Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    718
Член од
14 октомври 2018
Мислења
388
Поени од реакции
519
Ние не сакаме да војуваме, и за да не војуваме, ќе војуваме специјално. Не сакаме територија, ама ќе приграбаме оти колку Португалија и Грција, не е малку територија за потценување.
Ние ја почнавме војната, ама од шо моравме не од што сакавме, ама овие нацистичкиве лгбт укри не сакаат да се предадат за да може да заврши војнава. Колку ли се умоболни што не сакаат да се предадат и да ни направат услуга? Колку ли се умоболни што не сакаат да заврши војнава што ние ја почнавме, треба само сите барања наши да ги исполнат и да заврши ова бесмислено крвопролевање.

По иста шизофрена линија се изјавите:

Од еднаш педер не се станува

И

Многу мразам педери, у газ да ги ебам.

Како може нацистичките хомосексуалци ова да не го гледаат не ми е јасно.
Веројатно ти е јасно тоа со правото и правдата заврши во Минск. Останува валиден само аргументот на силата, е тоа е на дело, инаку не сум слушнал дека Русија ја затворила вратата за преговори, само овој пат таа ќе ги диктира условите и овој пат без заебанции.
За тоа се потребни сериозни преговарачи и од другата страна, очигледно тоа не е Бајден и ќе да треба да почекаме на следните американски избори.
ПС. Украинците небитно дали самоволно или под диктат од Вашингтон ги изиграа договорите од Минск, не се страна во некакви идни преговори и само ќе бидат во улога на исполнувачи на договореното помеѓу голените сили.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.827
Поени од реакции
12.891
Целта на Русија во оваа операција е да ги нервира куртоните. И како што гледам успешна е Русија во тоа, пошто вакво квичење од куртоните до сега не сме виделе.

Намалија денеска. За очекување е дека ќе ги изместат од темел пристаништата во Одеса и Николаев.
Автоматски споено мислење:

Патем од што во плус се со Лансети. Почнаа врз пешадија да ги користат.
До сега претежно вез механизација употребуваа.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.826
Поени од реакции
4.532
А зошто во украина нема опозиција?
А зошто ти секогаш поставуваш дефокусирачки прашања? Крижи мижи ли ќе си играме?
Немањето опозиција во Украина е причина за инвазија?

Да се прави ваков муабет а да се пропушти 30 години самоволие на САД, е смешно.
Не знам што ти е тебе смешно.
Јас го критикувам абсурдното оправдување за војна. Ако ти сакаш да ги оправдаш руските зла со "америте се бетер" тоа е повеќе накај тажно.
Дали треба америчкото зло да биде меродавно за кој е злобен кој е добар?
Ако си помалце злобен од америчкиот хегемон, автоматски тоа те прави светец?

Веројатно ти е јасно тоа со правото и правдата заврши во Минск. Останува валиден само аргументот на силата, е тоа е на дело, инаку не сум слушнал дека Русија ја затворила вратата за преговори, само овој пат таа ќе ги диктира условите и овој пат без заебанции.
За тоа се потребни сериозни преговарачи и од другата страна, очигледно тоа не е Бајден и ќе да треба да почекаме на следните американски избори.
ПС. Украинците небитно дали самоволно или под диктат од Вашингтон ги изиграа договорите од Минск, не се страна во некакви идни преговори и само ќе бидат во улога на исполнувачи на договореното помеѓу голените сили.
Го видовме аргументот на сила, не можат ЛНР и ДНР да ги окупираат целосно. Седум месеца Бахмут е аргумент на сила. Губење на 50% од освоените територии е аргумент на сила.

Кога сме кај правдата, Стрелков оди во затвор за пост на телеграм. Пригожин дигна бунт, уби руски пилоти, крена во воздух депо за гориво во Воронеж, го пратија на одмор. Аххх Калимерооо

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.479
Поени од реакции
27.296
Не знам што ти е тебе смешно.
Јас го критикувам абсурдното оправдување за војна. Ако ти сакаш да ги оправдаш руските зла со "америте се бетер" тоа е повеќе накај тажно.
Дали треба америчкото зло да биде меродавно за кој е злобен кој е добар?
Ако си помалце злобен од америчкиот хегемон, автоматски тоа те прави светец?
Ете ти мајндсет „неможе да се оправда тоа што го прави Русија, со тоа што го правела САД“....

Можеби ако размислиш малце, ќе сватиш дека тоа што го прави Русија во моментов е директна последица на самоволието на САД, последните 30 години.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.479
Поени од реакции
27.296
Го видовме аргументот на сила, не можат ЛНР и ДНР да ги окупираат целосно. Седум месеца Бахмут е аргумент на сила. Губење на 50% од освоените територии е аргумент на сила.

Кога сме кај правдата, Стрелков оди во затвор за пост на телеграм. Пригожин дигна бунт, уби руски пилоти, крена во воздух депо за гориво во Воронеж, го пратија на одмор. Аххх Калимерооо
Не ги гледај така аргументите, крајот ќе каже најубаво, а веќе почиња да се гледа... Оваа војна ќе биде забележена во историјата како пораз на колективниот запад и Украинска трагедија како колатерала.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.826
Поени од реакции
4.532
Ете ти мајндсет „неможе да се оправда тоа што го прави Русија, со тоа што го правела САД“....

Можеби ако размислиш малце, ќе сватиш дека тоа што го прави Русија во моментов е директна последица на самоволието на САД, последните 30 години.
Тоа не е мајндсет, тоа е морален концепт.
Ако ти си сериски убиец, а јас сум направил само едно убиство, мене не ме прават твоите гревови светец. Двајцата сме за бесилка

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.479
Поени од реакции
27.296
Тоа не е мајндсет, тоа е морален концепт.
Ако ти си сериски убиец, а јас сум направил само едно убиство, мене не ме прават твоите гревови светец. Двајцата сме за бесилка
Ако веќе споредуваш, тогаш ако ти си сериски убиец, а јас сум локален насилник, тогаш ако те убијам и нема да биде нешто зијан светот. Секоја земја што била малтретирана од САД, застанала на страната на Русија во оваа војна. Зошто? Бидејќи знаат дека во ситуацијава, САД се морално импотентни, тие се тие што ја предизвикаа оваа војна.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.826
Поени од реакции
4.532
Не ги гледај така аргументите, крајот ќе каже најубаво, а веќе почиња да се гледа... Оваа војна ќе биде забележена во историјата како пораз на колективниот запад и Украинска трагедија како колатерала.
Точно, крајот ќе каже најубаво.
Само забораваш дека за западот ова е прокси војна, не директна како што е за Русија. Влоговите се различни, инаку си во право

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.479
Поени од реакции
27.296
Точно, крајот ќе каже најубаво.
Само забораваш дека за западот ова е прокси војна, не директна како што е за Русија. Влоговите се различни, инаку си во право
Без разлика што е прокси војна, оваа војна многу ќе смени за западот. Веќе менува. Какви ли само дупки излегоа, какви ли само митови беа расклинкани. Фали уште ф16 да дадат, па да е целосна сликата. Колку што е поголем влогот, толку ќе е поголема и добивката.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.826
Поени од реакции
4.532
Ако веќе споредуваш, тогаш ако ти си сериски убиец, а јас сум локален насилник, тогаш ако те убијам и нема да биде нешто зијан светот. Секоја земја што била малтретирана од САД, застанала на страната на Русија во оваа војна. Зошто? Бидејќи знаат дека во ситуацијава, САД се морално импотентни, тие се тие што ја предизвикаа оваа војна.
И тоа е вистина. Проблемот е кога еден насилник уништува друг, му го превзема местото.
Мислиш ли дека е можно, РФ да биде апсолутен победник во војнава, како последица на тоа САД да се распадне а после распадот на САД, РФ никаде на не се меша во внатрешни политики на самостојни земји? Дури еве и на Украина прво ќе им ги затвпри нацистите и после ќе рече, изберете кој сакате за лидер јас не се мешам....?

Што сме направиле ако замениме еден хегемон со друг??

Без разлика што е прокси војна, оваа војна многу ќе смени за западот. Веќе менува. Какви ли само дупки излегоа, какви ли само митови беа расклинкани. Фали уште ф16 да дадат, па да е целосна сликата. Колку што е поголем влогот, толку ќе е поголема и добивката.
Е аман кои митови се расклинкани? Дека ФФ ни од далеку не е закана за западот?

Член од
14 август 2018
Мислења
4.670
Поени од реакции
10.376
Да потсетиме дека и америте се официјално “недоговорна страна”! Ги прекршија сите договори што ги направија, како нив им одговара, и понатаму си се понашаат како шерифи, или подобро кажано Зла империја!

Не што ни американците нема да ги прашаат овојпат! Туку треба да ги набркаат што даље!
Арно знаел Сталин како треба со нив! Железна завеса пред нос и кој ги е*е!
Ваљда и Путин ја научи лекцијата до сега!

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.479
Поени од реакции
27.296
И тоа е вистина. Проблемот е кога еден насилник уништува друг, му го превзема местото.
Мислиш ли дека е можно, РФ да биде апсолутен победник во војнава, како последица на тоа САД да се распадне а после распадот на САД, РФ никаде на не се меша во внатрешни политики на самостојни земји? Дури еве и на Украина прво ќе им ги затвпри нацистите и после ќе рече, изберете кој сакате за лидер јас не се мешам....?

Што сме направиле ако замениме еден хегемон со друг??
Нема САД да се распадне, туку ќе мора да се соочува со реалноста.

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.862
Поени од реакции
2.844
Ние не сакаме да војуваме, и за да не војуваме, ќе војуваме специјално. Не сакаме територија, ама ќе приграбаме оти колку Португалија и Грција, не е малку територија за потценување.
Ние ја почнавме војната, ама од шо моравме не од што сакавме, ама овие нацистичкиве лгбт укри не сакаат да се предадат за да може да заврши војнава. Колку ли се умоболни што не сакаат да се предадат и да ни направат услуга? Колку ли се умоболни што не сакаат да заврши војнава што ние ја почнавме, треба само сите барања наши да ги исполнат и да заврши ова бесмислено крвопролевање.

По иста шизофрена линија се изјавите:

Од еднаш педер не се станува

И

Многу мразам педери, у газ да ги ебам.

Како може нацистичките хомосексуалци ова да не го гледаат не ми е јасно.
А што ако САД ја имаат предизвикано војната?
Намирисаа слабост кај Путин и начекале момент да го тргнат од власт.

Kajgana Shop

На врв Bottom