Евролига 22/23

• Креатор на темата Креатор на темата TGTBF
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ја освои Евролигата?

• Вкупно гласачи
    13
  • Гласањето е завршено на .
Недај Боже, а и мислам дека не е во плановите на Душко. Се споменува Шенгелија и уште една двојка.
Се спомнуваат Холинс од Макаби ,Шенгелија и Лојд ,е сега сигурно нема сите да ги донесат :)

Од каде толку пари тимовите од Србија,другиве вода може да им носат.Денес очекувам промоција и на братот Миро во Партизан.Сума сумаре дербиво во србија ќе биде во ранг на Реал Барса право ел класико.Нека влезат и двете во Ф4 нека играат и финале.
Денес звезда го земале плејоф гледав од ланска сезона инсерти многу добро делува,брз добар шутер ,ќе видиме како ќе адаптира.
Очекувам уште најмалку 3 засилувања кај партизан.

Последно уредено:
Од каде толку пари тимовите од Србија,другиве вода може да им носат.Денес очекувам промоција и на братот Миро во Партизан.Сума сумаре дербиво во Београд ќе биде во ранг на Реал Барса право ел класико.Нека влезат и двете во Ф4 нека играат и финале.
Денес звезда го земале плејоф гледав од ланска сезона инсерти многу добро делува,брз добар шутер ,ќе видиме како ќе адаптира.

Не го сфаќам баш hype-от околу Црвена Ѕвезда. Освен Напиер, се друго е Евролигашки просек. Со овој состав на хартија не се ни топ 8 според мене, ама нормално се може да се случи во текот на сезоната.

Не го сфаќам баш hype-от околу Црвена Ѕвезда. Освен Напиер, се друго е Евролигашки просек. Со овој состав на хартија не се ни топ 8 според мене, ама нормално се може да се случи во текот на сезоната.
Напротив имаат солиден тим со искусни играчи.Може и подобар од ланскиот,само останува на нив како ќе се уиграат.Не го заборавај Рокас што дојде од Баскониа, страшен играч како напад така и одбрана.

Од каде толку пари тимовите од Србија,другиве вода може да им носат.Денес очекувам промоција и на братот Миро во Партизан.Сума сумаре дербиво во србија ќе биде во ранг на Реал Барса право ел класико.Нека влезат и двете во Ф4 нека играат и финале.

Партизан добар дел (околу 7-8 милиони евра) лани прибра од продажба на сезонските + има спонзорски договор со Моцартбет од околу 1,5-2 плус останатите компании се заедно во иста вредност и Жељко што доведе грчки/турски бизнисмени.

Напротив имаат солиден тим со искусни играчи.Може и подобар од ланскиот,само останува на нив како ќе се уиграат.Не го заборавај Рокас што дојде од Баскониа, страшен играч како напад така и одбрана.
Ми се допаѓаат трансферите на Рокас, Ханга и Симоновиќ на пример, него муабетот ми е дека овој тим не е зрел за Ф4, и реалниот квалитет е околу 7-10 место.

Ми се допаѓаат трансферите на Рокас, Ханга и Симоновиќ на пример, него муабетот ми е дека овој тим не е зрел за Ф4, и реалниот квалитет е околу 7-10 место.

Друг проблем е Сплинтер, запнува со тренинзи наутро и тоа тешки тренинзи, нешто што го практикуваше Дуле Вујошевиќ, за жал поради тоа многу играчи си ја ебаа кариерата поради повреди, иако правеа добри трансфери. Не случајно и овие имаа повреди, за среќа не тешки и долги.

i dvata kluba direktno zavisat od golemiot gospodar, se promovira i preku sport, pogledni vo fudbal kolku kupi zvezda, a i vo dvata sporta dolgovi i prema igraci i danoci neplateni. covekot, nerealiziran huligan od sever, odlicno go poznava svojot narod i spored rimskata pogovorka ,,panem et cirkum", lani izmislija prikazna deka nekoj ,,Nordeus" prodal ne znam sto i dal pari na kkp, ovaa godina site molcat i za visina na dogovori i za budzetite na klubovite, podobro vo Septemvri i Oktomvri da e fokus na kosarka i fudbal a ne na protesti, kaj e prikaznata na legendata covic za srBski igraci i slicni gluposti koja se forsirase minatata godina, institucijata ja vikaa Kamerun a sega napravija legija na stranci i mukla vo site pickousti vesnici od tip na kurir, alo, blic, informer, stom tie molcat i ne prasuvaat jasno e deka zad sve stoi gospodar.

Ne e bas vo najidealen format, ama objavija kalendar od Evroliga utrovo

Prvo kolo Pao - Oly :vozbud:

Na prethoden post so pisav, Euroleague TV ima godisna pretplata (od mkd, i drugi balkanski zemji) za 32 evra.

Колку е вистинито тоа што пишуваат некои портали дека Вучич го спречува трансферот на Миротиќ во Партизан?

Kako i da e, dosta neprofesionalno pocnat preoden rok od Partizan.

Prvo so Madar i Mishko i famozen junk/spam mail, koj ne go procitale.

Segs so Mirotic, dal zbor, dogovorile, vaka naka. Prvo potpisi, posle trubi. Pa javno objavuvaat ton detalji, i demek na igracot u posleden moment mu teknalo da ne potpisuva. Posle vakvo rabotenje, sekoj poozbilen igrac treba da se zaprasa pred da pregovara so niv.

Edinstveno nesto so vrede u klubot e trenerot Obradovic. Imaat mesto vo Evroliga i kakov takov budzet i roster zaradi nego. Koga ce zamine, prosek evrocup ce bidat :mad:

Izjava / Objava na Mirotic

1A5FC3A3-6E37-47BC-941F-0D1E1744C90B.jpeg

Bravo care, odi vo pocivilizirana sredina - Atina ili Milano, i srekjno.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom