Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
@KarlossTenis ме заболе мене дали било топло или дали во зима немале работа. Треба да им донирам пари? Има тарифник или нема? Секој ден ако ми зима 30 денари повеќе, тоа треба да го толерирам? Законот си е тој, работата е таква, ако не им чини нека не возат или нека бараат пак зголемување на цените, па тогаш ќе си знам и колку пари да си спремам и дали ќе се возам или не.

Pa 30 denari pari li se ?
Ti ako patuvas sekoj den togas dogovori se so nekoj taksist da te vozi stalno za istata cena a ne da mrsis muda za 30 denari.

Од прилика толку е со таксиметар за таа релација. Од лани стартот е 50 денари, секој нареден 35/45, зависи во кој период од денот.
Не е правилно ни од негова страна ама и твоево не е за фалење, ако е воопшто и вистина. Поверојатно ми е да те вратил од кај шо те качил ако си одбила да платиш.
Пишав и претходно нека ми уклучи таксиметар ќе му платам и 500, во Битола и дивите таксисти имаат таксиметар.

Te vozel 6 ipol kilometri i ti pobaral 300 denari, taa e cenata si znaat vozacite kolku koshta od edna do druga tocka mal e gradot pa ne im treba taksimetar, a ako slucajno vi pobaraat 20-30 denari povekje biserot ke vi se sroni, sto ako im dadete 20-30den povekje.
Ti namesto da si barala taksimetar si mozela da presmetas deka te vozi na rastojanie 6 ipol kilometri, si mozela da presmetas i da vidis deka cenata e taa. Ama ne, polesno e da se bide kurva i da ne mu se plati na covekot koj potroshil 100-150 denari benzin i pola saat vreme so tebe da se zanimava za na kraj da go zafrkavas i da ne mu platis hahahaha.

Te vozel 6 ipol kilometri i ti pobaral 300 denari, taa e cenata si znaat vozacite kolku koshta od edna do druga tocka mal e gradot pa ne im treba taksimetar, a ako slucajno vi pobaraat 20-30 denari povekje biserot ke vi se sroni, sto ako im dadete 20-30den povekje.
Ti namesto da si barala taksimetar si mozela da presmetas deka te vozi na rastojanie 6 ipol kilometri, si mozela da presmetas i da vidis deka cenata e taa. Ama ne, polesno e da se bide kurva i da ne mu se plati na covekot koj potroshil 100-150 denari benzin i pola saat vreme so tebe da se zanimava za na kraj da go zafrkavas i da ne mu platis hahahaha.
Абе денес од 100 души да земе по 20 денари тоа се 2000ки чисти пари само затоа што е лопов што нејке да отвори таксиметар и да пројдат парите преку фискална.
Тоа што ти богатиш газди на казина и кладилници со твоето болно коцкање не мора да значи дека сите ние треба туку така да им оставаме пари на таксисти и слични паразити чија очигледна намера е крадење.
Ако не се големи пари 20 30 денари дали истото важи и за него, ако му остаам 2 30 денари помалце? Дали ќе му се срони бисерот или ќе ме тера да барам по улица 20 денари за да му платам точно?

Уживај дека за 6км ќе потроши 150 денари односно 2 литри гориво.

Проблемот е подлабок, и такси компаниите имаат непријавени возачи на лето, а има и самостојни диви таксисти. Едноставно како за се останато, врзани се во општина со инспекторите.
Впрочем и кога излегува сообраќајна инспекција на терен, секогаш има дојава од диспечер за да се приберат тие без лиценца.

Потсети ме на кое нивно езеро е напишана азбука? Па тие немаат вода у очи и без разлика што се 80милиони користат Италијанска азбука. Не може тие северни непознати мочуришта да се споредуваат со Библиско место ко Охрид.

А да не збориме дека се наоѓаат 500 километри на север и немаат сонце.
Автоматски споено мислење:

Оди бе чкембо прашај од кај имаат потекло Охриѓани и види 9 од 10 што ќе ти кажат.
Охриѓани=Дебрчани
"Варошани"=бугари

Еј сеа ова го прочитав ахахахахаха ме изнасмеа, па бугари немаат вода у очи бе тоа ти е пустелија и азијатско племе.
Велмешани можат да бидат Дебрчани,Охриѓани сигурно не.

Од сега сите да си сметате км на телефон и така плаќајте такси, никако таксиметар уклучвање, чим вика Карлитос така, така нека е.
И на пазар ко ке ојте од око плаќање, ваги маги такви глупости НЕ.

Дали знаете некоја такси компанија во Охрид која не пљачка и вози по таксиметар? И кој е тој фамозен број што го најави Пецаков кај што може да се пријавува?

До сега од Сузуки и Мерцедес не само што ниеднаш не уклучија таксиметар туку и најбезобразно крадат и не наплаќаат по тарифник. Мајка ми скоро секој ден се вози до иста дестинација на растојание од околу 3.6 км и секој ден цената е различна, или 180, или 200, два-три најдрски ѝ побарале и по 300 денари. А реалната сума по тарифник не искача ни 150 денари.
Само бел мерцедес, ако успејш да најш слободна кола. Тие се најкоректни, секогаш со уклучен таксиметар и немат заебанции

Абе денес од 100 души да земе по 20 денари тоа се 2000ки чисти пари само затоа што е лопов што нејке да отвори таксиметар и да пројдат парите преку фискална.
Тоа што ти богатиш газди на казина и кладилници со твоето болно коцкање не мора да значи дека сите ние треба туку така да им оставаме пари на таксисти и слични паразити чија очигледна намера е крадење.
Ако не се големи пари 20 30 денари дали истото важи и за него, ако му остаам 2 30 денари помалце? Дали ќе му се срони бисерот или ќе ме тера да барам по улица 20 денари за да му платам точно?

Уживај дека за 6км ќе потроши 150 денари односно 2 литри гориво.
А замисли па да влезат 50 000 (50 илјади) души, 20 - 30 денари од секој, и оп милион до милион и пол од ден. Па ти оди после чукај во некоја фабрика за 800 - 1000 денари дневница, а таксистот милионер од твојте двајс денари

А замисли па да влезат 50 000 (50 илјади) души, 20 - 30 денари од секој, и оп милион до милион и пол од ден. Па ти оди после чукај во некоја фабрика за 800 - 1000 денари дневница, а таксистот милионер од твојте двајс денари
Се пронајде бе? :icon_lol:

Само бел мерцедес, ако успејш да најш слободна кола. Тие се најкоректни, секогаш со уклучен таксиметар и немат заебанции

Слободна кола прво немаше, ама за 15 минути пратија СМС дека доаѓа. Фино, културно, со уклучен таксиметар, без никакви ценкања или претпоставки колку треба да се плати. Фала за препоракава (y)

Ништо поштено изгледа не останало, ги урочив.. Денес ладно без таксиметар вика 270 денари. Исто растојание за кое што тој во саботата со таксиметар зема 170. Не 20-30 денари, 100 денари пљачка. Нормално доби „само“ 170 и гратис брукање кое не верувам дека нешто многу го погоди, не ни сврте глава, бутна парите во новчаник и отиде. Кола број 2 од Бел Мерцедес.

И јас и моите кога сме во Охрид со години наназад секое лето се возиме редовно со такси, ви кажувам вакво нешто до сега никогаш немало.

Ништо поштено изгледа не останало, ги урочив.. Денес ладно без таксиметар вика 270 денари. Исто растојание за кое што тој во саботата со таксиметар зема 170. Не 20-30 денари, 100 денари пљачка. Нормално доби „само“ 170 и гратис брукање кое не верувам дека нешто многу го погоди, не ни сврте глава, бутна парите во новчаник и отиде. Кола број 2 од Бел Мерцедес.

И јас и моите кога сме во Охрид со години наназад секое лето се возиме редовно со такси, ви кажувам вакво нешто до сега никогаш немало.

Realno taksistive vo Ohrid ti se grda slika na gradov koja I po tolku godini I nemat spas, cest na isklucoci ama mnozinata ti se fatal error, losoto e so nemat dobar javen prevoz ni pa infrastruktura za istiot, a godinava bogami i ovie od javni parkinzi se poremetija na max, najverojatno spas za prevoz niz grad e samo nekoja vespa

Сигурно си некој набилдан лик штом не ни ја сврте главата човекот :icon_lol:

Зошто не го пријави во бел мерцедес? Да се јавеше и да го пријавеше, знам дека газдата стварно се замара со вакви работи

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom