Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Дали знаете некоја такси компанија во Охрид која не пљачка и вози по таксиметар? И кој е тој фамозен број што го најави Пецаков кај што може да се пријавува?

До сега од Сузуки и Мерцедес не само што ниеднаш не уклучија таксиметар туку и најбезобразно крадат и не наплаќаат по тарифник. Мајка ми скоро секој ден се вози до иста дестинација на растојание од околу 3.6 км и секој ден цената е различна, или 180, или 200, два-три најдрски ѝ побарале и по 300 денари. А реалната сума по тарифник не искача ни 150 денари.

Дали знаете некоја такси компанија во Охрид која не пљачка и вози по таксиметар? И кој е тој фамозен број што го најави Пецаков кај што може да се пријавува?

До сега од Сузуки и Мерцедес не само што ниеднаш не уклучија таксиметар туку и најбезобразно крадат и не наплаќаат по тарифник. Мајка ми скоро секој ден се вози до иста дестинација на растојание од околу 3.6 км и секој ден цената е различна, или 180, или 200, два-три најдрски ѝ побарале и по 300 денари. А реалната сума по тарифник не искача ни 150 денари.
Ко не знајте да си слезите од кола и чао пријатно
Еве една дешавка лани шо ми се Деси. Викам такси од бензинската пред излезот за плажите кога ке одиш, иди возилото се качвам му викам до долно Коњско, кај маркетот Тамаро мислам се викаше.
Ме вози, стигнуваме и ми вика 300 денари.
Му викам можи сметка, ам чупе немаме сметки, не уклучив таксиметар. А зошто не уклучи му викам, од кај да знам јас колку пари е до тука. Ам толку е колку да бидиТ
Добро нека е толку, дај ми ти мене црно на бело дека треба да ти платам 300 денари.
И ми вика сакаш да се јавам в база да видиш дека толку пари е :ROFLMAO:
Море чоек каква база, без таксиметар јас не ти плаќам ни 30 денари не 300.
Ами шо не кажа претходно ќе уклучев таксиметар ми вика хахахха.
Му викам вие Охриѓани така возите без таксиметар ? Можи инспекторка сум јас, сега шо прајме ? Ме гледа и ми вика и шо сега ќе се расправаме за 300 денари ? Не бе реков, нема да се расправаме нема да ти платам ни денар, чао пријатно.
Фати си замина како посран.

Не бе реков, нема да се расправаме нема да ти платам ни денар, чао пријатно.
...све све, ама ова не ти вервам, ни дека се посрал, ни дека си заминал, нема шанса, единствено ако си била со некој батко набиен, па од него побегнал! :rolleyes:

Еве една дешавка лани шо ми се Деси. Викам такси од бензинската пред излезот за плажите кога ке одиш, иди возилото се качвам му викам до долно Коњско, кај маркетот Тамаро мислам се викаше.
Му викам можи сметка, ам чупе немаме сметки, не уклучив таксиметар. А зошто не уклучи му викам, од кај да знам јас колку пари е до тука. Ам толку е колку да бидиТ
Добро нека е толку, дај ми ти мене црно на бело дека треба да ти платам 300 денари.
Му викам вие Охриѓани така возите без таксиметар ? Можи инспекторка сум јас, сега шо прајме ? Ме гледа и ми вика и шо сега ќе се расправаме за 300 денари ? Не бе реков, нема да се расправаме нема да ти платам ни денар, чао пријатно.

Tие договорени се со диспичерките од база, затоа нуди одма да се јави. Све што кажа си во право. Ама ова било еднаш, ај сега замисли скорo секој ден овие расправии да ги имаш. Порано ми се чини подобро беше, крадеа ама не вака. Сега буквално ниеден не уклучува таксиметар, барем не од овие компании што ги спомнав. И уште најбезобразно ти кажува "зимно време овде знајш ли како е, сте дошле на одмор а се секирате за 20-30 денари".

...све све, ама ова не ти вервам, ни дека се посрал, ни дека си заминал, нема шанса, единствено ако си била со некој батко набиен, па од него побегнал! :rolleyes:
Ти не вервај, без таксиметар цент не му давам, ако сака и Рамбо нека е а не некој докљакан старец.
Автоматски споено мислење:

Tие договорени се со диспичерките од база, затоа нуди одма да се јави. Све што кажа си во право. Ама ова било еднаш, ај сега замисли скорo секој ден овие расправии да ги имаш. Порано ми се чини подобро беше, крадеа ама не вака. Сега буквално ниеден не уклучува таксиметар, барем не од овие компании што ги спомнав. И уште најбезобразно ти кажува "зимно време овде знајш ли како е, сте дошле на одмор а се секирате за 20-30 денари".
Јас втор пат во живот во такси се возев Охрид, овој пат беше неизбежно оти беше многу доцна за автобус а другарка ми со колата продолжи за Битола, ај реков да не кружи ќе си фатам такси, никогаш повеќе.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

Јас сум немал мака со Сузуки ама секогаш кога влегувам во такси напоменувам дека сакам да ми се уклучи таксиметар.
Пробај со ВИП такси, ако возат уште, ова е бројче што останало во телефон: 078451545

Brej narode kolku ste umreni... za nekolku denari im se cenkate na taksistite koi izlegle da rabotat i da ve vozat kako gospoda na ova pekolno vreme... sram da vi e...
Ako nemate da platite ne vleguvajte vo kola i koj ve ebe...
Ovaa umrenata ne mu ni platila na taksistot koj ja vozel i si zaminal kako posran...
Ne, ne si zaminal taksistot kako posran tuku ti si posrano kurvice koe se vozelo besplatno.
Kolku za vasa informacija taksito vo Belgrad samo za start kosta 2 ipol evra, potoa sekoj kilometar kosta 1€.

Мене не ми се случило да не уклучат таксиметар (освен дививе таксисти нормално). Ама пак последен пат сум се возел со такси пред година ипол.

Може нова шема им е ова.

Sent from my LM-V450 using Tapatalk

Од прилика толку е со таксиметар за таа релација. Од лани стартот е 50 денари, секој нареден 35/45, зависи во кој период од денот.
Не е правилно ни од негова страна ама и твоево не е за фалење, ако е воопшто и вистина. Поверојатно ми е да те вратил од кај шо те качил ако си одбила да платиш.

Sho ako imat taksimetar ko imet poke tarifi vo zavisnost koja ke ti ja pustit, taka da po istiot za 10km mojs da platish 500den a mojs I 900 :)

Мене како Охриѓанец, од центар до кај мене дома ми побараа 600 денари, го застанав кај Тинекс и го отерав у курац.

Мислеше пијан е овај ќе платит.

Среќа прашав на време колку е. :pos:

Абе луѓе, тарифата се знае и е јавно достапна, не е некоја тајна или варијабила па да биде стално различно. 50 денари старт, секој нареден километар после првиот 35 денари. Има и ноќна тарифа кај што е 45. Нема што да прашува во база или секој ден да ми измислува нова цена. А денес за 5 секунди може и на Maps да се провери колкава дистанца има од точка до точка.

@KarlossTenis ме заболе мене дали било топло или дали во зима немале работа. Треба да им донирам пари? Има тарифник или нема? Секој ден ако ми зима 30 денари повеќе, тоа треба да го толерирам? Законот си е тој, работата е таква, ако не им чини нека не возат или нека бараат пак зголемување на цените, па тогаш ќе си знам и колку пари да си спремам и дали ќе се возам или не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom