Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Imam bliski koi imaat adsl od odamna i sea im e potreben malku pobrz internet poso imaat samo 8 mbps. A nejkat da se mestat od Telekom, sto e najdobro spored vas hibriden ruter ili da pobarame samo bezicen 4G ruter.
4g ruter ako vekje mora da se na Telekom, inaku od A1 e bolje Combo Box 50/2. Mozebi i Telekomci imaat zgolemeno

Imam bliski koi imaat adsl od odamna i sea im e potreben malku pobrz internet poso imaat samo 8 mbps. A nejkat da se mestat od Telekom, sto e najdobro spored vas hibriden ruter ili da pobarame samo bezicen 4G ruter.
Optickiot internet e najstabilen ako nemaat moznost za opticki internet od Telekom togas Moj predlog opticki Internet od Telekabel

329682351_944439693241335_2788727080862839637_n.jpg

Некој со инфо зашто се уште нема интернет и телевизија реон Радишани, инака како извинување ми доделија 100 гб мобилен интернет

Има ли некаде воопшто да се проверува каде е достапна оптиката во државава? Да се провери каде имаат веќе ископано и поставено за приклучок на оптика?

Старо е ова мислам. Знам порано кога прв пат почнаа да воведуваат оптика имаше мапа на покривеност и се бираше град.

Каде што имаше оптика на мапата беше обележано со розева магента боја.

Старо е ова мислам. Знам порано кога прв пат почнаа да воведуваат оптика имаше мапа на покривеност и се бираше град.

Каде што имаше оптика на мапата беше обележано со розева магента боја.
Точно така, затоа напишав дека не функционира :)

Подалеку од а1 комбо бокс :)
Само да се надоврзам
Подалеку од секој 4џи рутер. Особено ако сакаш да глеаш ИПТВ или да врзуваш камери на него! :D

п.с. Имав потреба од дополнителен рутер и земав комбо бокс 20/1 пакет, за некое чудо дур го користев *дур ми требаше на вифи вадев 16-20 мбпс. :D

Само да се надоврзам
Подалеку од секој 4џи рутер. Особено ако сакаш да глеаш ИПТВ или да врзуваш камери на него! :D

п.с. Имав потреба од дополнителен рутер и земав комбо бокс 20/1 пакет, за некое чудо дур го користев *дур ми требаше на вифи вадев 16-20 мбпс. :D
od iskustvo na bliski bash se zadovolni, mozebi zavisi od lokacijata... dali se namesteni anteni + i sl.

od iskustvo na bliski bash se zadovolni, mozebi zavisi od lokacijata... dali se namesteni anteni + i sl.
Кај комбо бокс ти е се до локацијата. И јас лично сум многу задоволен пошто топ работа ми врши коа ми треба. Само стабилноста реално е дискутабилна во повеќето случаи заради самата технологија. :D

Кај комбо бокс ти е се до локацијата. И јас лично сум многу задоволен пошто топ работа ми врши коа ми треба. Само стабилноста реално е дискутабилна во повеќето случаи заради самата технологија. :D
zavisi... ako 4G vi e na teleton nad 50 redovno togas i 50 brzina ke ima celo vreme
Автоматски споено мислење:

zavisi... ako 4G vi e na teleton nad 50 redovno togas i 50 brzina ke ima celo vreme
delcevo pehcevo moze da e slabo, koga sum bil natamu 4g e 15/5 :(

delcevo pehcevo moze da e slabo, koga sum bil natamu 4g e 15/5 :(
valjda go opravile sega

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom