Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Pa mislam deka e ludo pokraj ova da kupis skap ured za komanda na eden ured a ova bukvalno e za se i sekoj brend i najbitno dosega nema nitu edna diskonekcija ili bilo kakov problem a e 5-10 pati poevtino od tie naknadni wifi stikcinja i problem so server konekcija .

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

A kako go konektiras (pair) so uredot sto sakas da go kontroliras?
Primer da recime ima nekoe kopce "power on" i sega koga klikam na toa sakam da ja vklucam klimata vo dnevna ama ne i televizorot primer. Ima upatstvo?

A kako go konektiras (pair) so uredot sto sakas da go kontroliras?
Primer da recime ima nekoe kopce "power on" i sega koga klikam na toa sakam da ja vklucam klimata vo dnevna ama ne i televizorot primer. Ima upatstvo?
Kako sto gledas vlatko si gi imenuval uredite i za sekoj ured se posebni komandi, na radioto ili televizorot nema komanda za podesuvanje na krilcata primer :D
bcbc1422fe69037d8527ee18c443df96.jpg

Абе другар, нели ги фалите јапонските за најдобри. Купувам јапонска и ти ме советуваш "ама знајш набави си и дрва за ќумбето за секој случај"
Ме разочара хехе
Не знам што да кажам повеќе? Браво ли требаше да речам?
Ако ти е погодена климата јачина со простор(површина, губитоци), не битно дали е јапанац, кинез или кореец, ќе си ја брка работата одлично!
Квалитет? Само ќе речам “дај боже да се погоди”!

Za TV i ne mi e bitno a i tesko bi go zamenilo originalnoto IR ( LG OLED so magic remote-kursor na ekran) ama ima dovolno drugi uredi kade bi go upotrebil, pred se klimata koja e so nestabilno WiFi, pa pojacalo, filter za vozduh, risiver od Telekom, monitor ... Znaci naracuvame od tvojot link ?!
Toj link e samo za toj model a veruvam nekade go ima za poniska cena ama neveruvam da e pod 12-13$ tie sto se vo ponuda 10$ se najcesto s08 i na niv nema temperatura i vlaznost a se drugo na lik e isto i za da nema zabuna greska e toj link so modelot S09.

Da, ama pred da dojdene do imenuvanje na uredite treba prvo konektiranje na wi-fi dajlinskoto so sekoj ured posebno...
uredot se vrzuva na edno wifi toa sto go koristis doma i moras da imas 2.4ghz inace nema da raboti.

Koga ke go vklucis go stavas vo pairing mode i ti gi naoga site uredi koi mu se vo domet i koi moze da gi kontrolira si odbiras so koj sakas da se povrze i toa e toa

Dali ima upatstvo da na site tie linkovi pisuva deka doaga so upatstvo.

Da, ama pred da dojdene do imenuvanje na uredite treba prvo konektiranje na wi-fi dajlinskoto so sekoj ured posebno...
Cela operacija za konektiranje ne e poveke od 10min za 5uredi , za kreiranje avtomatizacija zavisi kolku si kreativen ama ne ke da e pojke od 20minuti , pa ako mislis da e problem pola saat za da nemora da zvonis na nekoj podoma aj pusti ja klimata aj izgasija togas e popametno da ne kupuvas da gubis vreme za gjabe ,se salam lesno brzo veruvaj i najbitno stabilo vrsi golema rabota.

Jas ova go koristam bukvalno za sekoj ured sto e na dalecinsko vo dnevnata.
Meri temperatura i vlaznost na vozduh ima satce datum na nego i se setira so samoto konektiranje so aplikacijata i bukvalno skrieno e pod zad tv a pak se komanduva i e malecko kocka
Upravuva so slednive bez problem
Mitsubishi electric ln35
Gree gtech 12ka
Philips led tv
Onkyo Tx nr686 pojacalo
I se mi e preku smart life imam i tri semi sceni napraveno i klimata imam zaboraeno deka ima dalecinsko ,sama vklucuva posle preminuvanje na odredena temperatura , sama gasi ako padni temperaturata pod 21.5
I ima bezbroj opcii za semi pravenje
Mozi klimata da ja namestis da ja vkluci na odredena temperatura vo koj fan sakas i po odredeno vreme da izvrsi promena vo temperatura ili fan zavisno od temperaturata
Televizorot da go vklucuva isklucuva vo odredeno vreme .
A mozis i kako obicno dalecinsko vo realno vreme da go koristis preku aplikacijata i
Ova mislam deka e odlicno resnie i bas so mnogu napredni funkcii i se nadevam ke mu pomogni na sekoj korisnik na forumov sto nema wifi na klima uredot , a pogotovo so avtomatizacijata i da nema nikoj doma samo ke zavrsi rabota bukvalno so sekoj ured sto ima IR priem.
A i cenata e bas kolku edno obicno dalecinsko za eden ured a po cel den sme so telefon vraka dostapno sekogas.
Da dopolnam deka vo scenive za klimava dosega mi nema zgreseno voopsto budejki komanda e zadadena na primer da vkluci i ako pred dostignuvanje na baranite uslovi si ja vklucil i po edna minuta se dostignale uslovite uredot ispraka signal da ja vkluci klimata i samo titnuva klimata deka dobila signal od dalecinsko ama ne se gasi kako so fabrickoto dalecinsko.
A toa e taka bidejki vo uredov koga setiras sceni imas kopce vkluci ili iskluci a ne kako na dalecinsko edno isto e i ako e vklucena i pak kliknis si ja isklucil .
Vredi za sekoj denar koj i da kupi nema da zgrezi i veruvam ke prikupi za sekoja soba i sekogas ke ima realna slika za temperatura i vlaznost vo realno vreme na telefon pri raka .
47effd5f321a95fb1215f21179975463.jpg
9e9c1e61f5b5d2ba35b912ff23f7cfa0.jpg

Ne razbiram zošto ti treba gimnastika so uredov za da go kontroliraš LN 35 koga toj si ima 24 časoven, sedmičen timer i možeš da go kurdisaš kako sakaš so temperaturi, jačini na fenovi i pali gasi na dnevna osnova.
Mi bendisuva što možeš da ja slediš T i vlažnosta vo prostorijata na mobilen i ako sakaš da si ja vklučiš klimata, običen merač e veće 10- tina evra, vredi da se kupi.
Inače ne e za penzioneri kako mene, nie imame veće vgradeni po difolt Wi Fi i IR .

Ne razbiram zošto ti treba gimnastika so uredov za da go kontroliraš LN 35 koga toj si ima 24 časoven, sedmičen timer i možeš da go kurdisaš kako sakaš so temperaturi, jačini na fenovi i pali gasi na dnevna osnova.
Mi bendisuva što možeš da ja slediš T i vlažnosta vo prostorijata na mobilen i ako sakaš da si ja vklučiš klimata, običen merač e veće 10- tina evra, vredi da se kupi.
Inače ne e za penzioneri kako mene, nie imame veće vgradeni po difolt Wi Fi i IR .
Nekako polesno mi e so ova vo upatstvoto naidov na tekst so sitni bukvi edna zvezda vo koj veli predefiniranite operacii sto se podeseni preku aplikacija vazat dokolku ja koristite preku aplikacija ako koristite i dalecinsko vo smisla nema da vazat ovie podesuvanja i zaradi toa ne ni probav da setiram , ama eve ke probam da setiram i ke kazam info sto bidnalo.
A konkretno i so gree bese istata sitacija zadadenoto preku aplikacija funcionirase se dodeka ne vklucam isklucam so dalecinskoto i se se resetira od postavkite na aplikacijata i pak nanovo podesuvaj a ovaj wifi ir dalecinski nisto nikogas ne mu preci sto si zadal preku dalecinsko toj si ja tera zacrtanata zadaca fenomenalno.

Eve nesto cepnav vo aplikacija namestiv eden tajmer ama ne povrzan so temperaturata na sobata tuku predefinirani zazadeni temperaturi vo dadeno vreme i vreme traenje na istoto pa razlicen fan i nasoka na nasocuvacite sto e malku bitno .
I prema ova sto go dobivam so drugovo smart ir kinesko dalecinsko a e vrzano so momentalna realna temperatura na prostorot mi deluva mnogu polesno za setiranje rakovodenje so mnogu poveke opcii scenarija za podesuvanje.
c02b9adf7e771e950277652df319398d.jpg

Последно уредено:
Čitam vo Srbija se žalat na visoki ceni na Mitsubishi poglednete za sporedba na mitsubishi.rs
Ovde kaj nas se rečisi dva pati poskapi, stvarno treba da si fan na japonso pa da istrpiš nekoj da te pravi budala.... Cenive tamu se bonbona, ne bi ni razmisluval, za 500-600 evra ima odličen izbor od sredna klasa, a tuka vleznite počnuvaat od 800 evra.

Čitam vo Srbija se žalat na visoki ceni na Mitsubishi poglednete za sporedba na mitsubishi.rs
Ovde kaj nas se rečisi dva pati poskapi, stvarno treba da si fan na japonso pa da istrpiš nekoj da te pravi budala.... Cenive tamu se bonbona, ne bi ni razmisluval, za 500-600 evra ima odličen izbor od sredna klasa, a tuka vleznite počnuvaat od 800 evra.
briiiii ln50 e poeftina (i toa skoro 10000mkd ) nego u mkd ln35

Цениве во Србија биле истиклер да појш да си купиш Мицу и 50фче на цариник во џепче да му ставиш со осмех на фаца...
А и такс-фри мош да мојш да земиш.

Точно. Ама Србија не дава субвенции капом и шаком, па увозниците/продавачите мора поштено да се борат за да продадат нешто. Иста приказна и за останатите брендови со исклучок на некои како Мидеа и Грее.
Човек да размисли кај живее…

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom