвикани со поедноставни зборој. Контакт има, Кака паѓа во шеснаесетник, падот кога започнува е невозможно да се одреди со никој закон на физиката, антропологијата, анатомијата ни физиологијата. Контактот е неколку сантиметри надвор од шеснаесетник, но Кака паѓа еден чекор после контактот. Шо значи Кака го одглуми падот по идиотската грешка на играчот шо го повлече за дрес.
И тебе ова на чист пенал ти личи?? Викаш кога Кака паѓа не можи да се одреди со никаков закон на физика и други срања, а од каде па ти имзери дека е неколку сантиметри?? Да можеби се и милиметри во прашање, само да е во полза на Милан...

2.Лече - Милан Бонера соборен во 16 класичен пенал кој не е досуден за Милан и голот во 90 минута е примен после подарен слободен удар, немаше никаков контакт помеѓу Пирло и кој и да беше играчот шо одглуми зошто беше опкружен од тројца играчи на Милан.
Киево потполно не регуларен пенал, досуден во полза на Милан...

3.Торино - Милан Пеналот по шутот на Роналдињо и згора на тоа на другата страна непостоечки пенал досуден во корист на Торино.
:helou:
Ај кажи која е основата што е непостоечки пенал за Милан?? Да не го удри топката Каладзе мислам беше во увото?? Брате не знаеш што пишуваш... Оди легни одмори малку.. И вчера сигурно сакаше уште 1-2 пенали за Милан така?? Па што не се обрати во Италијанската Фудбалска Федерација да пуштиш барање, на мечто да се шутираат само пенали?? Ц ц ц ц ...

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Italijanskoto prvenstvo ke go vrati stariot sjaj koga ke go nema najgolemoto zlo vo fudbalot Inter. Setete se samo kakvi evropski uspesi imaa italijanskite timovi dodeka ne se pojavi nekoj ( citaj: Guido Rossi i Moratti) na kogo toa mu precese pa resi preku nok da go pretvori Inter vo "gigant". Samo da znaete gigant se stanuva so makotrpna rabota vo tekot na celata fudbalska istorija a ne so prisvojuvanje na tugji tituli.
P.S. Imam bratuced koj sto e izgoren za Inter poveke od 20 godini i samiot se srami od toa sto bese napraveno za Inter da ja vrati starata slava od 89'.
P.P.S Pozdrav od Helsingborg.

А

Адриано

Гостин
Браво секоја Чест!
Интер го зацрни италијанското првенство!!
ахахахахахха
Немој да се чудиш зошто зеленко ти дадов!
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Браво секоја Чест!
Интер го зацрни италијанското првенство!!
ахахахахахха
Немој да се чудиш зошто зеленко ти дадов!
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Aj momak kazi mi sto ste napravile dobro za Italijanskiot fudbal vo evropski ramki od 60 tite godini navaka. Ne bidi smesen, tamu kade sto ne moze da se kupuvaat tituli ve nema nigde. Duri i podprosecni ekipi vo vas gledaat moznost za pominuvanje ponataka. Za razlika od vas Juventus se potvrdi izminative 10 tina godini i na evropskata scena. 1 titula vo CL, 3 finalinja, 1 polufinale, pa ti vidi sega koj e dostoen italijanski pretstavnik. Sekoja cest na Inter za titulata vo Kupot na pobednicite na kupovite( ne postoi veke):pos2:. A za reprezentativen plan da ne pocnuvame muabet. Duri i vaka desetkuvan, Juve ima 4-5 italijanski reprezentativci. Tolku od mene za sega.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.297
Aj momak kazi mi sto ste napravile dobro za Italijanskiot fudbal vo evropski ramki od 60 tite godini navaka. Ne bidi smesen, tamu kade sto ne moze da se kupuvaat tituli ve nema nigde. Duri i podprosecni ekipi vo vas gledaat moznost za pominuvanje ponataka. Za razlika od vas Juventus se potvrdi izminative 10 tina godini i na evropskata scena. 1 titula vo CL, 3 finalinja, 1 polufinale, pa ti vidi sega koj e dostoen italijanski pretstavnik. Sekoja cest na Inter za titulata vo Kupot na pobednicite na kupovite( ne postoi veke):pos2:. A za reprezentativen plan da ne pocnuvame muabet. Duri i vaka desetkuvan, Juve ima 4-5 italijanski reprezentativci. Tolku od mene za sega.
Бјанконеро пред недела дена се оставаа со вакви дискусии, т.е. пред мечот Интер - Јуве, факт е дека Интер немаат позначајни успеси во Европа, но и факт е дека Јуве местеа натпревари, тоа беше докажано со факти, со докази и тука нит Ти нит Јас ништо не можеме, убаво рекле, пред вистината и Боговите се поклонуваат, а за истата . . .
Јове_Бт напиша:
Секој тим си има свои периоди, Милан владееше во почетокот на 90тите, следеше Јувентус... ете сега му дојде времето и на Интер. Три години доминира во домашното првенство а вас уште не ви е јасно дека тоа е така. Наместо да се повлечиш ти па уште и го величаш твојот клуб, како да придонесол богзнаеколку за Италијанското првенство. Упс, да заборавив... придонесе успеа да го извалка името на Калчото и од прво да го донесе на трето место според квалитет. Нема доволно добри играчи, спонзорите си заминаа, навивачите од трибините исто. Срамота
. . . се е кажано .

Поубаво затворија оваа дискусија зашто оние кои се активни на форумов подогло време а се фанови на Јуве и на Интер знаат до каде ке се истера со истата, поубаво батали .

А

Адриано

Гостин
Абе заладен еден Јубендус зошто го пратија во втора лига знаеш али незнаеш?
За местење утакмици и потплаќање судии!
Токму Јубендус е главниот фактор што падна италијанскиот Фудбал!
еден тон играчи кажале дека нивните трансфери во клубот биле со матни зделки а истите кога сакале да си заминат биле уценувани!
пред да биде скандалот Интер,Милан и јубендус беа сите полуфиналисти тогаш цветаше италијанскиот фудбал а каде е сега и самиот знаеш поради вашите местенки!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom